7 minut čtení, Lucia Pampurikova 20. 04. 2022

Spíte jen v boxerkách, v Adamově rouše nebo v pohodlném pyžamu? Dnes nebude řeč o spodním prádle ani o výhodách spaní bez pyžama. Naopak, posvítíme si na nedělitelný kousek každého šatníku - pyžamo. Zveme vás na fantastickou pyžamovou párty. Užijte si lenošení v pohodlném pyžamu. Jak vybrat pyžamo? Jaký materiál je pro pokožku nejzdravější? Které pyžamo vás zahřeje a které naopak zchladí?

V LÉTĚ V HEDVÁBÍ A SATÉNU

Během horkých letních nocí oceníte lehkost a vzdušnost bavlněného, saténového nebo luxusního hedvábného pyžama. Luxusní hedvábné nebo saténové pyžamo působí vkusně a elegantně. Hedvábí je velmi drahé a vzácné vlákno. Je to přírodní textilní vlákno, které nejčastěji vytváří bource morušová. Hedvábné pyžamo:

  • je jemné, lehké, pevné,
  • nedráždí pokožku - je to hypoalergenní látka,
  • pohlcuje vlhkost, díky této vlastnosti se i v horkém létě vyspíte dorůžova,
  • během noci vás udrží  v suchu a v příjemném chladu,
  • spadá do skupiny luxusních kousků, a proto cena není pro každého lákavá. Cenově dostupnější je saténové pyžamo, které je téměř identické s hedvábným.

Náš tip: Pokud je na vás hedvábí nebo satén příliš "nóbl" a preferujete spíše ležérnost, vyzkoušejte tenké bavlněné dvoudílné pyžamo. Méně známé, ale na léto také vhodné pánské pyžamo, je lněné. Pyžamo vyrobené ze lnu má své výhody i nevýhody. Je to lehký, vzdušný materiál, ale dost mačkavý a někomu nepříjemný až drsný na pokožce. V obchodech nemá velké zastoupení, ale milujete-li přírodní materiál a volný střih, vyzkoušejte lněné pyžamo.

          pánské pyžamo na léto pánské pyžamo na léto

FLANELOVÉ PÁNSKÉ PYŽAMO

Nikdo vás během chladných zimních nocí v posteli nezahřívá? V tom případě zajisté oceníte hřejivost a měkkost flanelového pyžama. Flanel je měkká tkanina vyrobená nejčastěji z přírodního materiálu – bavlny nebo vlny. Může se však stát, že se setkáte se smíšeným flanelem, tedy s přidáním umělých vláken. Jaké je flanelové pánské pyžamo?

  • pohodlné,
  • měkoučké,
  • příjemné na dotek,
  • dostatečně zahřeje,
  • nejčastěji se setkáte s populárním a velmi oblíbeným tartanovým vzorem (viz na obrázku). 

          Pánské PYŽAMO S KÁROVANOU KALHOTOU NÁDHERNÉ PYŽAMO S KOSTKOVANÝMI KALHOTY

TRADICE MÁ VŽDY DVEŘE OTEVŘENÉ

Trendy "košile" v pyžamovém stylu představují nadčasovou klasiku. Vrchní část pyžama s elegantním límcem, dlouhým rukávem a se zapínáním na knoflíky. Znáte je i vy? Stejný vzor, stejný design, barva i střih. Bavlněná klasika je k nezaplacení. Pokud si v "pyžamové košili" připadáte příliš upjatě a neumíte se uvolnit, vyměňte vrchní díl za obyčejné pohodlné bavlněné tričko. Pokud si pyžamo nekoupíte zbytečně velké, můžete i v klasickém bavlněném pyžamu vypadat neodolatelně a sofistikovaně zároveň. Bavlněné pyžamo je vhodné pro každého i pro alergiky. Pyžamo vyrobeno z bavlny je:

  • hypoalergenní,
  • je vyrobeno z přírodního materiálu,
  • měkké a příjemné na dotek,
  • trvalé,
  • prodyšné
  • cenově výhodné,
  • dostupné v různém designu, barvách, střizích.

          pánské pyžamo s dlouhým rukávem, tmavě modré tričko a červeno-modré kostkované kalhoty pánské pyžamo s dlouhým rukávem, šedé tričko a černé kalhoty

TRENDY PÁNSKÉ PYŽAMO VE STYLU TEPLÁKOVÉ SOUPRAVY

Netradiční trendy pánské pyžamo ani poněkud nezapadá do kontextu klasického pyžama. Některé značky kladou důraz na skutečný komfort. Dovedete si představit ráno vstát a rovnou v pyžamu, v teniskách a kabátě jít na ranní procházku se psem nebo na nákup snídaní? V tom je ta krása.

          šedé pánské tričko s V-výstřihem šedé pánské tepláky

Pokud milujete jednoduchost, ležérní styl a praktičnost, pyžamo ve stylu teplákové soupravy je pro vás jako stvořené. Žijeme v moderní době, móda je rozmanitá a plná kreativních outfitů. Pouliční móda udává směr, tak proč se nevymanit zpod konvenčnosti a nezačít s něčím novým.

          šedá pánská mikina s kapucí béžové pánské tepláky

EXTRAVAGANCE NEBO JEDNODUCHOST?

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Pokud upřednostňujete minimalismus a jednobarevné kombinace, jasnou volbou pro vás je dvoudílné pyžamo v jednoduchém designu. Jednobarevné, bez vzorů. Top barva pro pánské pokolení nadále zůstává modrá ve všech svých podobách. Oblíbené varianty jsou také khaki, šedá nebo šedá barva. Pokud je jednobarevnost pro vás příliš nudná a fádní, vytvářejte příjemné barevné kontrasty nebo obohaťte váš šatník o nové trendy pyžamo s potiskem, vtipným nápisem nebo s moderními vzory.

          tyrkysové pánské tričko s krátkým rukávem tyrkysové pánské kraťasy

NEZAPOMEŇTE NA ŽUPAN!

Pokud ještě žádný nevlastníte, je nejvyšší čas to změnit. Věřte, že neexistuje lepší relax než po dlouhém pracovním dni si dát teplou sprchu, zapnout Netflix a lehnout si před telku v pyžamu, zabalený do měkkého chlupatého županu, samozřejmě s pivem v ruce.

zamilovaná dvojice leží v županech v posteli