10 minut čtení, Lucia Pampurikova 06. 11. 2020

První rande... ano, konečně se ti to podařilo.

Už nyní si ji dokázal natolik okouzlit a zaujmout na seznamce, že nakonec souhlasila s pozváním na vaše první rande.

Velká událost, kterou rozhodně netřeba podcenit a naopak ani zbytečně přeceňovat, vůbec není nutné "tlačit na pilu" za každých okolností.

Kam, jak, za kolik, jak se obléci, donést dárek nebo ne? Jaká témata rozebírat, co dělat když se konverzace ponese v nudném duchu, zaplatit všechno nebo ne, políbit ji hned na prvním rande či raději trpělivě počkat?

To vše jsou otázky, na které chceš znát odpověď, ještě před samotným setkáním. Otázky, které se každému, ať zkušenému nebo méně zkušenému muži, ženou hlavou. Každému, protože ženy jsou různé a to co platilo u jedné, u té druhé platit nemusí.

panské boty

Tak jak na to?

Existuje nějaký "návod" při prvním rande? Nějaké osvědčené téma nebo místa, která probudí k životu i to úplně nejnudnější rande na světě ???

Přinášíme ti rady a tipy, jak si rande užít a pobavit se. Možná právě tyto nápady zvýší tvou šanci na další rande!

TIPY na první rande

Důležitý zůstává i výběr místa, kde se váš velkolepí den uskuteční. Právě místo je klíčovým prostředkem úspěchu.

Co by bylo tedy nejvhodnější?

Možnosti jako kavárna nebo restaurace, jsou volba na jistotu, kterou nic nezkazíš, ale není to příliš obyčejné?
Co tak zkusit něco zajímavějšího, zábavnějšího a přece dostatečně intimního?

PIKNIK

Nemusí jít o klasický piknik někde v parku. Zkus být odvážnější a romantičtější. Vezmi svou vyvolenou někam do lesa, na místo s pěkným výhledem a zahrajte si hru na ochutnávku skvělých pochoutek se zavázanými oči. Poznáte se, zabavíte a celé rande se nese pod rouškou tajemna s jistou dávkou sexappealu.

první rande v lese

WELLNESS

Masáže, vířivky, drinky u bazénů, trocha romantiky a erotiky pod jednou střechou. Není to až příliš odvážné? Předpokládáme, že sis o své vysněné udělal nějaký malý průzkum, například prostřednictvím sociálních sítí. Pokud není stydlivá a miluje SPA a věci kolem toho, zaručeně ji potěšíš!

Nezapomeň, na wellness rande je potřeba partnerku dopředu upozornit. Nebude to sice překvapení, ale ber na vědomí, že i když je všeobecně známo, že ženy mají vždy přeplněnou kabelku, tak plavky v ní mít určitě nebudou.

VEČERNÍ PIKNIK POD ŠIRÍM NEBEM

V tomto případě nelze opomenout dalekohled, teplou deku, termosku s horkou čokoládou a vedle vašeho rozhovoru, můžete sledovat hvězdy. Něco o souhvězdí si zkus doma nastudovat, aby si ji mohl ohromit svými znalostmi.

první rande pod holím nebem

ROMANTIKA SE ZVÍŘÁTKY

Většina žen zbožňuje zvířata a péči o ně. Vezmi ji na venčení pejsků z útulku nebo klidně do tzv. kontaktních zoo, kde můžete zvířata spolu krmit. Největší romantika v kruhu zvířat je určitě jízda na koni.

Po takovém rande zaručeně dostaneš od své milé několik polibků nebo alespoň pár nádherných pohledů, které tě zahřejí u srdce.

Zapamatuj si, že místa jako kino, divadlo, diskotéka či tvůj vlastní byt nejsou vhodná místa na první rande. V kině a divadle musíš být ticho a sledovat děj filmu či hry a tím pádem se nic nedozvíš o ní a ani ona o tobě. Diskotéky a noční kluby jsou naopak příliš hlučné, takže se nebudete slyšet. Pokud ji dokonce hrdinsky pozveš do svého bytu, koleduješ si o trapas a rande se špatným koncem, dokonce se může stát, že rande předčasně ukončí.

Úprava zevnějšku

PRVNÍ DOJEM

I když ženy patří k nejkomplikovanějším bytostem na zemi a někdy samy nevědí co vlastně chtějí, na něčem se přece shodnou. Každá jedna na prvním rande touží mít proti sobě usměvavého, zábavného, sebejistého, inteligentního a dobře vypadajícího muže.

Co to pro tebe znamená ?

V den "D" je třeba být oholený nebo mít upravenou bradku a vousy, pěkně vonět, mít upravený účes a nezapomenout na čisté nehty.

panské střihy

Výběr oblečení je na tobě, ty se musíš cítit dobře a pohodlně, ale měj na mysli, že tepláky a mikina nejsou tou nejšťastnější volbou na takovou významnou událost.

Džíny nebo chinos kalhoty s košilí, tričkem nebo s polokošilí budou tak akorát, k tomu kožená nebo riflová bunda či kabát a polovina úspěchu je již nyní zaručena.

panská bunda

Barevnost a doplňky jsou na tobě. Při jejich výběru můžeš ukázat kousek ze své osobnosti, ale drž se pravidla: méně je někdy více a v jednoduchosti je krása.

panský kalhoty

DESATERO PRO PRVNÍ RANDE

Velmi dobře víme, že muži ze srdce nenávidí pravidla a jejich dodržování, ale my ti nabízíme několik nepsaných pravidel, které ti dopomohou i k druhému, pátému či dvacátému rande.

rady na první rande

1. NIKDY nechoď pozdě

Žena si to může dovolit, a tak trochu se to od ní očekává, ale muž by měl být alespoň 10 minut předem na místě, kde se má rande uskutečnit.

2. PŘÍPRAVA PENĚŽENKY

V žádné knize o etiketě dobrého chování není napsáno, že za večeři musíš platit pouze ty, jelikož si ale gentleman a správný chlap, účet plať ty. Celkově si připrav peníze na to, aby si vše, co máte v plánu daný večer, mohl i zaplatit. Ukážeš jí svou tvář gentlemana a navíc ženy mají rády muže, kteří se o ně umí postarat, dokonce i
finančně.

3. CHOVEJ SE JAKO GENTLEMAN

Na uvítanou můžeš přinést maličkost v podobě květu, letmý polibek na líc při přivítání nic nepokazí a můžeš jí např. vzít i kabát. Nezapomeň na otevírání dveří nebo odsouvání židle. Každá žena je i dámou, tak to zkus využít ve svůj prospěch.

první rande

4. NELŽI

Zbytečně nelži a nepřikrášluj si pravdu. Je třeba být upřímný a sám sebou. Navíc lež má krátké nohy, takže by se ti to později nemuselo vyplatit.

5. Ptej se - KOMUNIKACE

Komunikace. To je klíčové slovo, aby nenastalo to věčné trapné ticho, z něhož má každý z nás noční můry.

Je důležité mluvit o sobě, ale také se ptát a odpovídat na otázky partnerky. Věř, že mluvit více, je mnohem menší zlo, než být zcela tiše nebo odpovědět stroze.
Témata na konverzaci jako politika, počasí, náboženství a ex přítelkyně si rovnou škrtni ze seznamu.

Zkoušej TÉMATA / OTÁZKY TIPU:

  • jaké jsou tvé záliby
  • jaký je tvůj největší a nesplněný sen
  • jak by ses popsala, jaký si typ člověka a co máš na sobě nejraději
  • líbí se ti v práci, máš ráda, to co děláš nebo je něco jiného co by tě více naplňovalo
  • co tě v životě dělá opravdu šťastnou
  • jaký byl tvůj největší úspěch v práci a celkově v životě
  • máš nějaké motto / krédo, kterého se v životě držíš
  • zkus vyprávět nějaké své vtipné historky, samozřejmě ne ty, když jsi byl opilý a sotva si chodil
  • jakou nejbizarnější věc, by si chtěla udělat nebo si možná již udělala
  • máš nějaký seznam věci, které by si v životě chtěla udělat, nějaká místa / země, které by si chtěla navštívit


6. NEOPÍT SE

Všichni víme, že alkohol nám umí dodat tu správnou kuráž, ale je naprosto nevhodné, aby ses na prvním rande opil. Sám víš kde je tvá hranice, tak ji zkus nepřekročit a nepokazit si tak všechno. Ať nepřijde vniveč všechna ta tvá námaha a přípravy na tento den.

první rande

7. ŽÁDNÉ EX

Zcela nejnevhodnější je vyprávět o své ex a vylévat si tak srdce před svou novou, možná budoucí partnerkou. Ani tobě by to nebylo po vůli, kdyby tě začala srovnávat se svým ex přítelem nebo ti ho popisovala jaký byl, co spolu dělávali a pod. Na rande a ani po něm se o ex nemluví, je třeba myslet na budoucnost, ne utápět se v minulosti.

8. BÝT ZÁBAVNÝ A ORIGINÁLNÍ

Být sám sebou je důležité, ale ženy milují když je chlap umí rozesmát. Není nic lepšího na prvním rande než navodit příjemnou uvolněnou atmosféru a perfektně se spolu bavit.

9. DOTÝKAT SE

Už uplynula nějaká ta hodinka společného rozhovoru, poznávání se, koketování a ty přemýšlíš, zda je vhodné nebo ne, chytit ji za pas, za ruku, pohladit ji. Správný chlap umí odhadnout situaci. Sám vycítíš zda se jí letmé dotyky tvých prstů po její dlani budou líbit nebo jí to bude nepříjemné.

první rande v restauraci

Všechny něžné a nevinné doteky jsou dovoleny, ale v žádném případě ji "neplácej" po zadku či neosahávej v intimních zónách. Všechny intimní partie jsou na prvním rande tabu.

Pokud máš dobrý pocit z celkového večera či setkání s ní, nezapomeň na polibek na rozloučenou.

10. TVŮJ SMARTPHONE PRYČ

Víme, že žijeme v 21. století a mobily jsou naší neodmyslitelnou součástí, ale pokud chceš, aby tvé rande dopadlo dobře a mělo příjemný průběh, svůj smartphone nech klidně na stole, ale s obrazovkou otočenou ke stolu. Neustálé prohlížení si obrazovky, kontrolování hodin či odepisování na zprávy působí rušivě a nevhodně.

první rande v lese

Teď když si už zasvěcený do tajů prvního rande, neboj se ničeho a užij si to naplno!
Uprav se, neotálej, pobav ji a mysli jen na příjemný večer plný zábavy s tvou vyvolenou.