11 minut čtení, Lucia Pampurikova 18. 05. 2021

Léto, pohoda, relax. Teplé slunné počasí otevírá prostor, abyste se konečně předvedli v módních letních outfitech - v krátkých kalhotách. Chystáte se s přáteli na večírek letní sobotní noci? Jedete na nákupy nebo na piknik do parku? Vypadat vkusně a atraktivní můžete i v trendy kraťasech.

KRAŤASY jsou vítány:

  • na loď a na všechny outdoorové aktivity během léta,
  • na pláž (nejen na romantické procházky při západu slunce, ale i na divoké plážové párty),
  • na první rande v teplém letním období.

Kraťasy není vhodné obléci si do práce a všude kde se slovo práce skloňuje!

KRAŤASY SI NIKDY neoblékejte:

  • na pracovní pohovor
  • na formální události
  • na pracovní setkání

VÝBĚR STŘIHU A DÉLKY KRAŤASŮ PODLE TYPU POSTAVY

Chcete-li i v jednoduchých kraťasech vypadat stylově a na úrovni, měli byste zvolit kraťasy, předurčeny pro vaši postavu. Výběr je jen a jen na vás. Vy se ve zvoleném outfitu musíte cítit pohodlně a sebevědomě. Nicméně existují určité módní nepsaná pravidla, které vám při výběru kraťasů pomohou dosáhnout kýženého "wau efektu".

chinos kraťasy v mentolové barvě

KRAŤASY PRO ATLETICKÝ TYP POSTAVY

Atletické postavy mají vyhráno. Pro muže s vysportovanou postavou, širšími rameny a užším pasem je nabídka kraťasů opravdu pestrá. Sekne jim každý střih, kromě jednoho jediného. Muži s atletickou postavou udělají nejlépe, pokud kraťasy volného střihu raději přehlédnou. Nejlepší střih pro vysportované postavy jsou jednoznačně světlé slim fit kraťasy, které obsahují mix s pružným elastanem.

Náš tip: V módním světě se traduje, že nejlepší délka kraťasů je do 1⁄3 vaší nohy.

SLIM FIT KRAŤASY PRO ŠTÍHLÉ MUŽE

Štíhlí muži by se měli vyvarovat stylovým baggy střihem (kraťasům s nízkým sedem). Zbývající střihy pánských krátkých kalhot dostali pro štíhlé postavy zelenou. Nejvhodnější jsou slim fit střihy, které zvýrazní mužské sexy křivky.

MODERNÍ KRAŤASY PRO PLNĚJŠÍ POSTAVU

Muži s "pivním" bříškem by se měli poohlédnout po rovných kraťasech a úzkým slim fit střihem se raději obloukem vyhýbat. Kraťasy rovného až mírně širšího střihu vylepší postavu, která disponuje nějakým tím kilem navíc. Ideální délka je mírně nad kolena. Dlouhé bermudy a kraťasy, které končí až pod koleny, plnější postavě vůbec nelichotí, naopak opticky zkrátí nohy a ještě více zvýrazní pivní bříško.

PÁNSKÉ KRAŤASY A 6 TIPŮ PRO RAFINOVANÝ "KRAŤASOVÝ" OUTFIT

Patříte i vy k mužům, kteří v létě na sobě nesnesou žádné dlouhé kalhoty? Potřebujete vypadat elegantně v kraťasech? Inspirujte se moderními letními outfity v kraťasech!

NEJČASTĚJŠÍ MATERIÁLY, KTERÉ SE PŘI VÝROBĚ KRAŤASŮ POUŽÍVAJÍ:

  • bavlna (riflové kraťasy, chino krátké kalhoty, cargo krátké kalhoty)
  • len (vzdušné lněné kraťasy)
  • syntetický materiál (sportovní kraťasy)
  • speciální zpracovaná vlna (elegantní lehké vlněné kraťasy)

světle růžové pánské riflové kraťasy potrhané pánské riflové kraťasy

Nadčasové riflové kraťasy

Stará dobrá klasika, která nikdy nezklame. Džínové kraťasy v jednoduchém univerzálním denim provedení lze kombinovat se vším. Riflovina nikdy nevyjde z módy. Džínová bunda, košile či riflové kraťasy vypadají dobře v elegantním, ale i v ležérním městském stylu.

pánský outfit - modré riflové kraťasy, červený svetr

Sestavte si rafinovaný džínový look, ve kterém na plážové párty okouzlíte nejednu dámu. Tričko, polokošile nebo lněná košile s dlouhým rukávem v kombinaci se světlými riflovými kraťasy užšího slim fit střihu, funguje vždy a na každé neformální společenské akci. Pokud jste extravagantnější typ, džínové kraťasy s potrhaným efektem nebo s nášivkami, jsou pro vás to pravé ořechové.

pánský outfit - modré riflové kraťasy s kapsami po bocích, tričko s kapucí

PRAKTICKÉ SPORTOVNÍ KRAŤASY

Fanoušci sportu by si léto bez sportovních kraťasů neuměli představit. Léto je pro sportovní aktivity jako stvořené. Praktické a funkční kraťasy na běhání, turistiku, cyklistiku nebo na kondiční trénink do posilovny by v šatníku sportovce měli mít své čestné místo.

pánský outfit - černé sportovní kraťasy, zelené neonové tričko i tenisky

Sportovní krátké kalhoty jsou vyrobeny ze syntetického materiálu, většinou z polyesteru smíchaného s elastanem. Syntetický materiál je při sportování k nezaplacení.

Výhody sportovních kraťasů:

  • rychleschnoucí materiál
  • elastické - umožňují volnost a flexibilitu pohybu
  • odvádějí pot z těla
  • skvělé termoregulační schopnosti
  • snadná údržba - rychle a efektivně vyperete i na 30 stupňů
  • dlouhá životnost

Pokud jste začínající sportovec, doporučujeme všemi deseti koupi sportovních kraťasů.

Náš tip: Vynikněte ve sportovním outfitu. Sportovní trička ve výrazných neonových barvách jsou novým trendem. Neonová zelená a oranžová kralují v žebříčku popularity.

ELEGANTNÍ STYL S CHINOS KRAŤASY

I v kraťasech můžete vypadat stylově, módní a atraktivní. Dokonalá kombinace, která vyzvedne svěží letní look je: bleděmodrá košile, tmavomodré chinos kraťasy, kožený pásek a semišové mokasíny.

pánský outfit - bílá polokošile, béžové pánské chinos kraťasy  pánský outfit - tmavomodrá košile, bleděmodré kraťasy v elegantním stylu 

Světlé pastelové barvy v outfitu jsou univerzální, elegantní barvy, které zvýrazní pěkně opálenou mužskou pleť. Chinos kraťasy v univerzálních barvách jako námořnická modrá, olivová, béžová, bleděmodrá a i módní bordó dokonale zapadnou do konceptu elegantního stylu vkusného letního outfitu.

pánský outfit - bílá košile s dlouhým rukávem, žluté chinos kraťasy  pánský outfit - žluté tričko s krátkým rukávem, bleděmodré chinos kraťasy

MÓDNÍ KAPSÁČOVÉ KRAŤASY

Kapsáčové alias cargo kraťasy znají všichni vášniví fanoušci kempů a aktivit v přírodním prostředí. Praktické kapsy po bocích kraťasů slouží jako dokonalý úložný prostor.

pánské tmavomodré kapsáčové kraťasy

Je možné kapsáčové kraťasy využít i v ležérním městském stylu? V bizarním módním světě je možné cokoli. Klasické cargo kraťasy v olivové, béžové nebo tmavě modré barvě v kombinaci s bílou polokošilí nebo bílou košilí s dlouhým ohrnutým rukávem, jsou pro zajímavý městský styl sázkou na jistotu.

Náš tip: Cargo kraťasy se nedoporučují nosit nižším mužům. Kapsy po bocích opticky nadělají více škody než užitku.

TEPLÁKOVÉ KRAŤASY JAKO "DOMÁCÍ ÚBOR"

Muži milují komfortní oblečení. Důkazem toho je i nejpopulárnější typ kraťasů - teplákové kraťasy. Ciťte se komfortně během celého dne, při každé volnočasové aktivitě. Pokud jdete na procházku do přírody či do parku s dětmi. Tradiční sportovní kombinace, teplákové kraťasy a tričko ničím neohromí, ale naopak ani nezklame.

pánské bílé teplákové kraťasy s neonovým zeleným páskem  pánské šedé kraťasy v moderním provedení

Atraktivní a pohodlný "domácí" outfit, vybírejte si kraťasy v moderním provedení. Trendy kraťasy, stylové tenisky a tričko s potiskem jsou hotový balzám na duši pro oblíbený pouliční styl. Nezapomínejte, že i doplňky jako stylové hodinky, cool kšiltovka a sluneční brýle mají své místo a účel v street stylu.

Maskáčové kraťasy s polokošilí

Zjemněte drsný vojenský styl elegantní polokošilí. Okoukanou kombinaci - maskáčové kraťasy a tričko, už velmi dobře znáte. Co tak namixovat sportovní s elegantním stylem? Maskáčové kraťasy slim fit střihu v kombinaci s jednobarevnou polokošilí představují harmonický mix dvou módních stylů.

pánské kraťasy v maskáčovém stylu  černá pánská polokošile

Neváhejte ani na vteřinu a rozšiřte vaši sbírku letních kousků o moderní kraťasy v originálním provedení.