12 minut čtení, Lucia Pampurikova 30. 11. 2020

BUĎTE TRENDY I V CHLADNÉM ZIMNÍM POČASÍ

Stylově i v zimě. Vybrali jsme desítku fundamentálních kousků, které jsou neodmyslitelnou součástí každého pánského šatníku, během chladných zimních dnů.

Pilíři každoročních zimních módních outfitů jsou moderní vlněné kabáty delších, ale i kratších střihů, prošívané bundy či pletené svetry se vzorem. Nesmíme zapomínat ani na doplňky, které dotvářejí celý outfit, jako čepice, rukavice či teplý pletený šál.

BUNDY

pánská zimní bunda

Jak vybrat správnou zimní bundu? Parku, bomberku či klasiku? Jakých parametrů je třeba si všímat? Co je důležité při koupi pánské zimní bundy?

Na všechny tyto otázky máme odpovědi v předešlém článku: Jak správně vybrat pánskou zimní bundu.

KOŽENÁ BUNDA

pánská kožená bunda

Kromě klasické zateplené ať už péřové nebo syntetické zimní bundy, je skvělou alternativou i zateplená kožená či džínová bunda. Rebelská, stylová a sexy. Kožená bunda, tričko, svetr a rifle slim fit střihu, rovná se dokonalý, trendy mladistvý outfit. Kvalitní kožená bunda by rovněž neměla chybět v pánském šatníku a to nejen v zimním období, ale během celého roku. Pokud jste milovníkem kůže, kožených materiálů a černou či hnědou koženou bundu už dávno doma máte, vyzkoušejte i trendy bordó, tmavomodrou nebo tmavozelenou a zvolte při tom příjemný jemný a hřejivý semiš.

RIFLOVÁ ZATEPLENÁ BUNDA

pánská riflová bunda

Muži s nespoutanou duší, dobrodruzi, kteří nedají dopustit na mladistvý vzhled a ležérní svěží look i v zimě, určitě dobře vědí, že hřejivá komfortní stylová riflová bunda je perfektní i do zimního počasí. Samozřejmě pokud jsou teploty nad nulou, neprší, nesněží a pořádně nefučí. Co tak trochu zaexperimentovat a do okoukaného každodenního outfitu zamíchat trochu jasu a světla? Hitem této zimy jsou kromě černé, šedé, hnědé a tmavomodré i zelená či žlutá. Neváhejte a vyzkoušejte, uvidíte sami jak intenzivně zazáříte a okouzlíte své okolí.

ČERNÉ RIFLE

pánský rifle

Klasika, která nikdy neomrzí. Černé džíny patří k základnímu vybavení každého pánského šatníku. Díky nim dokážete sestavit jakýkoliv outfit, v kterémkoliv stylu. Rebelský, boho či business styl, černé rifle dokonale zapadnou do každého stylu. Nejde o to zda jsou stylového slim fit střihu, roztrhané, seprané nebo klasického rovného střihu, jde o to, jak v nich budete vypadat. Rifle by měly padnout jako ulité nejen na dámský, ale i na pánský zadek.

KABÁT (DVOUŘADÝ NEBO TEPLÝ KABÁT Z PRAVÉ VLNY)

pánský elegantní kabát

Elegáni nám dají za pravdu, že během podzimu a zimy hraje kabát první housle a to nejen při tvoření hřejivých pohodlných sportovně-elegantních outfitů. S kabátem na rande, do práce, do školy či na bláznivou večerní pánskou jízdu. Tento fundamentální prvek už nehraje prim jen u elegantního stylu oblékání, už dříve patřil k univerzálním kouskům každého pánského šatníku. Pro vás pánové, je to další pánský must have prvek, bez kterého se neobejde žádný gentleman.

pánský kabát
Kabát v neutrálních barvách (hnědá/béžová, černá, tmavomodrá, šedá) je skvělý kousek, který se hodí ke všemu, nejen k obleku, ale i k elegantnímu svetru, košili či mikině. Mikina s kapucí pod kabátem už dávno nepředstavuje módní prohřešek, právě naopak, je trendy a in. Každý muž si zaručeně vybere ze široké nabídky kabátů různých modelů, střihů, vzorů a barevných provedení.

Kromě klasiky v podobě vlněného jednořadého kabátu, vyzkoušejte i originální krátký dvouřadý kabát v šedé, tmavomodré či černé barvě, s džínami nebo k obleku. Nezapomínejte na moderní šál, který perfektně sedne do celkového outfitu.

POŘÁDNÉ ZIMNÍ BOTY

pánské topánky

Základem zimního outfitu jsou pořádné kvalitní zimní boty. Jak říkávali už naše babičky, od nohou jde zima, takže je třeba, udržet je v teple. Kvalitní zateplené kožené pánské kotníkové boty jsou top volbou každého sofistikovaného muže. Bez problémů je sladíte s džínami, oblekem, sakem nebo s módními elegantními chinos kalhotami. Zimní boty by měly být pevné, vyšší než klasické sneakers, s dobrou hrubou protiskluzovou gumovou podrážkou. Boty jsou investice, při níž je třeba myslet především na kvalitu, a mít na paměti i to, že kvalitní boty nám vydrží několik sezón, ne jen jednu zimu.

pánské botyPár tipů na kvalitní boty do každého chladného počasí dostanete i v našem článku - Boty na zimu pro každého správného chlapa.

VLNĚNÉ PÁNSKÉ SAKO / VLNĚNÝ OBLEK

VLNĚNÉ SAKO

pánské sako

Praví gentlemani vědí velmi dobře, že v zimě vlněné sako či vlněný pánský oblek tvoří neodmyslitelnou součást vkusného elegantního šatníku nejen pro gentlemany, ale i pro ctižádostivé businessmani. Skvost v podobě stylového vlněného saka využijete především při pracovních příležitostech a při formálním stylu oblékání. Kromě ověřené jednobarevné klasiky, vyzkoušejte i trendy vzorované kostkované sako.

pánské zimní sako

VLNĚNÝ PÁNSKÝ OBLEK

pánský oblek

Ženíte se v zimě? Péřová bunda není asi to pravé ořechové pro tento speciální den. Nebojte se investovat do kvalitního vlněného obleku, který, kromě významných životních událostí, využijete i při jiných formálních akcích. Modrý nebo šedý oblek je sázka na jistotu. Neutrální barvy, které nikdy nevyjdou z módy. Vlněný oblek je investice pro opravdové sofistikované muže, kteří na vkus, luxus a eleganci nedají dopustit.

ROLÁK

pánský rolák

Jednoduchý černý rolák je ideální společník během chladnějšího podzimního nebo zimního počasí. Fantasticky doplní jakýkoliv outfit. Můžete ho vyzkoušet pod flanelovou košilí nebo ve formálním stylu pod sakem. Barevně ho sladíte úplně se vším. Pokud ho ještě nemáte, neváhejte ani vteřinu a jeden si pořiďte.

PLETENÝ SVETR NEBO MÓDNÍ KARDIGAN

pánský kardigan

Do centra pozornosti se vracejí pánské svetry se zipem a také pohodlné a hřejivé mohutné pletené svetry. Skvěle vypadají v kombinaci s moderními džínami a barevnou šálou. Sváteční vánoční náladu navodíte i v pěkném kvalitním bavlněném nebo vlněném svetru s vánočním či skandinávským motivem.

pánské svetryKardigan či svetr na knoflíky hlásí svůj comeback. Komfortní, funkční a volnočasový svetr. Kardigan perfektně doplní elegantní i ležérní outfit.

pánský kardigan
Náš tip: Trendy a neodolatelný i v zimě? Proč ne. Módní svetr světlých barev v kombinaci s tmavě modrým nebo šedým vlněným sakem je ideální kombinací pro dosažení dokonalého elegantního vzhledu. Celý outfit je třeba dotvořit s košilí slim fit střihu a moderními džínami. Outfit vhodný nejen do kanceláře či na pracovní setkání, ale i na posezení v baru s přáteli.

KOŽENÉ RUKAVICE

pánské rukavice

Muži nejsou zvyklí na nošení rukavic a navíc kožené jsou pro většinu z nich velkou neznámou. Nicméně kožené rukavice jsou skvělý módní všestranný doplněk, který dokáže bez problémů udržet vaše ruce v teple, bez tvoření ošklivých omrzlin. Vypadají fantasticky v každém outfitu. Tmavé barvy, jako je hnědá a černá, jsou nejlepší volbou a sázkou na jistotu.

ČEPICE A ŠÁLA

pánská zimní čepiceDobrý vkus a punc originality zvýrazněte i díky vhodnému nápaditému doplňku. Šála a čepice patří určitě k nejčastěji používaným módním doplňkům u mužů v chladném podzimním či zimním období. Neutrálními zimními barvami jakými jsou klasická černá, hnědá, šedá či tmavomodrá nic nezkazíte ani při elegantním byznys stylu ani při neformálním volnočasovém stylu oblékání. Nicméně, pokud jste duchem dobrodruh a absolutně vám nezáleží na názoru okolí, nebojte se vyzkoušet i barevný šál, vytvoříte tak kontrast k vašemu zvolenému outfitu.

pánská šála
Obecně platí čím delší šál, tím jste více trendy a i v teple. Bavlněný, hrubý vlněný či luxusní kašmírový šál můžete uvázat na několik způsobů. Všechny způsoby si můžete nacvičit s pomocí přiloženého videa.

FLANELOVÁ KOŠILE

pánská flanelová košile

Moderní i ve flanelu. Ne, není to styl pro dřevorubce, ale pro pravé chlapy, kteří potřebují v zimě trošku zahřát. Flanelové košile jsou i letos v kurzu a pokud nezvolíte pohodlnou, o dvě čísla větší košili, můžete dokonce v obyčejné flanelové košili vypadat sexy a stylově.

pánská flanelová košile

Pro ležérnější a uvolněnější styl je během zimy ideální flanelová kostkovaná košile. Nenahraditelná klasika k džínám. Můžete ji nosit oblečenou jako samostatný kousek nebo jako vrchní díl, spolu s trikem pod ní. Vyzkoušejte bordó, tmavomodrou či zelenou kombinaci s džínami nebo s elegantnějšími černými chinos kalhotami.

Věříme, že pokud nevíte co v zimě na sebe, tímto článkem jsme vám rozproudily vaši fantazii, chuť nakupovat a dali vám nějaký ten tip jak si obohatit šatník i v zimním období. Pamatujte, že váš šatník a výběr oblečení v něm, v první řadě reprezentuje vás jako osobnost, váš charakter. Za druhé stylem oblékání se reprezentuje vaše postavení v práci, tedy v profesionální život a za třetí by se v šatníku měly
nacházet i univerzální nadčasové kousky, které vás nijak nezosobňují, ale tvoří určitý základ šatníku a jsou vhodné na různé formální akce, které nás během života provázejí.