11 minut čtení, Lucia Pampurikova 10. 01. 2022

Móda roku 2022 se stále více přibližuje k "normálnímu" oblečení pro každodenní nošení. Bizarním modelům pomalu, ale jistě odzvonilo. I když se vždy najde něco divokého, extravagantního až nekonvenčního. Módní návrháři se znovu nadechli. V nové trendy kolekci jaro/léto 2022 je cítit nová dynamika, energie a je vidět, že módní návrháři se skutečně vyřádili. Výsledkem jsou opravdu famózní modely. Podívejte se s námi na nové trendy ze světa pánské módy pro rok 2022.

pánská bomber bunda s květinovým vzorem

NADROZMĚRNOST KRALUJE

Pánové pro vás máme dobrou zprávu. Obtažené šortky sice úplně z módy nevyšly, ale za to oversize kraťasy se dostaly na všechna světoznámá módní mola. Délka nad kolena zůstává v kurzu, barevnost je různorodá. Můžete nosit tón v tónu nebo vytvořit atraktivní barevné kontrasty s tričkem a blejzrem.

Pokud ji ještě nemáte, tak si pro oversize pánskou košili udělejte v šatníku místo. Lehká, svěží, vzdušná. Nemáte-li zábrany a není pro vás problém vyzkoušet něco trendy, pánská tunika nebo oversize košile jsou k tomu jako stvořené. Elegantní dojem v trendy oversize košili vzbudíte v klasické bílé nebo v příjemné světle modré barvě.

          pánská černá tunika pánské proužkové oversize kalhoty

TRENDY KOLEKCE BEZ RUKÁVŮ

Vesty zažívají obrovský comeback! V létě roku 2022 budete trendy v pletené vestě, ve stylovém blejzru bez rukávů, v pohodlných tílkách nebo i v netradiční biker bundě bez rukávů. Burberry, Dolce&Gabbana, Prada, Armani ti vsadili na originální modely bez rukávů. Muži řiďte se heslem: ukažte bicepsy! Pokud se vám nový trend - pletené vesty, zamlouvá, můžete vybírat mezi květinovými, jednobarevnými, oblíbenými džínovými nebo i z asymetrických střihů. Atraktivní módní trend pro kolekci jaro/léto 2022 je jistě pohodlná kombinace vesty s kalhotami s nízkým sedem, ale také s džíny nebo tepláky.

          smetanová bavlněná pánská vesta s V-výstřihem extravagantní pánská vesta pro rok 2022

VYCHYTÁVKA ROKU 2022 – KARDIGAN

Elegantní béžový, pletený černý nebo vzorovaný kardigan? Klasická délka, asymetrický vzor nebo nekonvenční dlouhý pánský kardigan? Praktický kardigan příjemně zahřeje a dodá vašemu finálnímu looku moderní vzhled s jistou dávkou elegance a retro charakteru. Módní kardigan představuje univerzální kousek pánského šatníku s vintage akcentem.

          pánský béžový kardigan pánský cardigan v kávovém odstínu

Poslouží vám během celého roku, protože je jen na vás jestli si vyberete teplý hrubý pletený kardigan nebo všestrannou tenkou variantu. V jaké barvě bude váš kardigan během jarní či letní sezóně IN? V roce 2022 neexistuje žádná barva, kterou byste měli obloukem obcházet. Avšak módní návrháři dávali přednost béžové, pastelovým odstínům, černé nebo i netradičním vzorům. Trendy kombinace je kardigan s "volnými" tepláky, s džíny regular střihu nebo i s volnými elegantními kalhotami.

          pánský kostkovaný cardigan s kapucí v černo šedém provedení trendy pánské džíny s nízkým sedem

IKONICKÝ DENIM JE OPĚT NA VÝSLUNÍ

Do popředí se vrátil i denim, nadčasová riflovina. Kdysi jste váhali, jestli džínová bunda, džínová košile a džíny v jednom outfitu jsou spíše módní faux pas než trendy hit. S radostí vám sdělujeme, že kompletní džínový outfit dostává v roce 2022 zelenou. Na jaře nebo v létě se můžete blýsknout v denim outfitu ve stejném barevném tónu.

          moderní pánská džínová košile trendy modré pánské rifle s nízkým sedem

VYKROJ TO!

Uměli byste si představit váš ležérní outfit pro volnočasové aktivity v podobě slim fit trička s různými výkroji po celém tričku? Módní návrháři byli při tvoření opravdu kreativní. Zajímavý, místy bizarní trend kolekce jaro/léto v roce 2022 jsou módní kousky s výkroji/dírami. Trička, vesty, tílka nebo i pánský overal. Vše zdobí extravagantní výkroje. Sami neumíme posoudit zda šlo o důmyslný nápad nebo spíše o vytvoření dramatického vzhledu.

PÁNSKÉ OBLEKY V NOVÉM STYLU

Na scénu přichází závan čerstvé energie. Barvy duhy a křiklavost. Zapomeňte na klasiku a tradiční formální byznys oblek. Hermes, Louis Vuitton, Moschino, Fendi popustili uzdu fantazii. Výrazné barevné obleky šité na míru jsou na jaře/léto 2022 vítány. Pastelové odstíny limetkové, růžové, very peri modrá nebo výrazná oranžová?

královsky modré pánské sako exkluzivní růžové pánské sako

Uměli byste si představit šéfovat lidem v extravagantním saténovém obleku? Někdo byl home office i rok. Lidé, kteří museli pracovat z domova, si už zvykli na výhody a pohodu "domácího pracovního oblečení". Módní návrháři přemýšleli, jak usnadnit lidem návrat do byznys prostředí v komfortním, méně formálním obleku. Využili efektivitu "uvolněných" siluet.

BOMBER BUNDA - ZÁKLAD PÁNSKÉHO ŠATNÍKU

Trend, který se těší velké oblibě po celém světě. Milují ji mladší i starší generace. Ikonická bomber bunda. Moderní bomber bunda disponuje hned několika plusy.

  • je to všestranný a univerzální kousek pánské módy.
  • je nadčasová. Nikdy nevyjde z módy, naopak každý rok bomber bundu, módní svět představuje ve stále atraktivnější variantě.
  • možná kombinace i s elegantní košilí a chino kalhotami, ale také se stylovými tepláky.

          modrá pánská bomber bunda béžová pánská bomber bunda

Na molech se mihlo dvojče bomber bundy - sportovní nadčasová univerzitní bunda/mikina. College jarní bunda typická pro rok 2022 disponuje bomber sestřihem a neutrálními barvami. Na molech kralovala hnědá, černá, ale i klasická tmavě modrá college bunda.

černá pánská bomber bunda ve stylu college

KOMBINUJTE VZORY

Jednoduché jednobarevné kombinace si vždy najdou své uplatnění, ale také oblečení se vzory má své kouzlo. Dokázali to i různí módní návrháři, mezi nimi i Dolce Gabbana, kteří na milánském fashion week, ukázali světu, jak vykouzlit atraktivní model mixováním různých vzorů. Kostky s pruhy nebo pruhy s cik-cak vzorem. Nebojte se ozvláštnit váš šatník! Pánský šatník pro jaro/léto 2022 by měl mít čestné místo i pro bohémský květinový vzor a nadčasové trendy pruhy.

černobílá pánská oversize košile pánská bílo modrá květinová košile

A CO DOPLŇKY?

Neuvěříte, ale sandálový trend je zpátky a to v plné zbroji. Sportovní, pohodlné, robustní, sandály do města. Sandály s otevřenou špičkou zaujaly své čestné místo na módních molech. Zelenou dostaly také dlouhé sportovní ponožky natažené pěkně pod koleno nebo trendy sluneční brýle s tónovacími sklíčky. Co takhle dívat se na svět přes růžové brýle? V roce 2022 už to není jen oblíbená fráze, ale nový módní trend. Módní novinkou jsou také pánské pláštěnky. Věřte nebo ne, ale pláštěnky roku 2022 jsou hotové designérské skvosty. Barevné nebo oversize? To už necháme na vás.

TRENDY BAREVNÉ KOMBINACE PRO KOLEKCI JARO/LÉTO V ROCE 2022

Že svět je jen černobílý? Mílíte se! Módní rok 2022 je pestrobarevný. Pánská móda hýří barvami alá tutti – frutti. Odvážné barevné pánské obleky, pestrobarevné bundy s květinovým vzorem, černé pánské kalhoty s výstředními barevnými "diamanty". I takto bychom mohli popsat trendy kolekci jaro/léto 2022. Na přehlídkách jste mohli doslova nasávat optimismus, který byl cítit z připravených modelů. Chcete-li nakopnout optimistickou vlnu, zkuste trendy růžovou (pastelovou nebo výraznou neonovou) nebo barvu roku –very peri (nový modrý odstín, který má nádech červené a fialové). V obou na ulicích zazáříte a jednoznačně zaujmete.

barevná paleta pro rok 2022

Jako každý rok módní návrháři mysleli na každého. Nadčasovým trendem nadále zůstává černobílá móda, čistě černý look nebo i příjemné neutrální krémové varianty.

          černá oversize pánská mikina oranžové pánské kalhoty