Chinos: Letní must-have kousek pro muže!
2 minuty čtení, Kamila Kosova 01. 06. 2017

Historie těchto kalhot je spojena s válečným obdobím. Přesně jako to bylo i u kabátů, košilových límců nebo brýlí. Dříve než se staly oblíbeným kouskem pánského šatníku, představovaly čistě účelový oděv. Proto si je oblíbili vojáci v armádě. Postupně tento styl převzal módní průmysl, který ho oživil o zajímavé prvky a střihy.

Proč vám nesmí chybět?

Chinos jsou neformální kalhoty, které představují skvělou alternativu místo jeansů. Perfektně sedí a mají nadčasový vzhled. Nejoblíbenějšími jsou v jednoduchých barvách jako je šedá, hnědá nebo béžová. Kalhoty bývají často ušité z tkaného bavlněného kepru, bavlny a elastanu nebo měkkého manšestru. Vynikají odolností, jsou pružné a přizpůsobí se vaší postavě. Přesně takový střih využijete na procházky, výlety i do města.

Jak je nosit?

Proto, abyste byli vždy IN, je třeba dodržovat určitá pravidla. Oblékejte je podle příležitostí, na které se chystáte. Možností je několik. Sportovní look získáte v kalhotách chinos z bavlněného kepru a mikině. Na nohy pak už jen stačí obout stylové tenisky.

Nedbalou eleganci získáte kombinací sportovní košile, kterou necháte volně přes kalhoty, k tomu obléknete sako na jeden knoflík. 

Nezapomeňte sladit obuv ke kalhotám ve stejném nebo v neutrálním odstínu. K námořnické modré se hodí hnědá nebo šedá, nic nezkazíte ani černou barvou.