8 minut čtení, Lucia Pampurikova 21. 02. 2021

Jak zvládnout ještě chladná studená rána a večery během krásně svěžího jara?

Inspirujte se s námi! Jaro nám klepe na dveře a v šatníku je třeba vyměnit teplé péřové bundy za lehčí a stylové varianty. Připravili jsme si pro vás módní trendy pro vaše moderní jarní outfity.

Bunda a kabát nás nechrání nejen před bláznivým a nevyzpytatelným jarním počasím, větrem a deštivými sychravými dny. Jejich další funkcí je dotvořit a perfektně zapadnout do vašich pracovních nebo volnočasových outfitů. Do práce, do baru s kámošema nebo na rande s potencionální přítelkyní potřebujete bundu, která perfektně zapadne a dotvoří celý finální look.

Nezapomínejte, že váš outfit je váš odraz. Měl by především prezentovat vás, vaši osobnost, image a váš osobitý styl.

VĚČNÝ ELEGÁN V MÓDNÍM TRENČKOTU

Elegantní jarní kabát – trenčkot, má za sebou bohatou historii. Známe ho už z dob první světové války, kdy ho nosili především výše postavení důstojníci. Moderní trenčkot dostala do popředí světoznámá značka Burberry. Thomas Burberry si v roce 1901 nechal patentovat vzor trenčkotu. V následujících letech ho proslavily filmy Casablanca, Růžový panter nebo i známá Snídaně u Tiffanyho.

Muž v šedém jarním kabátu, trenčkotu, s černými kalhotami

Jarní kabát, známý také jako módní pánský trenčkot vyrobený z příjemného lehkého materiálu jako je bavlna nebo z nemačkavého polyesteru, kraluje při tvoření elegantních jarních outfitů.

Trenčkot se stále více a více těší velké popularitě především ve formálním business stylu. Jde o nestárnoucí módní trend, který dokonale zapadne do svěžího jarního šatníku každého businessmana či gentlemana. Trenčkot působí elegantně, nadčasově, moderně a především neuvěřitelně stylově.

Zapomeňte na černou. Nejideálnější barvy jsou béžová, tmavomodrá, olivová nebo i neutrální šedá. Zkombinujte světle hnědý trenčkot s džínami, s chino kalhotami nebo také s oblekem.

Muž v béžovém trenčkotu pro byznys look

NEODOLATELNÝ MOTORKÁŘSKÝ STYL - KOŽENÁ BUNDA

Kožená bunda je jednoznačně must - have kousek každého pánského šatníku sebevědomého muže. Je to univerzální všestranný kousek, snadný na údržbu. Kůže se časem opotřebovává, avšak čím více vypadá "staře", tím více jí to přidává na půvabu, exkluzivitě a jedinečnosti. Kožená bunda dokonale zapadne hned do několika moderních stylů oblékání, stačí jen zvolit ten správný kožený model.

muž v černé kožené bundě

Mladě a sexy, to platí při kožené bomber bundě. Bomberka je praktický nápaditý model, ukončený funkční elastickou manžetou, který mohou nosit i štíhlejší muži a také muži s dobře známým pivním bříškem. Mladou generaci určitě potěší vkusná a stylová varianta s praktickou odnímatelnou kapucí.

muž v černé kožené bundě s odnímatelnou šedou kapucí

Drsný a velmi svůdný motorkářský styl vůbec nezaostává za trendy koženou bomberkou. Oblíbený a populární motorkářský styl, je specifický hrubší koženou bundou kratšího střihu s více funkčními kapsami a designovými vychytávkami. V moto kožené bundě ihned upoutáte pozornost. Dokonce ji můžete kombinovat se sportovními kousky, jakými jsou tepláky, mikiny a obyčejná bavlněná trička. Nebojte se popustit uzdu fantazii a být trochu více kreativní.

muž v černé kožené bundě

Elegantní a neodolatelný. Kožená bunda perfektně zapadne i do elegantnějšího a uhlazenějšího stylu. Minimalistická černá kožená bunda, bez výrazného límce a bez kapes, dokonale zvýrazní i serióznější pánský outfit do práce nebo na vaše první rande. Hladká komfortní černá kožená bunda s rolákem a černými džíny je přesně to, co touží vidět nejedno zvědavé ženské oko.

Náš tip: Pro business neformální outfit je vhodný kožený blejzr se zapínáním na knoflíky nebo i semišová kožená bunda.

Klasická a také velmi oblíbená navždy zůstane černá a hnědá kožená bunda. Do popředí se dostávají i extravagantnější kousky v méně tradičních barevných odstínech. Pokud již máte dost černé a hnědé, neváhejte vyzkoušet modrou, zelenou nebo i bordó koženou bundu. V kombinaci s džínami a teniskami budete vždy za sexy muže s detailem a citem pro módu.

muž v v hnědé kožené bundě

REBEL V RIFLOVINĚ

V jednoduchosti je krása. Džínová bunda, z příjemného bavlněného materiálu smíchaného s pružným elastanem, vdechne život, svěžest a mladistvost každému jarnímu looku. Je to klasika, kterou nikdy nic nezkazíte. Světlý denim, šedý nebo i černý. Džínová bunda je nadčasový trend všech generací.

pánská modrá džínová bunda

Džínové bundy jsou odolné a všestranné. Univerzální kousek, který si vždy najde uplatnění. Při tvoření moderního a komfortního jarního looku pro vaše volnočasové aktivity se můžete do sytosti vyřádit. Džínová bunda bez obav dokonale doplní každý ležérní outfit. Mezi skvělé varianty jednoznačně patří denim bunda slim fit střihu nebo asymetrického prodlouženého střihu, s nápisem nebo bez něj, s nápaditým barevným potiskem. Nezapomeňte na vaše oblíbené tričko, tepláky nebo rifle a tenisky.

pánská modrá džínová bunda

Náš tip: Vyzkoušejte kombinovat riflovou bundu s džíny. Obáváte se trochu, že by to mohlo být "příliš"? Klíčovým zůstává zvolit kontrastní odstín rifloviny. Můžete zvolit rifle černé, šedé nebo i modré, ale vždy by měly být v jiném odstínu než je samotná bunda. A nezapomínáme na tenisky nebo módní kotníkové pánské holínky, které podtrhnou a vyzvednou váš finální outfit.

muž v ležérním outfitu, v šedé džínové bundě s černými skinny džínsy

Pokud se ve vašem šatníku nenachází ani kožená bunda ani trenčkot a ani žádná riflová bunda, měli byste to rychle napravit. Všechny tři zmíněné modely řadíme k univerzálním a všestranným oděvům. Bezpochyby v nich zazáříte nejen na vašem prvním rande, ale i na neformálním pracovním setkání. Vašemu celému outfitu dodáte originalitu, šmrnc a jistou dávku elegance a dobrého módního vkusu.