5 největších módních chyb mužů
2 minuty čtení, Kamila Kosova 25. 05. 2017

Neladící doplňky, děravé ponožky, špinavé boty..... Pánové, stejně jako mrakodrap nelze vystavit na špatně vykopaných základech, těžko se budete oblékat vkusně, když nemáte zvládnuté naprosté módní minimum. Nikdy není pozdě na to se sebou něco udělat. Nicméně všechny uvedené body jsou pravdivé a stojí za to se nad nimi zamyslet.

1. Neladící pásek a boty

Základní pravidlo, které není radno porušovat zní: "Jaké boty, takový pásek." Hnědé boty - hnědý pásek, bílé boty - bílý pásek. Jakékoliv porušení tohoto pravidla znamená významné provinění proti společenskému a módnímu řádu. Obzvlášť k obleku by pásek měl být co nejjednodušší, zapomeňte na ohromné kovbojské a disco spony.

 

2. Krátké ponožky

Máte na sobě dlouhé kalhoty, sednete si, dáte nohu přes nohu a je vám vidět holá kůže. Buď proto, že máte ponožky moc krátké, nebo se vám během dne shrnuly. Pořiďte si vysoké společenské podkolenky, které končí až nad lýtkem a během dne se určitě neshrnou. 

 

3. Nastudujte etiketu

Na pohřeb se chodí v černém, do divadla ve společenském, na golf nesmíte vkročit v riflích. Pravidel etikety není zase tolik, aby se v nich člověk nemohl zorientovat. Kniha o etiketě může být velmi praktickým vánočním dárkem.

 

4. Špatná délka kravaty

Určitě znáte prototypy břichatých starých pánů s kravatou, která jim nedosahuje ani k pupíku. Nebo naopak zejména mladé muže nižšího vzrůstu, kterým kravata končí až deset centimetrů pod páskem. Ať je tedy jednou pro vždy jasno - kravata má končit na sponě pásku.

 

5. Barvy

Na černé nebo šedé barvě není vůbec nic špatného. Ale oblečením a oblékáním byste se měli hlavně bavit. I když chcete vypadat elegantně, nikde není psáno, že to musí být nudné. Vezměte si někdy barevné ponožky nebo výraznou šálu.