9 minut čtení, Lucia Pampurikova 08. 03. 2021

JAK NOSIT ROZTRHANÉ DŽÍNY?

Buď je milujete nebo vám vůbec nesedí. Řeč je o nadčasovém kousku z pánského šatníku, o džínách, ale ne obyčejných klasických, ale o moderních roztrhaných džínách, které si stále více oblíbila i mladší generace.

pánské šedé roztrhané džíny

Obecně rifle tvoří součást univerzálního šatníku. Rifle bez děr, bez nášivek či designových vychytávek dokonale zapadnou i do neformálního, ale za to vždy elegantního a vkusného business looku.

Roztrhané rifle mají tendenci inklinovat do ležérních volnočasových outfitů. Prozradíme vám jak a s čím je můžete zkombinovat. Jaké "díry" jsou IN, a jak přeměnit starší rifle na nový módní kousek.

NENÍ DÍRA JAKO DÍRA

U roztrhaných džínů platí, že méně je více, protože roztrhané rifle jsou již samy o sobě nápadité a výrazné, mějte vždy na paměti, že není díra jako díra. Díra ano, ale ne tak velká jako díra do světa. Menší taktické a designové roztrhání je 100krát lepší a trendy, než obrovská díra na koleni. Díry na riflích by určitě neměly působit gigantickým dojmem. Když se ohne noha, koleno nesmí trčet ven z díry.

7 ZÁKLADNÍCH OUTFITŮ V ROZTRHANÝCH DŽÍNÁCH

NA ELEGÁNA V RIFLÍCH, SAKU A KOŠILI

Roztrhané rifle v kombinaci se sakem a košilí = sportovní elegance / ležérní elegantní outfit s jistou dávkou sebevědomí a drzosti. Ideální kombinace do práce, na první rande, ale i na neformální businesss setkání. Při řešení byznysu se upřednostňují klasické džíny nebo rifle s roztrhaným efektem. Nepřípustné jsou džíny s maxi dírami na kolenou.

modré roztrhané džíny, bíla pánská košile a zelené sako

IKONICKÁ DVOJICE - KOŽENÁ BUNDA A ROZTRHANÉ RIFLE

Nebojte se roztáhnout křídla. Otevřete svou mysl a naplno si užívejte sílu a vibrace života. Kožená bunda s roztrhanými džíny vyzdvihuje rebelskou povahu nespoutaného muže s dobrým vkusem pro módu. Stylová kožená bunda dokonale vyzdvihne drsný rebelský look. Ověřenou rockovou klasikou jsou bez debaty roztrhané džíny v kombinaci s koženou bundou. Pokud chcete opravdu zaujmout, zvolte koženou
bundu v motorkářském stylu.

pánská kožená černá bunda a šedé roztrhané rifle

KOŠILE – RIFLOVÁ, KLASICKÁ, JEDNOBAREVNÁ I VZOROVANÁ

Jste košilový typ? K riflím upřednostňujete košili před tričkem?

Rifle s košilí se perfektně doplňují. A je přitom úplně jedno, jestli zvolíte riflovou nebo vzorovanou bavlněnou košili. Už déle se však traduje, že symbol pro módní look k roztrhaných džínách, je kostkovaná košile. Klíčový prvek, pro svěží poutavý outfit s košilí, jsou roztrhané rifle. Pro sofistikovaný vzhled vyzkoušejte rifle s designovým efektem potrhání.

roztrhané džíny, černá kožená bunda a červeno černá kostkovaná košile

Tradičně a komfortně v tričku a džínách

Univerzální zbraň, pro každý šatník, je jednoznačně jednobarevné bavlněné tričko. Jednoduché jednobarevné tričko, v kombinaci s modrými nebo černými roztrhanými džínami, je nadčasová klasika, která vás nikdy neomrzí. Módní trend vyzdvihující praktičnost, univerzálnost a pohodlnost se těší velké popularitě.

černé pánské tričko a bílé pánské roztrhané džíny

Pokud tíhnete spíše k univerzálnímu outfitu, který můžete doplnit mikinou, kabátem, bomber či riflovou bundou, v tom případě, různě barevné variace jednobarevného trička různých střihů, je přesně to, co potřebujete.

MODERNÍ NESPOUTANÝ DOBRODRUH V BOMBER BUNDĚ A TRENDY ROZTRHANÝCH DŽÍNŮ

Pro chladnější jarní a podzimní rána či večery budete potřebovat moderní bomber bundu. Bomber se každým rokem dostává na přední pozice v proslulých módních žebříčcích a trendech. Nadčasový kousek pánského šatníku - bomber bunda, perfektně doplní roztrhané rifle. U tohoto kombinování se meze nekladou. Naopak, tato dvojice si přímo vyžaduje výrazné designové prvky. Vyhrajte si s detaily! Vpusťte do vašeho pohodlného svěžího outfitu v roztrhaných džínách vzory, nápadité potisky a různé barevné variace. Buďte originální, stylový a jedinečný.

pánská zelená bomber bunda, modré pánské roztrhané džíny

pánská antracitový bomber bunda, černé pánské roztrhané džíny, oranžová pánská mikina

STYLOVÝ I V CHLADNÝCH PODZIMNÍCH DNECH

Roztrhané rifle i během podzimu nebo zimy? Móda je móda, té nikdo nediktuje pravidla. Společnost kolem vás může mít předsudky či připomínky, ale vše je jen a jen na vašem uvážení a vy rozhodnete, zda si zvolíte roztrhané džíny do chladného počasí nebo raději ne. Pokud jste otužilec a preferujete zůstat trendy i během podzimu, roztrhané džíny v kombinaci s kabátem, jsou nadčasový módní trend.

pánský kostkovaný vlněný kabát, černý rolák a šedé pánské roztrhané džíny

Moderní muž touží vypadat dobře za každého počasí. Pro sofistikovaný městský vzhled preferuje elegantní a stylový outfit, vyskládaný z kvalitního vlněného kabátu (trendy jsou vzorované kabáty jako např. nadčasový kostkovaný vzor) a černých roztrhaných slim fit riflí. Do sychravého počasí pod kabát zvolte jednoduchý černý nebo šedý rolák, který příjemně obepíná vaši figuru.

SPORTOVNÍ KLASIKA - MIKINA A RIFLE

Rifle si spojujeme především s ležérním městským, neformálním až sportovním stylem oblékání. Ruku v ruce spolu jdou i mikina a rifle. Módním hitem jsou mikiny v zářivých neonových barvách. V kombinaci s roztrhanými džíny vytvoříte výrazný moderní a především pohodlný outfit.

pánská neonová zelená mikina s modrými roztrhanými džínami

Nesmíme zapomenout na bílé tenisky nebo pánské kotníkové kozačky ve stylu Chelsea, které perfektně dotvoří výsledný moderní look v džínech.

Náš tip: Pánské kotníkové kozačky ve stylu Chelsea skvěle fungují i v trendy kombinací: černé roztrhané slim fit džíny s odvážnými oversize pánskými svetry v zářivých barvách.

černá pánská mikina a modré pánské roztrhané džíny

NEZAPOMÍNEJTE NA DOPLŇKY

Nesmrtelná dvojka. Opasek a džíny. Nic víc nezvýrazní celý riflový outfit, jako právě kožený pásek. Stylový módní doplněk vyrobený z kvalitní kůže, perfektně podtrhne detailně propracovaný outfit v roztrhaných džínách. Nejlépe uděláte, když zvolíte jednoduchý opasek s decentní přezkou. Vyzkoušet můžete i pásky se skvělými a praktickými automatickými přezkami.

JAK PRÁT ROZTRHANÉ RIFLE?

Je pravdou, že při praní riflí s dírami, je třeba být opatrnější a volit šetrnější způsob praní.

  1. Rifle nepereme po každém použití.
  2. Druhý důležitý bod je obrátit je naruby. Všechny rifle pereme vždy naruby, kvůli uchování barevného zabarvení džínů.
  3. Roztrhané rifle pereme na 30 stupních při nižších otáčkách.
  4. Rifle nežehlíme, není to nutné.
  5. V poslední řadě je lepší rifle sušit na čerstvém vzduchu za pomocí slunce.


Náš tip: Už vás nudí vaše klasické rifle, které nosíte ke všemu? Působíte spíš jako šedá myška než sebevědomý fešák? Pokud vám vaše staré rifle stále dobře padnou, nevyhazujte je, dejte jim druhou šanci. Osvěžte a zpestřete jejich design. I staré rifle mohou být jako nové. Zkuste je trochu roztrhat. Pamatujte však, že není díra jako díra. Nicméně je to jednoduchý a poměrně rychlý a levný způsob renovace vašich riflí. Nůžky a tužka zcela postačí. Celý postup si můžete prohlédnout ve videu: Jak vyrobit roztrhané džíny.