13 minut čtení, Lucia Pampurikova 21. 12. 2020

Budete se ženit nebo jste úspěšný manažer v nadnárodní společnosti?

Gentleman, businessman, právník, politik, zaměstnanec v bance či ve vládním úřadu, všichni tito páni mají pro oblek ve svých šatnících posvátné místo. Určitě nemají jen jeden jediný oblek na všechny formální události či pracovní setkání. Právě naopak, muži, jejichž zaměstnání nošení obleků vyžaduje, protože ve firemních pravidlech platí předepsaný dress code, mají ve skříni různé barevné variace obleků různých materiálů.

Jak doladit celý byznys outfit? Co vyzvedne váš elegantní formální look?

Doplňky. Správné doplňky k obleku mohou přidat celému outfitu osobnost, prolomit jednotvárnost vašeho každodenního kancelářského looku a pozvednout váš styl na zcela novou úroveň.

Dovolte, abychom vás inspirovali moderními doplňky, které obohatí celý elegantní outfit v kvalitním pánském obleku.

ZÁKLAD K OBLEKU JE SPRÁVNÁ KRAVATA

Základní doplněk, který jde ruku v ruce s oblekem, je jednoznačně kravata. Módní průmysl nabízí nespočet různorodých vzorů a barevných variací. Pokud preferujete klasické bílé košile, tak se barevných a vzorovaných kravat nemusíte bát.

pánské doplňky

Pánské kravaty můžeme rozdělit:

Kravaty pro formální vzhled: formální vzhled většinou potřebujete do práce, na pracovní pohovor nebo i na určité společenské události, kde můžete zvolit užší trendy tzv. "Slim" kravaty nebo starou dobrou klasiku.

Kravaty pro neformální vzhled: jsou to nápadité, originální, vzorované kravaty různých, někdy až extravagantních barevných kombinací.

pánské doplňky - kravata

Francouzská kravata je kapitola sama o sobě. Právě po francouzské kravatě sahá mnoho ženichů. Ona je nositelkou výjimečnosti a elegance, kterou si událost jako svatba, určitě zaslouží. Pro dosažení úplné dokonalosti nezapomeňte ke kravatě zvolit a sladit i kapesník do saka. Každá výjimečná událost vyžaduje z vašeho šatníku jen a jen to nejlepší, jedinečné, luxusní a zároveň i originální.

Mužům, kteří se stále učí a nejde jim vázání kravaty, nabízíme video návod, který vám na 100% celou práci usnadní a pomůže vám. Video si můžete prohlédnout na: Jak můžete uvázat uzel Windsor (3 způsoby).

NADČASOVÉ MANŽETOVÉ KNOFLÍKY

pánské doplňky manžetové knoflíky

Lesk, originalita a luxus. Jedinečný oblekový doplněk pro sebevědomého, sofistikovaného muže, který se chopí každé příležitosti, která se mu naskytne. Manžetové knoflíčky jsou další podstatný a výrazný oblekový doplněk z nejedné pánské kolekce pro zaryté elegány či cílevědomé businessmany.

pánské doplňky manžetové knoflíky

V případě, že se chystáte na formální večeři, formální společenskou událost nebo máte důležité pracovní setkání, můžete zvolit jako doplněk manžetové knoflíky, které vyžadují osobitou košili, která je přímo určena na jejich nošení. Manžetové knoflíčky se vyrábějí v různých tvarech a provedeních, od stříbrné, černé až po luxusní zlatou barvu. S hologramy, s obrázky, s gravírováním. Výraznější a luxusnější manžetové knoflíky mají drahé kameny, zirkony nebo Swarovského krystaly. Manžetové knoflíky mají osobitý význam, jsou určeny na speciální příležitosti, a proto byste je neměli nosit na každodenní pracovní schůzky do práce.

ELEGANTNÍ SPONA NA KRAVATU

Nenápadný jednoduchý oblekový doplněk je určitě spona na kravatu. Nenápadná je především svou velikostí, ale můžeme vám zaručit, že díky svému stříbrnému či zlatému odlesku, nezůstane nepovšimnuta. Na výběr je několik variací pro každý formální styl, různé velikosti, barvy a vzory. Kdo nosí k obleku i sponu na kravatu, je určitě precizní sebevědomý elegán, který si svůj oblekový outfit vyšperkuje do posledního i maličkého detailu.

Pokud nosíte sponu na kravatu nezapomínejte na dodržování následujících pravidel:

  • Nenoste sponu na kravatu, pokud máte oblečenou vestu nebo svetr, protože v tom případě není vůbec zapotřebí.
  • Kravatová spona by nikdy neměla být širší než vaše kravata.
  • Spony na kravaty by měly být obecně umístěny mezi třetím a čtvrtým knoflíkem košile.
  • Kravatová spona musí ladit s manžetovými knoflíčky, především materiálově.

NÁPADITÝ KAPESNÍK DO SAKA

Klasika pravých gentlemanů. Nenápadný, ale o to víc rafinovaný oblekový doplněk - módní kapesník do náprsní kapsy saka. Jsou módní návrháři, kteří jsou přesvědčeni o tom, že sako je bez kapesníků nahé a postačí i ten nejjednodušší bílý kapesník, který obohatí a dokonale harmonizuje celý elegantní formální vzhled.

pánské doplňky

Kapesníky do saka se vyrábějí z různých materiálů, nejčastěji se setkáte s bavlněnou, polyesterovou nebo s luxusnější hedvábnou variantou. Módní návrháři každým rokem přicházejí s novými vzory a barevnými kombinacemi. Při kombinaci s kravatou platí pravidlo, aby kapesníček do saka ladil a tvořil celek s kravatou. Pokud si zvolíte oblek s výraznými vzory, kapesník musí být jednoduchý, jednobarevný, naopak pokud zvolíte monotónní jednobarevný oblek, kapesník v saku může být zdobený výraznými vzory, či vkusným potiskem.

pánské doplňky

Pánové v neposlední řadě rozlišujte rozdíl mezi kapesníkem v náprsní kapse saka a textilním kapesníkem na osobní hygienu. Berte na vědomí, že není kapesník jako kapesník, a ten v náprsní kapse vašeho saka plní estetickou funkci.

Návod na skládání a nošení kapesníku do saka můžete pozorně sledovat z pohodlí vašeho domova v následujícím videu - Jak si složit kapesník do saka.

KVALITNÍ KOŽENÉ BOTY K OBLEKU

Ano, i boty mohou být dost zásadním doplňkem v mužském outfitu. Společenské boty k obleku hrají velmi důležitou roli při tvoření elegantního vkusného outfitu.

pánské kožené boty

K obleku volíme jen kožené elegantní boty. Doporučujeme trochu zainvestovat do kvality, protože kvalita při botách hraje důležitou roli, přece jen nekupujeme je každý měsíc či rok, kvalitní kožené boty, o které se průběžně vhodně staráme, nám vydrží i několik desítek let. Kůži stačí impregnovat nebo otírat vlhkým hadříkem. Kožený materiál se postupně roztahuje a přizpůsobuje vašemu chodidlu, takže kožené boty jsou pohodlné a ideální na nošení během celého dlouhého pracovního dne.

Barevné kombinace bot k obleku:

Ke klasickému černému obleku patří jednoznačně jen černé boty.

K trendy elegantní tmavěmodré barvě obleku volíme vkusné moderní hnědé boty (různé odstíny hnědé: tmavohnědé, hnědé až hnědo-vínové), ale můžete zvolit i elegantní klasickou černou barvu bot.

Módní modrý oblek si žádá hnědé boty (různé odstíny hnědé: tmavohnědé, hnědé až hnědo-vínové). Pokud nemáte hnědé boty, vůbec to nevadí, protože můžete sáhnout i po černých botách.

Tmavošedý (grafitový / antracitový) pánský oblek dokonale doplníte elegantními černými nebo i tmavohnědými botami.

Šedý (světle šedý) oblek lze zkombinovat s černými botami nebo s botami v hnědých odstínech (tmavohnědá, hnědá, kamelová, hnědo-bordó).

Světlý (bílý, béžový a všechny světlé jemné jarní či letní barevné odstíny) pánský oblek perfektně zkompletujete s bílými, světle hnědými či modrými botami. V podstatě platí pravidlo, že takový letní pánský oblek sladíte s jakoukoliv barvou bot kromě pochmurné černé barvy.

pánské boty

TRENDY MOTÝLEK NEJEN PRO ŽENICHA

Black tie, white tie, svatba, plesy, bály, všechny významné formální události si žádají i unikátní oblekový doplněk, který vyzdvihne vaši osobnost a perfektně zapadne do celého elegantního vkusného formálního oblekového outfitu.

Motýlek se v poslední době těší velké oblibě. Známe vázací motýlky, které je třeba v určitých krocích správně zavázat. Není to nejjednodušší, a proto tvůrci motýlků vynalezli a stvořili již předvázané motýlky, které se v současnosti prodávají nejvíce.

pánské motýlky

Motýlek je úžasnou volbou pro muže, kteří se nebojí vystoupit z řady a v plné kráse předvést svou kreativitu, protože tento skvostný módní doplněk naplno oživí a vyzdvihne celý elegantní look. Elegáni si přijdou na své při výběru z nepřeberného množství textilních motýlků, za to kreativní gentlemani určitě zvolí originální a velmi vkusné dřevěné motýlky.

pánské motýlky

JAK KOMBINOVAT A NOSIT MOTÝLKA?

Platí nepsané pravidlo elegána, že kde je vhodná kravata, tam můžete vyzkoušet i motýlka. Samozřejmě, pokud je na vaší pozvánce již předepsán dress code jako např. black tie nebo white tie, tam si ke smokingu či fraku musíte vybrat motýlka.

Obecně platí, že motýlka můžete nosit vždy ke košili, která má límec.

Motýlka vždy nosíme pod límcem, který nám skryje zapínání na motýlku.
Pokud máte ve vašem elegantním oblekovém outfitu oblečenou i vestu, v tom případě je motýlek nejideálnějším módním doplňkem, který můžete zvolit.

KOŽENÝ OPASEK DO OBLEKOVÝCH KALHOT

První a opodstatněná otázka, která se naskýtá při nošení opasku je: Nosit nebo nenosit opasek k obleku? Je to nutné? Ano, pokud vám padají kalhoty. Pokud jsou v pase trochu volněji, než je nutné, pásek musíte nosit. Pásek je spíše funkční doplněk, který má zajistit, aby nám během tancování nebo jednání s klienty kalhoty nepadaly, v takovém případě je nejlepší kvalitní kožený pásek s nenápadnou decentní přezkou, můžete sáhnout i po opasku s moderním praktickým automatickým zapínáním.

pánské opasky

Jestliže máte to štěstí a máte oblekové kalhoty šité na míru, pásek nepotřebujete.

Když si k obleku dáváte i opasek, nezapomínejte na to, že opasek musí barevně ladit s botami.

MUŽSKÝ ŠPERK – HODINKY

Šperk pravých mužů.

pánské opasky

Hodinky na ruce v dnešní ,,smartphonové“ době nepředstavuje jen funkční módní doplněk, naopak stále více se stávají luxusní výraznou dekorací vaší ruky, plní si svoji významnou estetickou funkci, která povznese celkový elegantní look na úplně jiný level. Kvalitní hodinky jsou vhodnou investicí do budoucnosti. A řekněme si na rovinu, moderní vkusné hodinky s větším ciferníkem a koženým řemínkem
perfektně doplní každý, a to nejen formální, elegantní styl. Vyzkoušejte pánské hodinky od společnosti Fossil, Daniel Wellington nebo luxusní variantu od společnosti Zeppelin či Certina.

pánské doplňky hodinky

ŠLE K OBLEKOVÉMU OUTFITU

Moderní doplněk ideální nejen k obleku na svatbu. Šle jsou momentálně velmi trendy elegantním doplňkem k pánskému obleku. Při jejich koupi berte na vědomí, na jakou příležitost je potřebujete. Půjde o formální nebo neformální událost?

Pokud si šle k obleku kupujete pro formální pracovní setkání či formální společenské události, volte konzervativní Y formu a tlustší šle. Pokud naopak půjde čistě o zvyšování oblekového outfitu, zvolte X formu a tenčí šle.

pánské šle

Nejdůležitější pravidlo při nošení šlí k obleku: šle musejí barevně ladit s košilí a motýlkem či kravatou. Obchody dnes nabízejí mnoho barevných provedení šlí, stejně nezahálejí a vymýšlejí i vkusné vzory, které by dodaly ještě více originality tomuto stylovému oblekovému doplňku.

Pokud ještě přemýšlíte jakými módními oblekovými doplňky byste si rozšířili vaši kolekci doplňků, neváhejte nakouknout do naší nabídky na naší stránce BUDCHLAP.cz.

U nás najdete širokou škálu pánských doplňků jako atraktivní motýlky, vkusné pánské kravaty na každou příležitost, exkluzivní manžetové knoflíčky, ale i originální pánské šle.