6 minut čtení, Lucia Pampurikova 17. 08. 2022

Oversize oblečení představuje staro-nový trend, který si oblíbily všechny věkové kategorie. Je to komfortní styl, který nejvíce prezentuje populární pouliční styl a mnoho světoznámých influencerů. Oversize v překladu znamená nadrozměrný, ale v módním světě to znamená super pohodlné, vkusné a trendy oblečení. Líbí se vám oversize styl, ale nevíte jak v oversize tričku nebo mikině vypadat žensky, stylově a atraktivní?

růžové a světle zelené oversize dámské sako

KOMBINUJTE OVERSIZE SE SLIM FIT OBLEČENÍM

Móda miluje kontrasty. Nejen barevné kontrasty, ale také zajímavý mix stylů a materiálů. Módní kombinace oversize se slim fit kousky je nejlepší způsob, jak vytvořit půvabný a zároveň dramatický outfit. Zvolte si jeden dominantní oversize prvek jako třeba oversize šaty, kalhoty nebo oversize bundu. Vyzkoušejte slim fit džíny, trendy crop top a oversize džínovou bundu. Můžete si vybrat krátkou nebo dlouhou oversize variantu. Stačí bundu vyměnit za oversize sako, ve kterém zazáříte nejen v práci, ale také na drinku s kámoškami. S oversize outfitem si vyhrajte! Nebojte se experimentovat. Móda je rozmanitá, místy až bizarní. A originální kontrasty jsou vždy vítány.

     tmavě šedá netradiční dámská oversize mikina červená dámské oversize tričko s potiskem

XXL NEBO OVERSIZE STŘIH?

Oversize styl podporuje vzdušnost a svobodu pohybu. Je komfortní a praktický. Pokud vám překáží nějaké to kilečko navíc, oversize trička/topy zakryjí vše, co potřebujete. Při výběru je to snadné. Pro vytvoření oversize stylu, nepotřebujete jen oblečení se štítkem oversize. Nosíte velikost M, pořiďte si daný kousek ve velikosti XL nebo XXL. Pomoci si můžete také s tričkem, mikinou nebo bundou od partnera. V módě a při tvoření módních outfitech se kreativitě meze nekladou. Pokud si budete vybírat klasickou ověřenou cestou, myslete na to, že pravé nefalšované oversize oblečení je nejideálnější pořídit ve vaší normální konfekční velikosti.

šedá dámská oversize mikina fialové oversize pletené šaty

Náš tip: Oversize přidává objem, proto radíme zvolit neutrální paletu barev. Jemné pastelové barvy jsou to pravé ořechové pro každý oversize outfit. V šatníku pro oversize styl nesmí chybět bílá, béžová, světle modrá, tmavě modrá, černá, olivová, lososová nebo i pastelová růžová a fialová.

béžový proužkový dámský oversize svetr zelená dámská oversize mikina s kapucí

JE OVERSIZE MÓDA PRO KAŽDÉHO?

Oversize styl je pro každého, ale někdy je lepší přizpůsobit "nadrozměrné" kousky tvaru postavy. Obrovským plusem oversize módy je, že zakryje místa, která vůbec netoužíte zvýrazňovat, což ocení nejvíce ženy s postavou ve tvaru jablka. Naopak, mínusem je, že někdy postavu, zbytečně „zvětšují“. Kapsy na tričku a výrazné vzory potištěné po celém topu přidají každé postavě na objemu. Ženám, které mají postavu ve tvaru hrušky, doporučujeme vyhledávat oversize oblečení trendy prodlouženého střihu. Štíhlým postavám sluší také "crop" oversize kousky, jako krátké oversize bundy nebo mikiny.

světle modrá dámská kostkovaná oversize košile šedý dámský oversize svetr

ELEGANCE V OVERSIZE STYLU

Oversize styl je dnes již přizpůsoben formálním i neformálním společenským událostem. V outfitu v oversize saku, košili nebo kalhotách v práci vyniknete a určitě upoutáte pozornost. Na podzim nebo jaro vytáhněte váš oblíbený nadčasový oversize kabát, který vás během cesty do práce, na večírky nebo rande dokonale zahřeje. Zazařte iv létě v oversize outfitu s elegantním podtónem.

bílý dámský crop top, zelená maxi sukně bílá halenka, hnědé oversize kraťasy

Co řeknete na módní a vkusný outfit v sukni? Maxi sukně s kontrastním krátkým obtaženým crop topem? Atraktivní a svůdné budete iv sexy krátkých slim fit šortkách v kombinaci s oversize košilí zčásti zastrčenou do kalhot. Přidejte sandály nebo boty na podpatku a věřte, že mužské pozornosti neuniknete.

bílá dámská oversize košile

Náš tip: V jednoduchosti je krása. Bílá bavlněná košile je zárukou elegance. Proměňte oversize košili na oversize šaty. Zvýrazněte křivky pomocí tenkého pásku, přidejte vysoké holínky na podpatku a hurá na nákupy nebo drink s kámoškami.

Co řeknete milé módní maniačky, stane se oversize styl vaším oblíbeným? Nosíte oversize kousky? Pokud ano, budeme rádi, pokud se s námi v komentáři podělíte o originální kombinace v trendy oversize stylu.