9 minut čtení, Lucia Pampurikova 09. 04. 2021

Krásou dnešního moderního světa je její pestrost výběru. I módní průmysl je rozmanitý a variabilní. Módní trendy se neustále obměňují ve fascinujícím dynamickém tempu. Některé trendy zanikají a jiné představují nestárnoucí nesmrtelný trend během každé sezóny. Kapsáče alias cargo kalhoty v módním průmyslu zažily svou slávu během 90. let. Později byly považovány za vrchol nevkusu, dnes se opět těší velké popularitě.

šedé a zelené cargo kalhoty

Kapsáče s vojenskými kořeny

Věděli jste, proč mají kapsáče po bocích praktické kapsy? Kapsáče, ve světě známé jako cargo kalhoty, poprvé spatřily světlo světa během války. Nosily je britští vojáci, kteří velké kapsy na nohavicích používali na odkládání munice či skladování obvazů na ošetření ran.

olivové pánské cargo kalhoty

Policisté a vojáci zůstávají "kapsáčové tradici" nadále věrní. Část jejich pracovní uniformy tvoří praktické cargo kalhoty v typickém barevném provedení - v neutrální olivové, v klasické tmavomodré barvě nebo s maskáčovým vzorem.

KLASICKÉ PRACOVNÍ CARGO KALHOTY S DLOUHOLETOU TRADICÍ

Využití atraktivních cargo kalhot je univerzální. Velké kapsáčové kapsy jistě potěší nejednoho instalatéra, stavebního dělníka, elektrikáře, myslivce nebo rybáře, kteří během své práce potřebují mít "volné ruce". Standardní kapsáče mají minimálně šest kapes, které musí být uzavíratelné.

"Zavírací systém" na kapsách cargo kalhot:

  • klasický zip
  • obyčejný knoflík
  • magnetické zapínání
  • suchý zip
  • patentky

šedé pánské cargo kalhoty

VYKROČTE S KAPSÁČEMI DO KAŽDÉHO POČASÍ

Ať je léto nebo mráz, v kapsáčích to vždy bez problémů dáš. Kvalitní kapsáče můžeme zařadit do skupiny všestranných oděvů pro všechny outdoorové aktivity prováděné za každého počasí. Sportovní pohodlný outfit ideální na turistiku nebo na oblíbené kempování hravě zvládnete poskládat z praktické softshell bundy, jednoduchého jednobarevného trička a populárních cargo kalhot. V nabídce najdete kapsáče vhodné pro venkovní volnočasové aktivity, které jsou vyrobeny z bavlny smíšené z polyesterem nebo s nylonem.

SEZNAMTE SE S CARGO KALHOTY VE STYLOVÉM MODERNÍM PROVEDENÍ

Cargo kalhoty 21. století! Jsou zmodernizované, atraktivní a také pohodlné. Kapsáče dostaly zelenou a svou slávu si užívají naplno. Nejpopulárnější barevné variace jako námořnická modř, olivová, černá (maskáčový styl) nebo béžová představují pro atraktivní "kapsáčový outfit" sázku na jistotu. Vykouzlíte i vy efektivní a rafinovaný look v moderních cargo kalhotách.

trendy maskáčové kapsáče

Moderní cargo kalhoty jsou vyrobeny:

  • z teplákoviny
  • z rifloviny
  • klasické kalhotové bavlny

Výběr kapsáčů vhodných pro vaši postavu je někdy hotová "maturita". U kapsáčů je klíčový výběr kapes, jejich velikost a také umístění. Mějte na mysli, že kapsy na kapsáčích zvýrazní nohy, jejich plusy i nedostatky. V některých případech přidávají velké kapsy nežádoucí objem. Menšími nenápadnejšími kapsami nikdy nic nezkazíte.

bílá pánská mikina s černým nápisem a béžové moderní cargo kalhoty

Náš tip: Vyzkoušejte krátké cargo kalhoty během slunečných letních dnů. Nemusíte se obávat nápaditých velkých bočních kapes. Pokud toužíte po sofistikovaném moderním outfitu, pohodlné krátké cargo kalhoty ve stylu elegantních chinos jsou přesně to, co potřebujete. Ležérní elegantní outfit vyšperkujete pomocí košile nebo polokošile. Barvy to zahrají do autu. Neutrální zemité barvy cargo kalhot jako béžová, tmavomodrá, bleděmodrá nebo olivová a univerzální bílá košile tvoří dokonalou barevnou souhru a vizuální potěšení pro každé ženské oko.

krátké pánské tmavomodré kapsáče ve stylu chinos

EFEKTIVNÍ KOMBINACE V MODERNÍCH CARGO KALHOTÁCH

POHODLNĚ V NÁPADITÉM STREETWEAR STYLU!

Streetwear styl, známý jako pouliční styl, představuje směs různých kultur a módních stylů. Je inspirován "ulicí", proto se pyšní nezaměnitelnými originálními rysy. Pokud byste se chtěli inspirovat pouličním stylem, stačí si na Instagramu prolistovat nápadité outfity Kanye Westa nebo Pharrella Williamse.

zimní pánská maskáčová parka a černé riflové kapsáče

Cargo kalhoty jdou ruku v ruce s populární bomber bundou. Během chladnějších dní si pod bomber zvolte flanelovou košili nebo hrubší vlněný svetr. A co řeknete na příjemný jarní outfit v riflové bundě s trendy cargo kalhotami? Dokonalý pár pro svěží moderní look  tvoří světlá denim riflová bundu s béžovými nebo olivovými kapsáčemi.

olivové cargo kalhoty, bílá polokošile, modrá džínová bunda

Pohodlně a uvolněně, to je heslo streetwear stylu. V "pouličních outfitech" najdete volnost, svobodu stylu a vašeho projevu. Oblíbená oversize mikina s trendy jogger cargo kalhotami (kapsáče s nízkým sedem) jsou pro pouliční styl to pravé ořechové. Ověřená pouliční klasika, rychle jí přijdete na chuť.

zelené kapsáče v moderním provedení

Nezapomínejte pouliční kapsáčový outfit doladit s originálními bílými, černými botaskami nebo teniskami. Alternativa pro podzimní a zimní počasí jsou jednoznačně tradiční trapery, v obchodech známé pod jménem - pánské kotníkové boty.

bílo černé moderní pánské cargo kalhoty

Náš tip: Jednoduše, neutrálně, ale za to vkusně! S modrými riflovými kapsáči to jde nejsnáze. Barevně jim dokážete přizpůsobit jakýkoliv outfit. Vítány jsou i univerzální nadčasové kombinace:

  • olivová a béžová,
  • černá a šedá,
  • bordó a černá,
  • tmavomodrá a béžová,
  • tmavomodrá a šedá,
  • olivová a černá,
  • olivová a bílá.

1. outfit zelená pánská bomber bunda, černé tričko a černé riflové cargo kalhoty, 2. outfit šedo černá bunda, černé kapsáče

SE ŠPETKOU ELEGANCE VE STYLOVÝCH KAPSÁČÍCH

Vykročte ze své komfortní zóny a vytvořte originální elegantní outfit v moderním sportovním provedení. Sportovní sako, slim fit košile, černé zúžené kapsáče. Top kombinace pro městský módní outfit s dávkou elegance. Pro půvabný elegantní vzhled v cargo kalhotách zvolte kalhoty s minimálním počtem kapes. Kapsy by měly být menšího nenápadného typu bez zbytečných aplikací, nášivek či řetízků, nejlépe se zapínáním na jeden klasický knoflík.

stylové černé cargo kalhoty, bílá moderní košile a šedé pánské sako

Pokud jsou kapsáče pohodlného až volnějšího střihu, košili nedoporučujeme, v takovém outfitu jednoduché módní jednobarevné tričko zcela postačí.

Věříme, že jsme ve vás probudili dravce, který touží vykročit z davu a nebojí se ukázat modernímu, nejen módnímu světu, nápadité trendy outfity v cargo kalhotách v jedinečném atraktivním designu.