8 minut čtení, Lucia Pampurikova 22. 05. 2022

Pánské šperky zažívají obrovský boom. Kromě klasických šperků jako jsou prsteny, pletené kožené náramky a personalizované náhrdelníky, nesmíme zapomenout na speciální pánské doplňky jako hodinky, sluneční brýle nebo elegantní doplňky k obleku. I módní svět mužů je pestrý a rozmanitý. Atraktivní outfit se neskládá jen z trendy kousků oblečení, ale také z originálních doplňků. V letošních kolekcích šperků vládne minimalismus, nadčasovost a elegance.

NADČASOVÝ PÁNSKÝ ŠPERK – HODINKY

Existují pánské doplňky, které by měl každý muž zařadit do povinné výbavy pánského looku. Mezi must- have kousek jednoznačně patří hodinky. Nemáme na mysli chytré hodinky, ale starou dobrou klasiku. S koženým nebo kovovým řemínkem?

zlaté kovové pánské hodinky pánské hodinky

Samozřejmostí je, že pro sportovně založené muže budou jako prvotní volba sportovní hodinky s gumovým (silikonovým nebo kaučukovým) řemínkem. Sportovní hodinky ke sportu jednoduše patří. Ale co hodinky pro businessmana? Hodinky s koženým řemínkem představují nedílnou součást uhlazeného elegantního outfitu do práce nebo i jiné formální události. Hodinky s větším ciferníkem a koženým řemínkem perfektně doplní stylový look každého elegána.

Pokud potřebujete něco univerzálního, zvolte si hodinky s jednoduchým designem a větším ciferníkem. Je jen na vás jestli to budou hodinky s koženým nebo ocelovým/kovovým řemínkem. Mějte však na paměti, že minimalismus u doplňků hraje v roce 2022 hlavní roli, takže staré známé heslo, v jednoduchosti je krása, platí letos dvojnásob.

stříbrné kovové pánské hodinky pánské hodinky

Náš tip: Mezi ještě docela neprobádané vody patří skeletové hodinky. Skeletové hodinky zosobňují hotové mistrovské dílo, protože jsou obvykle vyrobeny ručně. Hodinář, který takové unikátní hodinky vyrobí, musí být zručný perfekcionista a detailista. Mimo jiné musí mít také smysl pro design. Skeletové hodinky odkrývají vnitřní mechanismus hodinek. Řadíme je ke šperkům, které přidají outfitu potřebnou originalitu a exkluzivitu.

skeletové pánské hodinky

NÁRAMKY PRO LEŽÉRNÍ OUTFIT

Náramky, nezařazujeme do doplňků, které musí nutně zastat své místo ve vašem outfitu. Avšak vkusné doplňky posouvají outfit na úplně jinou úroveň. Podle výběru doplňků/šperků dokážou celý look zdramatizovat nebo naopak přidat mu jemný sofistikovaný nádech se špetkou elegance. Je to jen o výběru materiálu, barvy a velikosti daného doplňku. K elegantnímu outfitu do práce doporučujeme něco lesklého. Např. luxusní náramky z bílého zlata nebo trendy náramky z chirurgické oceli.

černý pánský náramek černý pánský náramek

Náramky slouží pouze pro doladění celého outfitu, proto vybírejte méně nápadné kousky. Minimalistický „kovový“ náramek maximalizuje výsledný elegantní efekt. Skvělou volbou k ležérnímu outfitu jsou jednobarevné černé nebo hnědé korálkové náramky nebo nadčasové kožené náramky. Pokud jste kreativní a rádi kráčíte proti proudu, nebojte se naskládat na sebe více náramků ze stejného materiálu.

černý pánský náramek z korálků hnědý kožený pánský náramek

SLUNEČNÍ BRÝLE DO KAŽDÉHO POČASÍ

Praktický, funkční doplněk, který dodá celému outfitu skutečný šmrnc jsou sluneční brýle. Jejich hlavním úkolem je chránit zrak před škodlivým UV zářením. Jejich druhou funkcí je dotvořit image. Mezi oblíbené sluneční brýle patří nadčasové pilotky a trendy zrcadlovky. Jaké zabarvení skel vám opravdu pomůže proti nepříjemným slunečním paprskům? Sluneční brýle jsou rozděleny do 5 skupin. 0 a 1 vám pomohou jen v oblasti trendů, 2 a 3 jsou klasické sluneční brýle, které váš zrak ochrání. Pokud potřebujete něco speciálního u vysokohorské turistiky nebo výstupech na ledovce, oceníte spolehlivé sluneční brýle, které jsou označeny číslem 4.

pánské sluneční brýle pánské sluneční brýle

Náš tip: Kdysi dioptrické brýle nepatřily k módním doplňkům. Ale dnes je běžně využíváme jako trendy doplněk k jakémukoli outfitu. Do práce, na pohovor, do školy nebo i na rande. Důležité je vybrat si design a tvar, který se hodí k vaší tváři.

ELEGANTNÍ SE SPRÁVNÍMI DOPLŇKY

Oblek bez vhodných doplňků je jako tělo bez duše. Elegantní outfit v obleku je třeba vyladit do posledního detailu. V obleku přece chcete vypadat dokonale, vkusně a trendy. Motýlek nebo kravata? Kravata je klasika, kterou nic nezkazíte. Motýlek představuje novodobý trend. Pokud však chcete být opravdu na vše připraveni a perfektně sladěni, pořiďte si do vaší vytříbené sbírky kompletní sadu pánských doplňků. Sada pánských doplňků k obleku většinou obsahuje:

  • kravatu (Windsor uzel je sázkou na jistotu),
  • kapesník (trendy je vzorovaný kapesník do náprsní kapsy saka),
  • sponu na kravatu,
  • manžetové knoflíky.

pánská modrá vzorovaná kravata se zeleným vzorem stříbrné manžetové knoflíky s modrým detailem

Pánové nezapomínejte, že kapesník by neměl mít stejný vzor jako kravata. Měly by se doplňovat a ladit jen barevně. Vzory na kravatě a na kapesníku se musí i velikostně lišit. Např. malé tečky na kravatě, doplní větší květiny na kapesníku.

Pokud hra vzorů je pro vás příliš velká výzva, vydejte se zlatou střední cestou. Vzorovaná kravata, jednobarevný kapesník nebo jednobarevná kravata, vzorovaný kapesník.

Díky doplňkům a pánským šperkům celý outfit posunete o level výše. S doplňky to zbytečně nepřehánějte. Zvolte jeden dominantní prvek, na kterém všichni nechají oči. Soustřeďte se na outfit jako celek. Buďte kreativní a odvážní. Při tvoření přejeme hodně štěstí a úspěchů, aby výsledný look sklidil úspěch a dosáhl "WAU" efektu.