Správná péče o plnovous
3 minuty čtení, Michal Kaspar 04. 07. 2016

Léto je v plném proudu a sním i bláznivé letní párty. Proto je dobré mít v zásobě nejenom free outfit, ale také zajímavé ošetření vlasů a vousů. Nuda a šeď nemají při letních měsících šanci. Jenže nejenom v létě je důležité správně se starat o své vousy. Jestliže jste se rozhodl mít plnovous, neměl byste jej jen tak nosit, ale jednou za čas, nejlépe několikrát za týden, zastřihnout a upravit.

 

Nůžky a holící strojek

 

Ano, právě tyto dvě pomůcky musí být součástí vašeho hygienického balíčku. Nejenom holící strojek je zapotřebí, ale také malé nůžky na zastřižení a dodělání detailů. Máte-li vousy, které vám nerostou rovnoměrně, musíte si pomáhat tak, aby byl v počátečním stádiu vous alespoň částečně stejný. Některým mužům roste pomaleji knír jiným naopak tváře, proto je dobré zaměřit se na tyto partie a každý den je kontrolovat a hojnější strniště stříhat. Kvalitního plnovousu dosáhnete až za několik týdnů intenzivní péče. Samozřejmě, že můžete nechat růst vous jak se mu zlíbí, v tom případě, ale nemůžete očekávat, zejména v prvních dnech, že nebudete vypadat jako blázen, kterému roste jen část vousu.

 

Plnovous nebo bradka?

 

Předtím, než si necháte narůst plnovous si uvědomte, zda je pro vaši postavu a typ obličeje vhodný. Pokud si nejste jistí, zvolte nejprve částečné strniště, bradku a nebo jinou alternativu, poté snadno zjistíte, zda vám bude plnovous slušet. Plnovous je v současné době velice populární a tak se nebojte experimentovat a nechte si jej narůst. Plnovous dodává mužnost a sexy vzhled. Zejména na společenských akcí, bude muž s plnovousem a smokingem vypadat dokonale a mužně.

 

Rady na závěr


K plnovousu patří také knírek, který si můžete vytvarovat podle momentální nálady. Můžete mít knírek rovný, zatočený a nebo volně rostoucí. Knírek je součástí plnovousu a není dobré jej holit, ani to nezkoušejte, nevypadali byste vůbec dobře. Jestliže chcete mít dokonalý plnovous, nechte si narůst delší vousy a poté zajděte do některého kosmetického salonu, kde se vašim vousům budou věnovat a dokáží vám vytvarovat vousy podle toho, jaký tvar se vaší postavě a tváři hodí. Zvolíte-li plnovous není v dnes vhodné nosit ještě dlouhé vlasy. Naopak čím delší vousy, tím kratší vlasy. Nejlépe bude plnovous vypadat v kombinaci s nagelovanými vlasy a ofinou nahoru.