7 minut čtení, Lucia Pampurikova 12. 07. 2022

Potřebujete změnu? Nudí vás outfity v neutrálních barvách? Vyměňte klasickou černou, béžovou nebo modrou za svěží zelenou barvu. Zelená kraluje nejen v interiérovém designu, oblíbili si ji i módní návrháři. Zelená barva bude slušet každému. Je to barva vhodná do jarního i zimního šatníku. Stačí si zvolit ten správný odstín. Víte jak kombinovat módní zelenou?

     dámské zelené sako, bílé tričko, černý klobouk pánská zelená tepláková souprava

ZELENÁ BARVA JE BARVOU INTELIGENTNÍCH A VYROVNANÝCH LIDÍ

Patříte k módním nadšencům, u kterých je zelená na prvním místě? I oblíbené barvy dokážou o charakteru člověka hodně prozradit. Zelená je uklidňující zemitá barva, kterou si podvědomě spojujeme s přírodou, klidem a harmonií. Je typická pro vyrovnané, upřímné a praktické lidi. Zelená o vás prozradí, že jste laskavá, soucitná a společenská osoba, která touží někam patřit. Chcete bezprostředně milovat a být milováni. Vaši přátelé o vás vědí, že jste jako otevřená kniha. Co myslíte, vystihla vás charakteristika barvy přírody – zelené?

     dámský zelený overal na ramínka pánská limetková mikina s kapucí

NENÍ ZELENÁ JAKO ZELENÁ

Zelená má neskutečně mnoho odstínů. Olivová, mátová, smaragdová, pistáciová, hrášková, šalvějová, tyrkysová, limetková a mnoho jiných. Ne každá zelená je pro vás vhodná. Pro světlejší typy pleti a blond barvu vlasů doporučujeme pastelové tóny pistáciové nebo naopak výraznou neonovou zelenou. K tmavým vlasům a světlejší pleti dokonale ladí pohádková tyrkysová nebo půvabná smaragdově zelená barva. Tmavší typy zazáří v trendy olivové, vojenské nebo i hravé mátové. Při výběru šatů, sukni nebo košile ve svěžích zelených tónech je důležité si nejprve daný "úlovek" přiložit k obličeji. Sami dokážete nejlépe posoudit jestli vám sluší nebo ne.

     letní šaty v mátové barvě dámské tričko s krátkým rukávem v mátové barvě s červeným potiskem, bílé skinny džíny

TÓN V TÓNU JE OVĚŘENÁ KLASIKA

Zelená barva v módě zažívá obrovský bum. Rozhodli jste se pro čistě zelený outfit? Dávejte si pozor na odstín zelené. Zvolíte-li si zelenou jako základní a jedinou barvu v outfitu, neměli byste kombinovat různé odstíny zelené. Jděte na jistotu. Tón v tónu. Pro dámy doporučujeme jednobarevné zelené šaty se sandály téže barvy. Blýskněte se v zeleném overalu s teniskami nebo lodičkami. Muži ohromí v jednoduchých, ale za to efektivních soupravách v olivové nebo khaki barvě.

     pánský sportovní komplet na léto v tmavě zelené barvě dámský letní zelený overal

ZAŘAĎTE NEUTRÁL V ZELENÉ

Zelená není jen trend této sezóny. Je to nadčasová barva, která do moderního šatníku jednoznačně patří. Zelená barva a její nejrůznější podoby vytvářejí s tradičními neutrálními barvami dokonalý celek. Pokud se raději držíte ověřených kombinací a klasiky, která vždy perfektně funguje, vsaďte na mix bílé a zelené, černé a zelené nebo béžové a zelené barvy.

     dámský zelený crop top, bílé džíny, béžový klobouk dámský tmavě zelený top, černá sukně

Elegantní outfit, ve kterém zazáříte na každé párty, i té firemní, je jednoznačně kombinace – smaragdově zelená barva, černá a zlaté doplňky.

     letní dámské sportovní bílé šaty se zelenými pruhy olivové pánské tričko s krátkým rukávem, černo-šedé slim fit džíny

TRENDY LOOK V BARVÁCH PŘÍRODY

Objevte sílu přírody. Zelená, žlutá, modrá. Barvy, které v přírodě hrají prim. Inspirujte se přírodní symfonií barev. Kromě neutrálních barev, zelená dokonale funguje i v následujících kombinacích:

  • Zelená a žlutá - outfit ve kterém zazáříte přes den, ale také na večerním rande, je pistáciová halenka, pastelově žluté kalhoty slim fit střihu a béžové sandály. Přidejte hnědé nebo zlaté doplňky a šik look je váš.
  • Zelená a modrá - kterýkoli odstín zelené barvy působí harmonicky s modrou barvou. zelené šaty a modrá džínová bunda, zelený top a bleděmodré džínové kraťasy, zelená polokošile a tmavě modré džíny. Výběr je jen na vás!
  • Zelená a růžová - hravý outfit s nádechem romantiky vytvoříte, pokud růžové šaty (mohou být i výrazné fuchsiové) sladíte se zelenou kabelkou a zelenými lodičkami.

     mátový zelený top s dlouhým rukávem, žluté dámské kalhoty extravagantní dámské zelené šaty s fuchsiovou barvou

Náš tip: Co řeknete na pestrý mix dvou kralujících barev letošního roku, jen v jemnějších tónech. Příjemná pastelová zelená s jemnou fialovou barvou.

extravagantní zeleno fialový dámský letní overal

Patří zelená barva k vašim top barvám? Zařadíte zelenou barvu do vašeho šatníku? Jak rádi kombinujete zelenou vy? Budeme rádi, když se s námi v komentáři podělíte o váš postoj k trendy zelené barvě.