Boty jako módní doplněk
2 minuty čtení, Kamila Kosova 22. 05. 2017

Boty jsou praktickým doplňkem k outfitu každého muže i ženy a o teniskách to platí dvojnásob, jelikož doba, kdy se tenisky nosily jen na sport, je naštěstí dávno pryč. Díky tomu se nabízí obrovský výběr různých typů a variant tenisek, v kterých si můžete nejen zasportovat, ale můžete v nich vyrazit i do víru velkoměsta, do baru, na rande, festival nebo na vycházku do přírody či na výlet. Tenisky jsou fajn, ale co třeba polobotky nebo společenská obuv? Doplňte váš botník podle našeho mini taháku.

 

Pánové, tyhle vám nesmí ve vašem šatníku chybět!

Společenské boty

V každém pánském botníku by neměly chybět klasické večerní společenské boty. Ty by měly být černé, šněrovací, s tenkou koženou podrážkou. Kvalitní hladké boty se zakulacenou špičkou při správné péči vydrží několik let a nepodléhají módním trendům.

 

Polobotky

Polobotky mohou být formální či neformální a jejich výběr závisí na individuálním vkusu, celkovém šatníku a životním stylu. Ovšem i zde platí určitá pravidla – v každém případě je dobré vlastnit nejméně dva páry na střídání. Hitem posledních let jsou semišové polobotky s odlišnou barvou tkaniček.

 

Volnočasová obuv

Jednoznačně nejoblíbenější volnočasovou obuví jsou tenisky. Velkým aktuálním trendem je kombinace značkových tenisek k elegantnímu stylu. Nošení tenisek v žádném případě není omezeno věkem, naopak – dodají nenucený pel mladosti a osvěží celkový dojem. 

 

Dbejte na pohodlí a správnou velikost

Vzhled obuvi bezesporu není jediným kritériem, na který je nutno brát ohled. Boty vždy vybírejte ve své velikosti, nejen kvůli pohodlí. Správná velikost je taková, ve které máte půl centimetru místa před palcem v případě, že stojíte rovně a pata doléhá na zadní část obuvi. Pokud je bota malá, hrozí zdravotní problémy a bota se rychleji ničí.