5 minut čtení, Matej Podstavek 27. 03. 2019

V dnešním článku si představíme dva styly: spotovní a elegantní, resp. jejich propojení. Pokud Vás toto téma zaujalo, neváhejte se začíst a dozvíte se víc o módě, kterou můžete nosit nejen na určité události, ale každý den.

Sportovní elegance

Jsou to dva styly dohromady: smart (elegantní, důvtipný, promyšlený módní styl) a casual (jednoduchý, každodenní, ležérní styl). Určitě Vás napadlo, že tyto styly se k sobě moc nehodí a už vůbec si je nedokážete přestavit smíšené. My Vás ale přesvědčíme o opaku. V čem tedy spočívá kouzlo? Není to jen kontrast, který tento styl oblékání dělá tak skvělým, ale je to i promyšlenost a žádná přehnaná přeplácanost či jiný „kýč“.

pánska sportovní elegance

Hodí se pro ty z Vás, kteří se nebojí ukázat svoji mužskou stránku, nechtějí být až moc oficiální, ale ani moc neformální. Tento styl také vypovídá o tom, že máte dospělý vkus a už nejste jen teenegry, kteří si bezhlavě oblečou první džíny a triko, které jsou jako jediné čisté.

Smart casual tedy umožňuje vypadat luxusně a uvolněně zároveň. Jedním z důvodů, proč si ho (nejen) muži tak moc oblíbili je i volnost ve výběru barev, materiálu a celkově právě konkrétních kousků, které Vám představíme.

Sako

Sako, které má mnoho podob. Někdy extravagantné, jindy nenápadné. Jednou z jeho výhod je to, že se dá lehce kombinovat s ostatními kousky oblečení a outfit vždy ozvláštní. Je však nutné vše dobře promyslet a sladit, abyste nebyli jen casual, ale i smart.

Největší pozornost věnujte výběru materiálu, měl by být kvalitní a příjemný. Pokud si chcete pořídit jen jeden blazer, raději zvolte neutrálnější barvu (šedá, černá, tmavě modrá...), v opačném případě se nebojte experimentovat, ale opět raději outfit promyslete dopředu a při nákupu si zkuste vzpomenout, jak byste blazer mohli zkombinovat s kousky, které máte doma. Neodmyslitelnou součástí jsou i prvky, které by měly být spíše nenápadné a nenucené.

sportovni elegance budchlap

Košile

Dalším kouskem, který Vám doma nemůže chybět je košile s propínacími knoflíčky na límečku (tzv. button-downs) . I přesto, že styl smart casual je právě Vaším osobitým a není moc přísný co se týče dress-code, zde by bylo lepší zopakovat několik pravidel.

FANTASTICKÁ ČERNÁ ELEGANTNÍ KOŠILE

Chcete působit dospěle, proto vybírejte jako dospělí. Ano, teď jsou možná trendy bláznivé vzory a líbí se Vám, ale v tomhle stylu je důležité být nadčasový. To co se Vám líbí teď by se Vám mělo líbit i za několik let. Tato připomínka se pojí i s první, volte tedy klasické vzory (kostičky, jednobarevné košile...) a barvy (např. bílá, modrá, burgundy...). Vyberte si dobře padnoucí košili. Tento bod by měl být sice samozřejmostí u čehokoliv, co si koupíte, ale u košil to platí dvojnásob. Dobře napasovaná košile je padesát procent úspěchu.

Kraťasy

Možná Vás to překvapí, ale i šortky mohou být elegantní, ale musíte je (jako se vším, o čem dnes mluvíme) umět dobře zkombinovat. Pohrajte si se strukturou a barvou šortek, obě „podmínky“ by Vám měly být příjemné a sedět právě k Vám. Šortky by také měly být kvalitně ušité z materiálu, který je příjemný, ale i dobře vypadá.

PÁNSKÉ BÍLÉ CHINOS ŠORTKY

Nezapomeňte na správnou velikost a nevybírejte si surfařské šortky, ty se hodí spíše na sport nebo na pláž. Teplákové šortky také nejsou úplně vhodnou volbou, pokud mluvíme o sportovní eleganci.

Představili jsme si tedy tři kousky, které musíte mít doma v případě, že chcete být sportovně elegatní, ale nezapomeňte, že svůj šatník můžete obohatit i o jiné typy oblečení, které budou také v tomto stylu. To už je jen na Vás a na Vašich preferencích.

Nebojte se ukázat svou osobnost pomocí módy a přitom být stylový.