8 minut čtení, Lucia Pampurikova 04. 05. 2021

Módní svět je plný nepsaných pravidel. Dress code udává styl oblečení na významné společenské události a módní trendy se zase postarají o to, co je nebo není momentálně "IN", v čem budete za hvězdu večera a co si můžete obléknout, aby to nebylo totální fiasko. Chystáte se na galavečer s partnerkou? Pozvali jste ji na neformální rodinnou oslavu?

sladit se s partnerkou - on - šedý kabát bordový šál, ona bordový kabát, šedý šál

JAK SE SLADIT S PARTNERKOU NA OFICIÁLNÍ ELEGANTNÍ UDÁLOSTI

Významné společenské události jako svatba, galavečer nebo firemní večírek si žádají i formální elegantní oblečení. Jak sladit sako, košili a doplňky s šaty/róbou vaší partnerky?

Nabízíme tři varianty, jak se sladit s partnerkou, během formálních událostí nabitých elegancí, leskem a okázalostí.

1. varianta

Partnerka má vzorovanou sukni nebo šaty. Vám postačí nápaditý módní doplněk jako kravata se stejným vzorem. Jednoduché, efektivní a zároveň decentní.

2. varianta

Druhou alternativou je sladit pánské sako s barvou partnerčiných šatů. Není to vždy možné, ale pokud partnerka zvolí černé, bordó, tmavomodré, béžové nebo i olivové šaty, sako téže barvy určitě najdete. Sázkou na jistotu je v tomto případě bílá elegantní košile a dokonale sladěné doplňky.

3. varianta

Partnerčiny šaty při formálních událostech hrají prim pro celý "párový outfit". Klasickou formou "ladění" s partnerkou je stejná barva košile se šaty partnerky. Rafinovaná varianta, která je předurčena k úspěchu.

sladěný pár - on bílá košile béžové chino kalhoty, ona bílé letní dlouhé šaty

NEFORMÁLNÍ AKCE S PŘÁTELI

Jako dokonalý sehraný pár se můžete ukázat i na méně formálních akcích jakými jsou rodinná oslava, příjemné posezení s přáteli nebo divoká letní párty.

Kdo by je nemiloval. Společenské akce s přáteli představují skvělou příležitost pro utužení přátelských vztahů a získání nových zážitků. Dovolené, festivaly, koncerty nebo gril párty poskytují příležitost ukázat všem vaše sladěné trendy outfity.

sladěný pár - černá kožená bunda, bílá košile

Pokud s partnerkou preferujete elegantní styl oblékání, výběr košile a chinos kalhot ve vašem případě představuje prvotní volbu. V jednoduchosti je krása, proto zbytečně nepřekombinujte společný outfit. Motýlka a kravatu si nechte doma pro významné formální události. Při elegantním stylu zcela postačí pokud sladíte košili s barvou šatů vaší partnerky.

Naše rada: Pokud má partnerka vícebarevné šaty, vyberte si jednu barvu, která je vašemu srdci nejmilejší a která vám i nejvíce sluší. Zbytek je jen na vás. Mějte však na paměti, že opasek a boty by měly být ve vašem případě barevně sladěné a tvořit celek.

Příjemným módním trendům při ladění outfitů pro neformální akce je i tričko stejné barvy s výstižným nápisem (potiskem). Slyšeli jste už o tričkách KING a QUEEN nebo BONNIE a CLYDE? Nahoďte se spolu s partnerkou do pohodlných ležérních outfitů s vtipnými doplňujícími texty. Pokud nevíte, který nápis zvolit, navrhněte si společný výrok, který vás přesně do puntíku vystihuje. Celý "párty" outfit dolaďte džíny nebo stylovými cargo kalhotami stejné barvy a "wau efekt" na sebe nenechá dlouho čekat.

sladěný pár - modré džíny, bílo-černé tenisky Adidas

Při takovém "párování" mějte vždy na mysli, že všeho moc škodí. Při ladění outfitu s partnerkou nikde není psáno, že musíte být sladění od hlavy až k patě. Avšak doplňky při každém outfitu hrají velmi důležitou roli. Módním fajnšmekrům doporučujeme unisex módní doplňky, které dnes můžete najít v kterémkoliv obchodě. Konkrétně máme na mysli unisex sluneční brýle, hodinky nebo náramky. Detailisté nenechají nic náhodě a celý look s partnerkou dotáhnou až do konce. Sladit můžete i obuv nebo i stylový doplněk - kšiltovku.

sladěný pár v černém podzimním outfitu

V POHODLÍ DOMOVA

Jste stvořeni jeden pro druhého? Dokazujte si to každou minutu, i v pohodlí domova. I v době sladkého nicnedělání můžete s partnerkou tvořit perfektní pár.

Ležérní moderní tepláky nechybí v žádném šatníku, ani v tom dámském. Navštivte spolu obchod, ve kterém si pořídíte oba tepláky stejné barvy a komfortní střihu, ve kterých se budete cítit nejen pohodlně, ale i atraktivně. Jogger střih nebo klasický styl tepláků lahodí vám i partnerce. Vybírejte neutrální barvy jako olivová, šedá, černá, tmavomodrá nebo i moderní bordó. Pokud spolu s partnerkou rádi experimentujete, vyzkoušejte i výraznější barvy jakými jsou mátová, růžová, bleděmodrá nebo i nápaditá žlutá barva. S bílými teniskami dotáhnete vše do úspěšného konce.

sladěný pár v džínovém outfitu - modrá džínová bunda, černé džíny

RANDĚNÍ VE MĚSTĚ

Rádi s partnerkou navštěvujete městské parky, shopping centra, kavárny nebo restaurace? Další perfektní možnost jak na váš výjimečný pár, upozornit blízké okolí i širokou veřejnost. Na randění do města zvolte podobnou ladící taktiku jako při outfitech na neformální společenské akce, kterou naleznete v tomto článku o pár řádků výše. Někdy však stačí když spolu s partnerkou sladíte jen jeden kousek oblečení, resp. jen jeden kousek z celého outfitu má stejné barvy.

sladěný pár v béžovém outfitu - on béžový svetr, ona béžové sako

Všeho moc škodí

S barevnými kombinacemi je to někdy hotová maturita. Vyhněte se zbytečně přehnaným překombinovaných outfitům, ve kterých budete jako trn v oku a ne jako princ na bílém koni.

Při ladění s partnerkou raději zvolte zlatou střední cestu, kdy není každý kousek z outfitu téže barvy stejný. Vyberte si dominantní kousek, ve kterém chcete zazářit a chcete aby vynikl. Následně vytvořte s partnerčiným outfitem celek, ve kterém se předvedete celému okolí. Vaše polovička zvolí bleděmodrý krajkový top, vy to uhrajete s pánským bílým tričkem s bleděmodrými pásky. Ona přijde na vánoční rodinnou večeři v bordó halence, vám postačí moderní pulovr v odstínech trendy bordó barvě.

sladěný pár - sladěné modré tričko

Berte na vědomí i fakt, že ne vždy musíte tvořit dokonalý pár po estetické stránce. Nejdůležitější je, že se vy jako dvojice spolu cítíte perfektně, šťastní a na jedné vlně. Sladěné oblečení představuje jen bonus, který lahodí především vaší partnerce. Vždyť pokud si při ladění společných outfitů nevíte rady vy, vaše vyvolená to určitě s přehledem zvládne za vás.