10 minut čtení, Lucia Pampurikova 15. 09. 2021

A je to tady! Zas a znovu. Podzimní počasí jsme v posledních dnech pocítili více než dost. Co na to váš šatník? Předpovědi tvrdí, že příjemným letním dnům ještě úplně neodzvonilo, ale vy buďte raději předem připraveni a dobře zásobeni tím nejlepším, co vám v BuďChlap letošní podzim nabízíme. Připravte si 5 módních outfitů podle nejnovějších trendů.

        pastelově zelená dvoudílná jednobarevná pánská tepláková souprava pánský dvouřadý černobílý kabát, bílý rolák a černé slim fit džíny

Znovuzrození, volnost a pestrobarevnost jsou na podzim 2021 klíčovými

Pánové, máme pro vás dobrou zprávu. Kolekce podzim / zima 2021 se nese ve stylu "relax". Pohodlné, ležérní outfity se konečně dostali na Olymp. Extravagantní, komfortní, ale i nadčasové prvky jako kůže, geometrické tvary, bomber bunda, neutrální béžová barva, jednobarevné kombinace a oversized kousky kralují tomuto podzimu. Vybrali jsme pro vás ty nejpraktičtější varianty z letošních módních trendů, kombinace pro "běžné smrtelníky".

        černý pánský slim fit rolák červené pánské tričko s nápisem

BÝT JEDNOBAREVNÝ JE IN!

Konečně nastal ten čas, kdy nemusíte přemýšlet jaké barvy trička sladíte s vašimi oblíbenými černými džíny. Slaďte se rafinovaně! Jednoduše jednobarevně. Černé džíny s černým tričkem nebo košilí a s černou bomber bundou jsou sázkou na jistotu. Modrá s modrou, červená s červenou a zelená se zelenou. Je to jednoduché a praktické.

        černá pánská džínová košile, černé pánské džíny tmavomodrý pánský rolák, modré pánské džíny

Safari a sedmdesátá léta inspirovaly světoznámé kolekce módních značek jako Fendi nebo Acne Studios. Odstíny hnědé a béžové v jejich kolekcích hrají hlavní roli. Pokud se nebojíte experimentů a ani předsudků, vyzkoušejte monochromatický outfit v letošních barvách - červené nebo béžové barvě.

        jednobarevná pánská tepláková souprava v červené barvě jednobarevná pánská tepláková souprava v béžové barvě

KABÁT NA PODZIM NESMÍ CHYBĚT

Trenčkot je slovo, které se na módních přehlídkách ať virtuálních nebo reálných, skloňovalo nejčastěji. Trendem podzimu je károvaný nebo nápaditý kožený trenčkot. Elegantní trenčkot povznese ležérní outfit o úroveň výš. Klasickým byznys formálním vzhledem: košile, oblek a trenčkotem, nemůžete nic pokazit.

        béžový pánský trenčkot černý delší pánský kabát

Tip módních návrhářů: Pokud kabát není váš šálek kávy, dopřejte stylovému outfitu populární bomber bundu. Prada a Giorgio Armani ani tuto sezónu nevynechali trendy outfity s oblíbenou bomber bundou.

žluto-modrá kostkovaná flanelová pánská bomber bunda  modrá pánská přechodná bomber bunda

Pro sebevědomější se naskytla možnost perfektního mixu elegance s pouličním stylem. Jdete na rande, do baru s kámošema nebo na nákupy? Nahoďte se do oblíbených Jogger a polokošili. Nezapomeňte na mikinu nebo trendy svetr a jako třešničku na dortu zvolte moderní trenčkot.

        béžové pánské cargo kalhoty bílá pánská mikina, modré slim fit pánské džíny, bílé pánské tenisky

Náš tip: Jste fanoušci Matrixu? Módní esa nezapomněli na kůži ani tento rok a pro odvážlivce si připravili nekonvenční ultra dlouhé kožené kabáty ve stylu Neo z Matrixu.

VYJÁDŘETE SVŮJ NÁZOR

Odvážným štěstí přeje. Po minulé roky byl muž atraktivní v tričku bez nápisu nebo polokošili bez nápaditého potisku. Tento rok je tomu úplně jinak. Vyjádřete svůj názor, postoj nebo náladu jednoduchým způsobem. Tričko s výstižným nápisem zkombinujete se vším, dokonce i se sportovním sakem.

        pánská mikina v šedé barvě s originálním nápisem pánské tričko v červené barvě s nápisem Relax

STYLOVÉ "COLLEGE" BUNDY / MIKINY

Mezi top trendy se nenápadně vkradly i populární "univerzitní" bundy / mikiny, které proslavili hráči amerického fotbalového týmu nebo baseballu. Jak si vyskládat nápaditý podzimní outfit z mikiny / college bundy? Móda 21. století je různorodá a vypadat na úrovni můžete i v mikině. Návod jak na to:

  • mikina v "oldschool" stylu v neutrálních barvách,
  • univerzální chino kalhoty,
  • další podzimní trend - rolák, nejlépe barevný a stretch.

        pánská černá mikina s nápisem v college stylu pánský červený rolák, kostkované černobílé pánské chino kalhoty

Pokud vás moderní "oldschool" bundy nezahřejí dostatečně, atraktivní a podle nejnovějších trendů budete i v péřové bundě nebo v elegantním kabátě delšího střihu, který upřednostňuje Louis Vuitton. 

        extra dlouhý pánský hnědý kabát modrá pánská bomber bunda

Nápadné VZORY A LOGA SPOLEČNOSTÍ MAJÍ ZELENOU

Milujete zábavu, volnost a extravaganci? Vzorované pletené vesty a oversized svetry s futuristickým nádechem s geometrickými tvary ve vašich šatnících nesmí chybět. "Funny" městský outfit v pletených kouscích můžete sladit s oblíbenými chino kalhotami. Kreativitě se meze nekladou a pokud vás neodradí zvědavé pohledy kolemjdoucích, vyzkoušejte další horkou novinku - nekonvenční kalhoty volného střihu.

        pánský svetr v neonové zelené barvě pánský barevný svetr

Zelenou dostali i loga. Vaši oblíbenou značku lze zviditelnit na kšiltovkách. Nový módní hit, který předběhl i stylový klobouk. Kšiltovky už netvoří jen základ populárního streetwear stylu. Kdo tvrdí, že kšiltovka do sportovně - elegantního stylu nezapadne, mýlí se. Kšiltovka si našla své uplatnění i v elegantním stylu, kde doprovází košili, sako a chino kalhoty.

        pánská černá kšiltovka Vans bílé pánské tričko, kostkované černobílé pánské sportovní sako, černé pánské džíny

A jako každý rok i tento vznikly nepraktické nelichotivé trendy jako nošení lyžařské kukly namísto čepice nebo nošení krátkých kalhot v zimě, které si u nás během zimy neumíme představit. Který módní hit je vaším favoritem? Sledujete módní trendy? Pokud máte chuť a čas, odpovědi napište do komentáře.