4 minuty čtení, Matej Podstavek 20. 03. 2019

V dnešním článku si rozebereme právě základ šatníku u většiny mužů – trička. Trička jsou tu odnepaměti (z angličtiny: t-shirt podle tvaru trička T). Můžeme je jednoduše kombinovat s více oficiální módou (saka, blazery, kabáty...) a méně oficiální módou (džíny, džínové bundy, bombery...). Tak či onak, určitě s ním nešlápnete vedle.

Krátké rukávy, které odstávají

Tento typ rukávů se hodí spíše mužům, kteří neradi upozorňují na své paže, ramena a celkově ruce. Není na nich nic špatného, ale mnohem lichotivější jsou (celkově pro všechny muže) jiné typy rukávů.

Krátké úplé rukávy

Tento typ rukávů sluší téměř všem mužům, je velice univerzální. Většina triček je ušita v tomto stylu a mnoho lidí si je oblíbilo právě pro jejich univerzálnost.

Úplé rukávy končící u loktu

Tento typ „polorukávů“ se hodí spíše, pokud máte rádi styl, který je víc fresh. U tohoto typu jsou oblíbená trička, která mají jinou barvu rukávů, než právě celkového těla.

Dlouhé úplé rukávy končící u zápěstí

Tento typ rukávů je asi nejvíce klasický, můžou ho nosit naprosto všichni muži (i ženy) a nikdy nešlápnou vedle.

Kulatý klasický výstřih

Tento výstřih sluší téměř všem mužům. Není na něm co zkazit a většina triček se vyrábí v tomto střihu. Tento střih Vám navíc trošku prodlouží krk a hodí se na každodenní nošení.

Kulatý výstřih ke krku

Tento výstřih je také častý, ale není „tak hluboký“. Oproti předešlému klasickému výstřihu Vám zase krk maličko zkrátí, ale není to nic závažného.

Hluboký výstřih do V

Bez urážky, ale tento styl nesluší asi nikomu. Opravdu nebudete více sexy, pokud Vaše tričko s výstřihem do V bude končit těsně nad pupíkem.

Mírný výstřih do V

Předchozí výstřih nesluší asi nikomu, ale tento je úplným opakem. Opticky Vám trošku „zhranatí“ ramena, ale opět je to velmi zanedbatelné.

Polorolák

Tento střih je oproti ostatním výjimečný právě tím, že jej nosí velmi malé procento mužů a je to škoda, protože pokud zapadá do Vašeho módního stylu, bude spíše lichotivý než neslušivý.

Rolák

K tomuto střihu není potřeba moc komentář, je jednoduchý a slušivý, pokud ho umíte nosit.

Jednoduché rovné zakončení

Klasické zakončení, které má většina triček.

Zakončení dominující na jednu stranu (nakřivo)

Toto zakončení je poslední dobou trendy u mladých mužů, kteří mají rádi uvolněný styl a street oblečení. Pokud se Vám líbí, jen do něj.