10 minut čtení, Lucia Pampurikova 11. 03. 2021

Toužíte po životní změně? Chtěli byste vyniknout, zazářit a zároveň ohromit vaše okolí? Je všeobecně známo, že většina mužů nemá rádo v životě velké změny a neradi experimentují při úpravě zevnějšku, ale změna je život. Nový střih vlasů nebo nová bradka vám může dodat sebevědomí, svobodu, novou image a
fantastický pocit ze sebe.

Co se právě nosí, jaké jsou nejnovější trendy v pánském světě? Upravená bradka, jemné strniště nebo oholený dohladka?

muž v košili, muž s hustou krátkou bradou a vousy

Zjistěte s námi jaké jsou nejnovější trendy v moderních pánských holičstvích. Poradíme vám a pomůžeme k vaší životní změně.

DOKONALE HLADKÁ PLEŤ PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST

Elegance, čistota, svěžest a klasika jsou pro vás klíčovými? Pokud chcete působit dojmem elegantního seriózního a upraveného muže se smyslem pro čistotu a detail, oholený obličej dohladka je pro vás ten správný "sestřih".

V současnosti se stále méně mužů holý úplně dohladka. Žijeme v hektické uspěchané době a každodenní holení může být pro někoho spíše na obtíž než k užitku. Naopak pro některé muže holení dohladka představuje každodenní rituál.

Máme pro vás pár tipů, jak si holení zpříjemnit.

JAK SE SPRÁVNĚ OHOLIT A DOSÁHNOUT DOKONALÉ HLADCE OHOLENÉ TVÁŘI?

chlap s dohladka oholenou tváří

  1. Před samotným holením si důkladně umyjte obličej v teplé vodě nebo přiložte na obličej nahřátý ručník, nechte působit přibližně půl minuty. Díky takové předúpravě se vám bude holit jednodušeji, protože pokožka i vousy budou "poddajnější".
  2. Naneste pěnu, kterou jemnými krouživými pohyby nanesete na pokožku.
  3. Vousy (nezapomínáme i na krk) důkladně oholíme břitvou nebo holítkem. Tahy žiletky jdou ve směru růstu vousů a šikmo, nakonec dohladka proti směru růstu vousů.
  4. Když konečně docílíte dokonale hladké pokožky. Pořádně obličej a břitvu / holicí strojek opláchněte pod teplou tekoucí vodou.
  5. Nebojte, už finišujete. Na konci nezapomínáme oholenou pokožku ošetřit vodou po holení, balzámem nebo krémem po holení.

Náš tip: Holicím strojkem to zná každý, ale vyzkoušejte sílu břitvy. Tradiční holení břitvou se znovu dostává na výsluní. Zkuste využít služeb profesionálů. Nechte se i vy hýčkat a rozmazlovat v příjemném prostředí profesionálních barber shopů. Holičství jsou dnes na zcela jiné úrovni. Kluci z Barbershopů mají bohaté zkušenosti a s břitvou to opravdu umí. Pomohou vám při výběru "střihu" pro váš typ obličeje, poradí vám jak pečovat o vaši "zarostlou" nebo dohladka oholenou tváří. Užívejte si holení a stříhání v nepřekonatelné autentické a jedinečné atmosféře dnešních barber shopů.

MUŽNĚ A SVŮDNĚ S JEMNÝM STRNIŠTĚ

Stále více mužů upřednostňuje jemné několikadenní strniště. Není se čemu divit, každým rokem je trendy, je snadné na údržbu, přidává na mužnosti a setkává se i s úspěchem u žen.

muž s jemným krátkým strništěm na tváři

Jemné strniště není delší než 5 mm. Pro tento populární sestřih zastřihujte vousy ideálně na 3 mm. Jemné strniště dokážete vyčarovat i svépomocí doma, postačí vám jen zastřihovač na obličej, na kterém si nastavíte požadovanou délku pro vousy.

JAK UDRŽOVAT STRNIŠTĚ JEMNÉ, HEBKÉ?

Ženy přitahují muži se sexy jemným strništěm a ještě více touží po hebkém jemném a na dotyk příjemném strništi. Jak si udržovat strniště jemné? Jednoduše. Díky správné kosmetice.

  1. V první řadě je třeba umýt si obličej, odstranit zbytečné nečistoty z vousů.
  2. Vezměte si váš zastřihovač na vousy a nastavte si požadovanou délku a stříhejte.
  3. Na ostříhané vousy, resp. tvář naneste balzám nebo olej. Balzám použijte, když se holíte ráno a ještě vás čeká cesta do práce v nepříznivém sychravém počasí. Balzám obličej ochrání a hydratuje. Olej je nejlepší použít po večerním zastřihování.
  4. Profesionální holiči doporučují po nanesení oleje nebo balzámu i krátké strniště "česat" kartáčem s hustými a měkkými štětinami. Mimo jiné si s kartáčem užijete i příjemnou masáž obličeje.

KOZÍ BRADKA A LA JOHNNY DEPP

I když Johnny Depp se ženskému publiku velmi líbí, sestřih brady na kozí bradku ženy až tak moc nemají rádi.

Typickým znakem pro tento nápaditý sestřih brady je definovaná tenká linie pod rty, na bradě a vousy jsou upraveny do tenké linie. Krk samozřejmě zůstává bez jediného chloupku. Muži, kteří ji nosí, musí věnovat úpravě nějaký čas. Kozí bradka působí trošku rebelským dojmem, ale se správným účesem a vkusným oblečením, dokáže muž s bradkou působit elegantně a originálně zároveň.

muž s upravenými vousy a bradkou a la kozí bradkou v modré parku, šedých teplácích

Tip od profíků: Každého z nás charakterizují určité rysy obličeje. Pokud muž s kulatým obličejem touží po bradce jako má ikonický herec Johnny Depp, nejlépe udělá, pokud brada bude o něco málo delší než knírek a zároveň dohladka oholí lícní kosti.

SEBEVĚDOMĚJI S KRÁTKOU BRADKOU

Štěstí přeje odvážným, a pokud máte v sobě správnou dávku trpělivosti a odvahy, i s pěkně upravenou bradkou z vás bude atraktivní sebevědomý muž.

Dokonale upravená krátká bradka se v posledních letech dostává v žebříčku oblíbenosti u mužů na přední příčky. Není se čemu divit, bradka představuje symbol mužnosti, vyspělosti a zralosti.

muži u holiče stříhají / upravují bradu

Pěstování vousů vyžaduje určitou dávku trpělivosti. Hustá bradka vám přece nenaroste ze dne na den a během jejího růstu je nutná neustálá péče, zastřihování kníru a používání správných kosmetických přípravků.

JAK PEČOVAT O BRADKU, ABYSTE I S KRÁTKOU BRADKOU PŮSOBILI NA ÚROVNI?

Vše nové si na začátku vyžaduje určitou předúpravu, proto vaši pokožku denně hydratujte. Olej na bradku je podle profíků správný klíč ke zdravě vypěstované bradce. Snadno se totiž vstřebá do pokožky, kterou chrání a také hydratuje.

Když konečně bradka naroste, zastřihávejte si ji nebo navštivte holiče, kteří jsou s nůžkami v rukou opravdoví mistři.

Po sestřihu bradky nezapomínejte na balzám na bradu. Pokud ještě nemáte doma balzám na bradku a vousy, tak si rychle jeden zajistěte. Balzám bradku vyživuje a vaši pokožku chrání před podrážděním a zarudnutím.

I když disponujete jen krátkou bradkou je třeba ji mýt 1-2 krát týdně. V žádném případě nepoužívejte šampon na vlasy. Na mytí bradky přece existuje speciální šampon na bradky, který pokožku nevysuší.

Jemně usušit a nakonec pročesat kartáčem na bradky.

Rada od holičů: Krk musí být vždy oholený. Na krku se nic netoleruje, nic si na něm ani nepěstujte.

IKONICKÉ VOUSY POUZE PRO ODVÁŽLIVCE

Risk nebo zisk? Vousy s bradkou nebo bez husté bradky? Vousy jsou nejriskantnější část obličeje. Je třeba zvolit správný střih vousů, protože každý muž disponuje jiným tvarem obličeje.

muž s hustou dlouhou pěkně tvarovanou bradou

Silní, odvážní muži se nebojí žádné výzvy. Buďte originální s jedinečným střihem vašich dlouho pěstovaných vousů. Pokud chcete opravdu zapůsobit nápaditým a osobitým střihem knírku, trendy se stávají delší vousy s upravenou hustou bradkou. Zarostlí ano, ale i v tomto případě musí být krk dokonale dohladka oholený. Nezapomínejte také na vosk pro neposedné vousy. Pro dokonalý styling vousů je třeba, zcela na závěr, použít vosk na bradku a vousy.

Takový stylový sestřih si zaslouží detailní pozornost, proto nejlépe uděláte jestliže se svěříte do rukou barbera. Barber vám vousy a bradku sestříhá, přesně podle vašich představ a také poradí, jak si můžete takový speciální střih udělat doma sám.

Náš tip: Pokud se rozhodnete pěstovat vousy, nejlépe uděláte, když si koupíte kvalitní zastřihovač vousů a bradky. Na trhu je jich několik, pro vás je směrodatný počet měnitelných hřebenů, jaké délky si můžete zvolit / nastavit, jak dlouho se zastřihovač nabíjí a jak dlouho vydrží po nabití. Plusem je multifunkčnost přístroje, např. 5v1, díky čemuž si změnou nástavců můžete odstranit chloupky z uší, nosu a dokonce oholit se na všech místech na vašem těle. Výhodou je i možnost oholit se dohladka. Při koupi myslete na všechno.

muž s upravenou krátkou bradkou v bílé mikině bez kapuci

S knírem, bradkou nebo bez nich, vždy bude nejdůležitější váš osobní pocit. To, jak se cítíte vy, když se na sebe podíváte do zrcadla. Vy musíte být s novými změnami ztotožněni a spokojeni. Jen vy se musíte cítit dobře a sebevědomě ve vaší vlastní kůži s vaším novým image.