13 minut čtení, Lucia Pampurikova 30. 12. 2020

Nové trendy na jaro a léto pro rok 2021 jsou již dávno známé. Zajímáte se o trendy v módě? Jste zvědaví, v čem budete na jaře excelovat?

Pravdou je, že většině mužů jsou nové módní trendy ukradené. Avšak náš článek je pro tu menšinu, která si potrpí na novinkách z módního průmyslu. Je pro muže, kteří kráčejí s novými trendy a zajímá je, co nového, neokoukaného, by si mohli dokoupit do jejich vyšperkovaného šatníku.

Rok 2020 se nám všem vryje navždy do paměti i díky celosvětové pandemické situaci kolem koronaviru. Svět se však točí dál, nic nekončí a navzdory všemu nezaháleli ani světoví módní návrháři, kteří každým rokem udávají nové módní trendy.

Módní přehlídky se letos nekonaly živě na molech v Miláně, Paříži nebo Londýně. Módní návrháři své nové stylové modely představili celému světu online prezentací v digitální říši. Virtuální módní přehlídky byly dostupné každému nadšenci módy.

Co nám přinese nová kolekce jaro / léto 2021? Jaké novinky si pro nás připravili světoznámí módní návrháři?

Neon, květiny, pastelové barvy, návrat 70. let v moderním 21. století, manšestráky, safari styl, ale i drsný pánský army styl. Móda v roce 2021 je odvážná, plná vibrací, emocí, výrazného street stylu a plná oversized modelů.

MÓDNÍ KVĚTINOVÉ VZORY

nové pánské trendyŽádný havajský styl, ale smysluplné moderní květinové vzory. Jemné, ale originální květinové vzory pokryjí trendy pánské oblečení. Květy budou zdobit nejen pánské košile, ale i kalhoty či bundy.

pánské moderní oblečení

Nadále zůstávají v kurzu a ani trochu za květinovým vzorem nezaostávají kostky, pásky či stylové patchworkové mozaiky. Patchwork je jedinečná technika (dříve šlo výlučně o ruční poctivou práci) sešívání různých látek. Jde o sešívání malých, různobarevných kousků látek. Výsledný efekt je nepopsatelný. Spolu kousky látek vytvářejí originální geometrické vzory v různých barvách a s různými vzory. Jaro nás vítá jedinečnými modely (kabáty, košile, svetry) v unikátním patchworkovém provedení. Patchwork modely mohou být opravdu velmi drahé, proto jsou v obchodech dostupné i levnější "falešné" patchwork verze, kde je např. košile jen s patchworkovým potiskem.

pánský svetr

Rozměrné oblečení je IN

Originální, svébytný a nápaditý street styl v podobě oversized oblečení. Oversized tílka, trička, ale i kalhoty. Nesmíme zapomenout zmínit i novinku v tomto svébytném stylu, který buď milujete ihned nebo pro vás zůstane navždy nepochopený, jsou jednoznačně rozměrné obleky ve stylu 80. let.

BAREVNÉ, KOŽENÉ, NYLONOVÉ PROSTĚ NESMRTELNÉ BOMBER BUNDY

pánská bomber bunda

Při tvorbě modelů upřednostňovali návrháři jejich funkčnost. Bundy i kalhoty obsahují mnoho funkčních kapes a řemínků. Při koupi nové trendy bundy stylu bomber, můžete sáhnout po klasice 70. let, po nylonu, lesklé či oversized verzi. Vybírat je opravdu z čeho.

pánská bomber bunda

pánská bomber bunda

NESTÁRNOUCÍ ,,SVETROVÉ“ VESTY

Velký návrat staré školy. Svůj comeback hlásí už dobře známé svetrové vesty, ne takové, které nosí ještě váš děda či pradědeček, ale nové výrazné nápadité modely s originálními motivy či ve výrazných barevných variantách.

NADČASOVÝ NÁMOŘNICKÝ STYL

Legendární námořnický styl. Famózní trikolóra - bílá, modrá a červená. Trička s potiskem kotvy, plachetnice, mušlí či kompasů. Námořnický styl nezaostává ani v roce 2021. Pánská trička, bermudy či sportovní saka v námořnické modré barvě, s proužky nebo i bez nich. Neváhejte a osvěžte váš každodenní outfit špetkou oceánu, závanu léta a tématikou sexy námořníků.

pánské trendy oblečení

MODERNÍ ŠIROKÉ PÁNSKÉ KALHOTY

Pro odvážné muže, kteří nedají dopustit na výstřední extravagantní až bizarní styl jsou ultraširoké kalhoty jasnou volbou.

STYLOVÉ PÁNSKÉ TRENČKOTY

Business muži nám dají určitě za pravdu. Jaro je ideální období pro lehké stylové pánské trenčkoty. Trendy zůstávají pánské trenčkoty v karamelové barvě, ale také v elegantní pochmurnější kamenné šedé barvě.

pánské trenčkoty

HADI A JINÁ DIVOČINA

Mnozí návrháři do své jarní / letní kolekce ve velkém zahrnuli kůži a kožené modely, především koženku, žádnou pravou kůži. Kromě klasických elegantních černých kožených modelů se virtuální mola hemžily v koženkovými bundy s exkluzivním hadím či krokodýlím vzorem. Dravý leopard si letos dal pohov a zůstal skrytý ve svém "doupěti".

pánská kožená bunda

HRA S MATERIÁLY PRO KOLEKCI JARO / LÉTO 2021

Ani toto léto se neobejdete bez lehkého vzdušného lnu, příjemné bavlny a jiných kvalitních přírodních materiálů. Len i bavlna mají společnou jednu nelichotivou vlastnost, která se v roce 2021 stává opravdovým novým trendem. Mačkavost. Len i bavlna jsou velmi mačkavé materiály, které je třeba neustále žehlit. Žehlení je, ale konec. Modely s pomačkaným efektem dostávají zelenou.

Módním hitem se stávají i unikátní pánská saka v 3D rozměrech s dynamickým mačkaným efektem.

Jaké barvy budou převládat při výběru oblečení? Kontrast nebo tón v tónu?

Rok 2021 je pro mnohé novým začátkem. Je to rok stvořený pro odvážné styly, divoké až extravagantní kombinace. Nebojte se experimentovat nejen s barvami, barevnými kontrasty, ale i se vzory. Kombinujte i materiály a výsledný outfit vyrazí dech každému.

NESMRTELNÁ KLASICKÁ A VŽDY ELEGANTNÍ ČERNÁ BARVA

Modely pro následující rok jsou divoké i uhlazené. Vládnout bude klasická elegantní černá barva, kterou můžete zkombinovat s kontrastními barvami - oranžovou, červenou nebo výraznou fuchsiovou barvou.

pánský sportovní outfit

Při oblecích či elegantních modelech pro pány to místy na přehlídkách vypadalo jako černý exkluzivní komplet ve stylu Adam's family.

PASTELOVÉ BARVY JSOU TRENDY

Pokud v šatníku stále nemáte ani jednu košili v jemných pastelových barvách, neváhejte a určitě si jednu pořiďte. Vybírat můžete z modré, růžové a žluté pastelové barvy. Mužům, kteří se nebojí experimentovat a zbožňují elegantní styl oblékání, dáváme do popředí obleky v pastelových barvách, nejlepší varianta je pastelový oblek v jedné barevné tónině starorůžové nebo jemné světlemodré barvě.

Módní návrháři mysleli i na sportovce a jemné pastelové barvy volili i při sportovních modelech, jakými jsou mikiny nebo trička.

ORIGINÁLNÍ NEONOVÉ BARVY

pánská neonová mikina

Výstřední neonové barvy se ani letos nedostávají do pozadí, naopak na molech to velmi svítilo moderními neonovými modely. Buďte to právě vy, kdo udává nový směr. Vytvořte nový koncept výstřednějšího městského looku. Dolaďte svůj stylový městský outfit výraznými neonovými barvami - zelenou, růžovou, červenou i trendy variantami fialové a modré neonové barvy.

pánské moderní oblečení

Módní doplňky

PÁNSKÉ LEDVINKY

pánské ledvinky

Pro některé je ledvinka neatraktivní nevkusný módní doplněk, ale pro nadšence pánských ledvinek přinášíme dobrou zprávu. Pánové už se nemusíte stydět nosit tento praktický sportovní doplněk. Ledvinky zažívají obrovskou renesanci, opět se dostávají do popředí. Jde o velmi jednoduchý, nenápadný, ale za to jednoznačně funkční doplněk. Malá pánská taška s popruhem kolem pasu, nemusí být vždy zavěšena jen kolem pasu, můžete ji dokonce skrýt i pod oblečení. Kromě klasických polyesterových materiálů, vyzkoušejte i kvalitní černé kožené ledvinky.

pánské ledvinky

JAK NOSIT LEDVINKU

Ledvinku je nejvhodnější nosit na dva způsoby:

1. ledvinka přehozena přes rameno
2. ledvinky ve stylu crossbody - přehozené přes tělo

pánská ledvinka

Pokud nechcete zbytečně poutat pozornost, být za outsidera či nevkusného módního influencera, nenoste ledvinku klasickým způsobem v pase.
Tento módní nadčasový doplněk, který se i po delší odmlce opět dostal na vrchol v kategorií trendy módní doplněk, můžete nosit a kombinovat při sportovním stylu - s mikinou, originálním tričkem, stylovými teniskami a pohodlnými strech slim fit džíny, nezapomeňte i na sluneční brýle nebo nápaditou kšiltovku.

pánská ledvinka

A světe div se, ledvinky si našly své místo i při elegantním stylu oblékání v kombinaci se sakem, kabátem či oblekem (při elegantním outfitu volíme koženou variantu ledvinek, textilní i pestrobarevné nejlépe vyniknou při sportovním ležérním outfitu).

Crossbody tašky

pánská crossbody taška

Zapomeňte na předsudky. Elegantní a sportovní zároveň. Kožené i textilní, je úplně jedno jaký materiál zvolíte, hlavní je, aby je bylo vidět. Univerzální moderní crossbody taška nepatří jen do ženského šatníku. Pánové nestyďte se za váš vytříbený vkus a nezatěžujte zbytečně všechny vaše možné kapsy bund, riflí,
sak apod. Vše důležité co potřebujete se vám vejde do tohoto nenahraditelného pomocníka.

pánské crossbody tašky

DESIGNOVÉ ŠŇŮRKY NA TELEFON

Ne, není to módní hit jen pro pubertální mládež. Stylové šňůrky na telefon / smartphone zařadili někteří módní návrháři k podstatným pánským doplňkům pro novou jarní / letní kolekci. Designové šňůrky si můžete vybrat v různých barevných provedeních, s nápaditým potiskem nebo i bez něho. Fantazii se meze nekladou.

ROBUSTNÍ MODELY BOT

pánské topánky

Módní návrháři mají vždy vše do posledního detailu důkladně promyšlené. Nebude tomu jinak ani při navrhování nových modelů bot. Jelikož se celý rok 2021 nese v duchu extravagance a nadměrných modelů, přizpůsobili tomu i modely pánských bot. Vždyť co zapadne lépe do nápaditého originálního oversized outfitu, než masivní boty. Neutrální černé robustní boty perfektně zapadnou do každého módního novodobého outfitu k mikinám i k elegantním kabátům.

pánské černé boty

Opak černých bot je výrazná kontrastní obuv. Horkým trendem pro letošní jaro / léto jsou jednoznačně výrazné tenisky, nejlépe se vzory, ve výrazných až výstředních barvách, čím viditelnější, tím lepší a více trendy.

pánské moderní boty

Myslíme si, že i nové kolekce pro jaro / léto 2021 se vydařily. Návrháři se soustředili více na funkčnost a praktičnost modelů. Mnohé modely jsou až jednotvárné s jednoduchými liniemi, a právě při nich můžete volit stylové výrazné barevné doplňky. Základem dobrého, téměř vždy využitelného šatníku, jsou následující kousky: černá koženková bunda, černé chinos kalhoty a černé rifle, jednoduché bílé tričko, světlé slim fit košile, oblečení s prvky army stylu, zelená mikina a tmavomodré sako moderního slim fit střihu.

pánský outfit