8 minut čtení, Lucia Pampurikova 01. 07. 2021

Vysoké teploty, které atakují teploměry, jsou poslové dobrých zpráv. Léto je už tady! Chystáte se na letní dovolenou k moři, na kempování k jezeru nebo jen na příjemné osvěžení v místním koupališti? Co takhle nahlédnout do šatníku? Nepotřebujete nové plavky? Pokud ano, následující řádky jsou určeny právě vám. Podívejte se spolu s námi na letošní plavkové trendy. Plavková sezóna je otevřená i pro muže. Jdeme na to?

muž surfuje na moři

V jednoduchosti je krása

Nadčasové jednobarevné plavky jsou IN každou letní sezónu. Kromě klasických neutrálních barev jako černá, tmavomodrá nebo olivová, jsou trendy i pestřejší kombinace. Vyzkoušeli jste už červené, kobaltově modré, mátové nebo i korálové plavky? Vkusné pastelové odstíny na plavkách dokonale zvýrazní opálené mužské pozadí, které nepřehlédne žádná dáma.

tyrkysové pánské plavky s výraznými oranžovými pásy jednobarevné pánské plavky v korálové barvě

Pokud jste zarytý klasik, neutrálními tmavými barvami nic nezkazíte. Tmavé univerzální barvy jako šedá, černá, tmavomodrá a tmavozelená jsou sázkou na jistotu. Jsou to praktická barevná provedení, která se z žebříčku oblíbenosti pánské módy nikdy nevytratí. Nicméně, menší změna je vítaná a právě kontrastní pruhy na tmavých plavkách, jsou favoritem léta.

  černé pánské plavky s kontrastním páskem mátové barvy tmavomodré pánské plavky s kontrastním páskem tyrkysové barvy

NAPLNO V NOVÉ LETNÍ SEZÓNĚ

Neon je horkým hitem tohoto roku, nejen v kolekci pánských plavek. Kromě moderních plavek v zářivé neonové barvě jako neonová zelená nebo oranžová se těší velké popularitě i trička a kraťasy v neonových tónech. Neváhejte a vyzkoušejte rafinovaný design neonových plavek.

   tříbarevné pánské plavky - neonová zelená, bílá a modrá šedé pánské plavky s výraznými zelenými pásy

Pokud je neonová barva pro vás až příliš nápadná, blýskněte se v módních žlutých plavkách. Klasické žluté plavky doplněné kontrastními proužky jsou, pro horké letní dny strávené na pláži, to pravé ořechové.

žluté pánské plavky oranžové pánské plavky s černým páskem

Extravagance je vítána

Vzory dostaly zelenou i tuto letní sezónu. Kromě příjemných květinových vzorů se do popředí dostaly i originální vzorované plavky s jistou dávkou extravagance. Pokud se změny nebojíte, a jste otevřený novým možnostem, neváhejte vyměnit jednobarevné plavky za atraktivní vzorované. Namíchejte si i vy ten správný mix z květů, zajímavých listů a netradičních tvarů.

   oranžové pánské plavky s bílou kotvou  šedé pánské plavky se zajímavým motivem

Vytvářejte poutavé módní kombinace. Nejlepší kontrasty. Barevné vzory na plavkách v tmavých barvách nebo naopak vzory v tmavých odstínech na plavkách v zářivých nápaditých barvách. Využijte možnost dokonalého letního osvěžení v podobě kompletu s plavkami. Tričko a plavky s týmž vzorem jsou "trefa" do černého.

  tmavomodré pánské plavky s motivem zelených listů pánské plavky s tyrkysovými a žlutými listy

MASKÁČOVÝ VZOR JE STÁLE V KURZU

Vojenský styl v pánském světě módy hraje důležitou roli. Maskáčový vzor je všestranný, univerzální a jeho použitím v outfitu dokážete opravdu vyčarovat moderní a zajímavé kombinace. Je to vzor, který módní návrháři přenesli úplně na všechno. Maskáčový vzor najdete na oblečení, spodním prádle, na botách a samozřejmě i na doplňcích. Plavky s maskáčovým vzorem nejsou výjimkou. Buďte svůdný a neodolatelný i v plavkách. Plavky v army stylu přidávají mužskému pokolení na mužnosti a dravosti. Vybírat můžete z klasiky jako zelené nebo béžové maskáčové plavky nebo něco z "exotiky" jako modrý, červený, oranžový maskáčový vzor v kombinaci s květinovým vzorem. V módě se iniciativě, kreativitě a ani fantazii meze nekladou.

  zelené maskáčové pánské plavky pánské plavky s barevným maskáčovým vzorem

NA DÉLCE ZÁLEŽÍ!

Pánové, slipovému střihu prozatím odzvonilo. Do pozadí se tuto sezónu dostaly i obtažené elastické plavky typu boxerky. Plavkové boxerky využijete hlavně při vodních sportech, ale pokud chcete na dovolené prožít vášnivý milostný románek, určitě sáhněte po letošním trendu. Do popředí se dostávají pohodlné trendy plavky s délkou těsně nad kolena nebo i tzv. šortkám na plavání. Muži po celém světě v módě upřednostňují pohodlné a stylové kousky, ve kterých pokaždé ohromí své okolí.

  pánské plavky zeleno tyrkysově tmavomodré  pánské plavky černo oranžové

Plavky komfortního střihu s délkou nad kolena můžete využít nejen jako plavky, ale i jako kraťasy na procházku po pláži se svou vyvolenou nebo na osvěžující drink v plážovém baru. Vybírat můžete z nejnovějších barevných kombinací, s pruhy, se vzory či vícebarevné. Možností je mnoho a je jen na vás a vašem vkusu, co vás osloví a co si vyberete na letošní dovolenou.

4 PRAKTICKÉ RADY NA ZÁVĚR

  1. Při koupi plavek se nespoléhejte na to, že všechny značky číslují své produkty stejně, proto je vždy při pořízení nejdůležitější srovnání vašich mír (obvody pasu, boků) s nabízenou tabulkou velikostí.
  2. Při výběru plavek dbejte na kvalitu materiálu. Materiál by měl být rychleschnoucí, kvalitní, příjemný na dotek. U plavek delšího střihu jako jsou plavkové šortky je dobré pokud jsou podšité síťovinou.
  3. Kapsy jsou pro muže v mnoha případech životně důležité. Pokud plavky disponují kapsami, je to jen bonus navíc.
  4. Plavky perte pouze na 30 nebo 40. Vysoké teploty jim snižují životnost a mohou poškodit jejich tvar. Vyhýbejte se i sušičce. Na sušení oblečení i plavek jsou nejlepší hřejivé sluneční paprsky a čerstvý vzduch.

muž a žena, dvojice v objetí na pláži


Otevřete dveře dokořán novým možnostem. Nebojte se změny! Muži jsou obecně konzervativnější a na pohodlí nedají dopustit, ale malé změny, hlavně v image či ve vašem šatníku, nemusí být na škodu. Vyměňte klasické tmavé barvy za svěží pastelové odstíny a sami budete z výsledkem mile překvapeni. Začněte u plavek a triček. Přetransformujte šedého myšáka na moderního, sebevědomého muže se sexappealem a atraktivním vzhledem.