13 minut čtení, Lucia Pampurikova 16. 03. 2022

První rande. To jsou pověstní motýlci v břiše. Je to vzrušující pocit, kdy sami nevíte do čeho jdete. Můžete očekávat i nečekané. Děsivé nebo příjemné? To, jaké bude vaše první rande, je zčásti ve vašich rukou. Kromě ověřených tipů, jak se obléknout na první rande, jsme si dovolili přidat také pár rad, které vám pomohou během tohoto výjimečného dne. Jak se obléct, jak udělat dobrý první dojem a čemu se na rande vyvarovat?

          světle modrá pánská košile, béžové chino kalhoty zelená polokošile, modré pánské džíny

JAK SE OBLÉCT NA PRVNÍ RANDE?

Kdykoliv půjdete na první rande, mějte na paměti následující výrok, který řekl Andrew Grant: "Nikdy nedostanete druhou šanci, udělat první dojem".

Není to žádné klišé. První dojem je důležitý a představte si, že se vytváří během prvních 7 vteřin. Je důležité, jak po vizuální stránce na vaši partnerku zapůsobíte. Nepodceňujte přípravu na rande. Upravte si strniště, učešte se, navoňte se vaší top vůní a oblečte si vkusné a moderní oblečení.

dvojice na prvním rande, plavba na motorovém člunu

Styl oblečení by měl odpovídat místu, kde se rande uskuteční. Pokud jedete na piknik do lesa, tak na sako a elegantní kalhoty zapomeňte. A naopak, pokud jste pozvali vaši vyvolenou k večeři do elegantní restaurace, tak pohodlnou teplákovou soupravu nechte doma.

ZAHRAJTE TO NA GENTLEMANA!

Sofistikovaný v moderním outfitu. Pokud se rande uskuteční v luxusní restauraci nebo ve stylovém a velmi vyhlášeném podniku, elegantní outfit je na místě. Businessmani to mají lehké, protože šedý nebo tmavě modrý vlněný oblek, pro speciální příležitosti, ve skříni určitě mají. Pokud ovšem oblek nemáte, zcela postačí elegantní modré sako s elegantními šedými kalhotami. Sako může být i kostkované, nejlépe jednořadé. A jaké boty zvolit? Jednoznačně vkusné černé lakované polobotky. Nezapomínejte sladit barvu a materiál bot s páskem.

          modré pánské sako šedé pánské sako

V bílé košili vždy zapůsobíte. Avšak pro ozvláštnění, můžete vyzkoušet bílou košili s decentním vzorem nebo světle modrou košili. Kravatu můžete, ale také nemusíte, vynechat. Kabát nebo pánský trenčkot by ve výsledném elegantním outfitu neměl chybět.

          šedý pánský outfit na první rande - šedý rolák, šedý kabát, šedé kalhoty tmavomodrý cardigan, bílé pánské tričko, šedé kalhoty

RAFINOVANÝ MĚSTSKÝ LOOK

Patříte do skupiny mužů, kteří na sako nedají dopustit? V tom případě doporučujeme na rande zvolit rafinovaný městský look – vkusné sako, které vám padne jako ulité, pod sako si dejte tričko a do třetice slim fit džíny nebo slim fit chino kalhoty. V zimě vyměňte tričko za tenký rolák a namísto zimní bundy, dejte šanci elegantnímu kabátu.

          outfit na první rande - šedé pánské sako, modré džíny, bordó tričko outfit na první rande - modré pánské sako, tmavě modrý rolák, šedé kalhoty

ZAŘAĎTE NEUTRÁL!

Neutrální outfit vyskládáte v neutrálních barvách. Žádné potisky nebo vzory. V jednoduchosti je krása. Olivové, hnědé, bordó nebo tmavě modré chino kalhoty s šedým svetrem nebo šedou polokošilí. Vkusné a s potřebnou dávkou elegance. Další univerzální kombinací je nadčasová černobílá. Bílé tričko, bílá košile nebo bílá polokošile s černými džíny nebo černými chino kalhotami. A v neposlední řadě, ověřená klasika:

  • hnědá v jejích nejrůznějších podobách,
  • šedá v různých odstínech,
  • hnědá, béžová a olivová,
  • světle modrá s tmavě modrou,
  • světle modrá, béžová a bílá,
  • šedá s tmavě modrou.

          outfit na první rande - hnědý kabát, tmavě modrý svetr, tmavě modré kalhoty outfit na první rande - šedý kostkovaný kabát, světle šedý svetr, šedé kalhoty

UVOLNĚNÝ OUTFIT NA RANDE

Vsadili jste na příjemné rande v přírodě? Romantická procházka u jezera a dobrá večeře. S tím určitě zabodujete. Alternativou může být také návštěva zábavního parku, pozorování hvězd nebo venčení pejsků z útulku. Pro rande, které se odehrává více v exteriéru, určitě zvolte moderní a ležérní outfit:

          outfit na první rande - bílé tričko, červeno-černá kostkovaná pánská košile, modré džíny outfit na první rande - bílé tričko, černá kožená bomber bunda

  • Kostkovaná (může být i flanelová) košile nebo jednobarevné tričko, džíny a kožená nebo bomber bunda jsou k tomu jako stvořené. V létě v teniskách a na podzim v kotníkových botách, nejlépe kožených.
  • Pokud se nejlépe cítíte v denim kouscích, tak jděte směle do toho. Skvělou volbou je v tomto případě bílé tričko, džíny a džínová bunda. Zvolíte-li stejný nebo kontrastní odstín džín a džínové bundy, to je již na vás.

          outfit na první rande - bílé tričko, světle modrá džínová košile outfit na první rande - pánské bílé tričko, šedá zateplená džínová bunda

Náš tip: Pokud je vaše "vysněná" zanícená sportovkyně, doporučujeme "sportovní" rande. Vemte ji na místa a zvolte typ sportu, kde si můžete popovídat, zabavit se a také uvolnit endorfiny. Pokud vám počasí nepřeje, nezoufejte. Zavzpomínejte si na dětské časy v jump aréně. Pořádně se spolu vydovádějte a večer zakončete pokecem u kávy nebo dobrém smoothie. Vybrali jsme pro vás pár tipů na sportovní rande:

první rande - piknik na pláži

  • bruslení,
  • v zimě bruslení na ledě,
  • v létě si můžete udělat piknik u jezera a zaplavat si tam,
  • jízda na vodních skútrech a později oběd,
  • jízda na šlapadle,
  • procházka nebo lehká túra,
  • jízda na koních,
  • první rande při venčení psa.

první rande - venčení psů

DOPLŇKY NA RANDE

I muži si umí s outfitem dokonale vyhrát. Nebojte se do výsledného outfitu zakomponovat také doplňky. Hodinky jsou sázkou na jistotu. S koženým nebo stříbrným či zlatým řemínkem z nerezavějící oceli nic nezkazíte. Větší originální ciferník zaujme a upoutá pozornost už na první pohled. Skvělým doplňkem k neformálnímu outfitu jsou jistě i náramky nebo pásky.

          pánské hodinky pánský kožený hnědý opasek

CO NA RANDE URČITE NEDĚLAT!!

  • Při pozdravu si nikdy nepodávejte ruce. Nikdy. Ruce si přece podáváte v práci, s kolegy, s kámoši. Ženu vašich snů, letmo polibte na tváře a při polibku se jemně dotkněte jejího ramene nebo loktů.
  • Nikdy se při vytváření prvního dojmu na rande, nedívejte ženě do výstřihu nebo na zadek. Chovejte se jako pravý gentleman! Dívejte se ženě rovnou do očí. Později, když nebude mít šanci vás nachytat, ji můžete pohledem oskenovat od hlavy až k patě.
  • Na rande se nechodí s prázdnýma rukama. I maličkost každou ženu potěší. Kyticí květin si určitě připíšete dobré body.

první rande - romantická večeře

POMŮCKY, KTERÉ SE TI PŘI PRVNÍM RANDE MOHOU HODIT:

1. Při pozdravu/seznamování můžete použít klasické fráze jako:

  • Ahoj, ty musíš být Jana. Jsem velmi rád, že tě konečně poznávám i takhle osobně.
  • Jana? Ahoj. Já jsem Michal. Jsem velmi rád, že jsme se konečně setkali.
  • Ahoj, já jsem Michal. Ty musíš být Jana. Jsem neskutečně rád, že jsme se takhle setkali. Sluší ti to.

- při pozdravu/seznamování se nepotřebujete ujistit, jestli je to ve skutečnosti Jana, se kterou jste si vyměnili fotky a už si nějaký ten "pátek" píšete. Buďte pozorní. Pozorně sledujte Jančinu reakci. Neverbální odpovědi. Určitou fyzickou reakci. Usměje se? Přiblíží se? I ona je tak nervózní jako vy?

2. Na rande v žádném případě nechoďte pozdě. Ženy milují spolehlivé muže, takže přijďte raději o pár minut dříve než o deset minut později.

3. Nepijte moc alkoholu! Jeden, dva pohárky na uvolnění jsou dovoleny, ale nezapomínejte na vaši misi. Na rande se nejdete opít.

4. Nemluvte jen o sobě. Chcete přece poznat osobu, která je naproti vám.

5. Nechoďte na první rande do kina, na koncerty a pod. Pozvěte vaše "rande" někam, kde si můžete popovídat a poznávat. Obloukem se vyhýbejte hlučným místům.

první rande - piknik v horách

6. Když si domlouváte místo "činu", buďte konkrétní. V dnešní digitální době je snadné použít na profilu falešnou fotku. V baru plném lidí budete těžko hledat vaši vyvolenou, ale na lavičce před barem, to je sázka na jistotu.

7. Dalším prvkem, který se ti může hodit při prvním rande, je správně zvolený parfém. Vůně může hrát klíčovou roli při vytváření prvního dojmu a může zanechat silný a pozitivní zážitek u vašeho protějšku. Není nic příjemnějšího, než když vás dotyčná osoba

Namísto fráze: Ahoj. Setkáme se v baru XY v sedm.

Použijte : Ahoj. Setkáme se o sedmé před barem XY. Budu tě čekat na té lavičce naproti baru.

Co je cílem prvního rande? Bavit se? Udělat dojem? Ne, ani jedno. Primární cíl na prvním rande je zjistit, jestli jste s danou osobou "propojení" a kompatibilní. Potřebujete zjistit, jestli je to někdo, s kým to chcete zkusit a budovat si partnerský vztah. Klíčové je poznat danou osobu. Na prvním rande zjistíte dostatečně mnoho na to, abyste věděli, jestli máte zájem i o druhé rande. Přejeme hodně štěstí při randění.