Nadčasové tetování, které kraluje v roce 2022
7 minut čtení, Lucia Pampurikova 07. 07. 2022

Přemýšlíte nad tetováním? Letošek je k tomu jako stvořený. Jemné linie, jemné stínování a barevnost. Tetování se v roce 2022 nesou ve znamení hravosti, kreativity a nekonvenčnosti. Příkladem toho jsou také stylová holografická tetování, moderní tribal, motýli ve stylu dotwork, minimalistické blesky a abstrakce. Vybrali jsme pro vás pár tipů a originálních designů, které patří mezi nadčasová tetování, ale zároveň jsou pro rok 2022 horkými favority.

tetování na ruku

3 VĚCI, KTERÉ BYSTE PŘED TETOVÁNÍM MĚLI VĚDĚT

  1. Tatér je umělec, malíř a jeho plátno představuje vaše tělo. Ať už si vyberete tetování na ruku, záda nebo krk, pamatujte, že tetování na vašem těle může, pokud jej nebudete chtít odstranit, zůstat navždy. Výběr místa pro nové tetování je důležitý. Tělo pomalu, ale jistě stárne. Někdo přibírá, hubne nebo naopak rýsuje svaly. Kůže je elastická, takže není problém se dané situaci přizpůsobit. Ovšem tetování elastické není. Sice se natáhne, ale může se stát, že vámi vytoužené tetování se změní na komický nezdařený kousek.
  2. I když nižší cena za nové tetování je lákavá, nemusí to vždy znamenat i kvalitně odvedenou práci. Naštěstí každý umělec dnes dává své "výtvory" na sociální sítě. Díky fotkám na internetu si velmi rychle dokážete ověřit dovednost tatéra.
  3. Pokud je bolest z tetování váš největší strach, vyzkoušejte první tetování na záda (doporučujeme vrchní část), rameno, stehno nebo předloktí.

tetování na ruku tetování na ruku - oprava

MINIMALISMUS

Malé, jednoduché, „čisté a hladké“ linie. Minimalismus v tetování se stává stále více populárnější a oblíbenější. Malé tetování se snadno skryje a neudělá vám průvan v peněžence. Minimalistická tetování jsou ideální pro ty, kteří upřednostňují menší a nenápadnější tetování. Lahodí i těm, kteří nesnesou dlouhé hodiny v tetovacím studiu v křesle vašeho tatéra. Řekněme si pravdu, tetování je sice nádherné a jedinečné umělecké dílo, ale umí být i bolestivé a nepříjemné. Pro krásu se trpí a co se tetování týče, tak to platí dvojnásob.

minimalistické tetování - kotva minimalistické tetování

ORIGINÁLNÍ DOTWORK TETOVÁNÍ

Speciální dotwork tetování je o detailech a dokonale provedené práci. Spojuje se s hinduistickou kulturou. Jedná se o sérii malých krátkých vpichů, které jako celek vytvářejí unikátní veledílo. Nejčastěji se využívají při tetování jako je mandala, lotosový květ, geometrické tvary nebo v hinduistickém stylu.

Ne každý má dotwork tetování v oblibě. Jsou i tací, kteří ho považují za fušerské provedení stínování v tetování. Ve skutečnosti, kdo miluje originální dotwork tetování ví, že jen skutečný mistr ve svém řemeslu dokáže bezvadně zvládnout dotwork tetování.

VÍTEJ BAREVNOSTI!

Černobílá klasika je nadčasová a nikdy nevyjde z „módy“. Ale ti, co rádi poutají pozornost a preferují nekonvenčnost před klasikou, určitě osloví nápadité barevné tetování. Zářivé a pestrobarevné. Velkolepé barevné tetování se stává novým trendem. Na scéně dominují barevné abstraktní motivy, ale také tetování typické pro pop art styl. Pokud se budete o nové tetování plné života a jasu pravidelně starat, zůstane dlouhá léta stejně půvabná a stejně barevná jako na začátku.

barevné tetování na ruce barevné tetování na nohou

Náš tip: Pokud milujete barevné vibrace, neváhejte ani na chvíli. Populární se letos stává také tetování ve výrazných neonových barvách s psychodelickými prvky.

MOTÝLI V PLNÉ ZBROJI

Abstraktní motýli, minimalistické motýli, barevné motýli nebo ikonické tribal motýli. Motýli jsou jednoduše opět IN. Vyhledávaným tetováním se staly motýli ve stylu 90. let. Motiv motýla symbolizuje krásu, metamorfózu, změnu, znovuzrození a naději. Malá neatraktivní housenka se postupně mění na překrásného smyslného motýla. Význam tetování – motýla je hlubší než si myslíte. Osoba, která touží po tetování motýla, chce oznámit celému světu obrovskou a velmi důležitou změnu v životě. Výhru nad těžkou nemoc, změnu k lepšímu JÁ nebo překonání traumatu. A ne, toto tetování není jen pro ženské publikum.

tetování motýlů a stromu na zádech tetování motýla na krku

NADČASOVÁ ABSTRAKCE

Abstraktní tetování není pro každého. Ne každý ho umí pochopit a může se stát, že nelahodí každému oku. Je to unikát, který na vašem těle můžete ukázat jen vy. Mnohokrát je to tetování bez šablon, proto jej doporučujeme těm milovníkům tetování, kteří se chtějí odlišit a kteří chtějí přes abstrakci vyjádřit vlastní názor, vlastní ideologii. Bonus, který nadčasová abstrakce přináší, je design a celkové provedení. Můžete si zvolit černobílý, ale také netradiční barevný motiv.

HORKÝ HIT 2022 - MIKRO REALISMUS

O slovo se hlásí i nový trend roku 2022 v tetování mikrorealismus. Tetování ve stylu mikrorealismu navazuje na minimalistické tetování. Zvěčněte netradičním způsobem portrét rodiny, foto vašeho domácího mazlíčka nebo známou osobnost, která vás v životě inspiruje. Při výběru můžete být kreativní. Propojte současnost s minulostí. Co řeknete na tetování ve stylu mikrorealismu v kombinaci s ikonickými osobnostmi uměleckého stylu pop art, přidejte oblíbené superhrdiny z Marvelovek a tetování roku je na světě.

tetování na ruce v realistickém stylu - známka s městem

S čím začnete? S něčím menším a nenápadnějším nebo naopak s několikadenní prací na celá záda? Máte už tetování? Jaké jsou vaše zkušenosti s tetováním? Odpovědi nám neváhejte napsat do komentáře.