7 minut čtení, Lucia Pampurikova 08. 11. 2021

Heslo dne zní: "Sportem ku zdraví a psychické pohodě." Pokud patříte k lidem, kteří se konečně odhodlali zvednout z gauče, kteří touží po změně, lepší kondičce a pevnému zdraví, pak jsou následující řádky určeny právě vám, sportovním nadšencům. Víte, jaké oblečení je do fitka to nejlepší? Jak se obléct na outdoorové sportovní aktivity jako je běh?

kluk ve fitku

Který sport je vašemu srdci nejbližší? Máte vašeho favorita? Dnes se zaměříme na cvičení v posilovně a outdoorové běhání. Pokud jste stále na vážkách se sportováním, zbystřete. Cvičení přináší kromě pozitivní energie a dobrých vibrací i jiné benefity. Jaké to jsou?

BENEFITY, KTERÉ SPORT PŘINÁŠÍ:

  • odbourání stresu a nadbytečných tuků,
  • vyčištění mysli a zároveň pravidelným cvičením zlepšujete koncentraci a paměť,
  • posílení imunity,
  • cvičením se vyplavuje hormon štěstí,
  • zlepšení kondičky.

kluk ve fitku

ROZDĚLENÍ SPORTOVNÍHO OBLEČENÍ:

  • funkční sportovní oblečení
  • klasický teplákový "úbor"

OBLÍBENÁ TEPLÁKOVÁ SOUPRAVA

Klasická tepláková souprava ve fitku? Proč ne. Ciťte se příjemně a pohodlně i během cvičení. Tepláky, kromě lenošení na gauči, jsou do posilky jako stvořené. Pro větší komfort jsou ideální tenké tepláky vyrobené smícháním bavlny a polyesteru. Bavlna zaručuje pohodlí a příjemný pocit na kůži. Syntetické vlákno, polyester, se postará o udržení tvaru, nežmolkování a rychlé schnutí. Mějte na paměti, že sportování jde snadněji v teplácích, které vám nejsou příliš natěsno a na konci mají kalhoty elastický patent.

         černá pánská tepláková soupravašedá pánská tepláková souprava

Pokud chcete být IN i při spalování kalorií, bílé triko nechte doma. Trendy jsou trička s nápisem, který vystihuje vaši momentální náladu, vaši osobnost a charakter. Pokud máte rádi humor, dobrou volbou jsou i trička s vtipným potiskem.

Tepláková souprava v klasických neutrálních barvách jako jsou černá, tmavě modrá, olivová nebo šedá jsou sázkou na jistotu. Novinkou jsou však příjemné pastelové barvy, díky kterým vykročíte z řady a nezůstanete nepovšimnutí. Na výběr máte varianty: mikina a tepláky nebo mikina s kraťasy. V čem se při cvičení cítíte pohodlněji vy, kraťasy nebo tenké tepláky?

         mátová pánská tepláková souprava tmavě modrá pánská tepláková souprava

Mikina nebo tričko s dlouhým rukávem je důležitá součást každého sportovního oblečení, především pokud sportujete v uzavřených prostorách s klimatizací. Při zahřívání, ale i při finálním strečinku pomáhá mikina nebo tričko s dlouhým rukávem udržet tělesnou teplotu, nehrozí nachlazení, zablokování v kříži (ke kterému může klimatizovaná místnost dopomoci) nebo ztuhlé svalstvo.

muž na běžícím pásu

Náš tip: Znáte povinnou výbavu do fitka? Kromě láhve s pitím, jsou skvělými pomocníky při dynamickém kardio cvičení i čelenka nebo šátek a ručník (jeden do posilky, jeden do sprchy). Pokud máte v plánu posilování, tvrdý trénink vám usnadní praktické rukavice.

muž ve fitku trénuje s trenérem

FUNKČNÍ SPORTOVNÍ OBLEČENÍ

Kvalitní fitness oblečení je při posilování klíčové, ovšem pokud se nechystáte na pravidelnou návštěvu fitka, zcela vám postačí tepláková souprava.

Profi sportovci určitě zůstanou věrni tradičnímu funkčnímu tričku, které je sice přiléhavé, ale perfektně absorbuje a odvádí pot, je elastické a díky speciálnímu provedení i prodyšné. Běžci nedají dopustit na lehké a prodyšné běžecké oblečení, jehož součástí jsou běžecké kalhoty/pánské legíny, běžecké tričko a samozřejmě běžecké boty. V zimě je třeba obohatit běžecký outfit o praktický nákrčník, běžeckou čepici nebo čelenku a hřejivou běžeckou bundu.

FLEXIBILITA A STABILITA. OBUV JE KLÍČOVÁ

Jaká obuv je vhodná pro cvičení? Obuv by měla být přizpůsobena typu sportu, ke kterému ji potřebujete. Jdete běhat, na turistiku, do posilky, hrát fotbal nebo tenis? Přizpůsobte obuv typu sportu.

fitness obuv, sportovní tenisky

Pokud jdete běhat, vaše nohy a chodidla ocení lehkost, prodyšnost a flexibilitu sportovních tenisek určených k běhu. Skoky, dřepy, výpady či dynamické kardio. Do posilky na fitness cvičení, nedejte dopustit na tenisky, které vám poskytují stabilitu, zafixují kotník, ale chodidlo zůstává odpružené. Nezapomínejte na nepsané pravidlo všech fitnesáků, a to je mít tenisky se světlou podrážkou.

muž sportuje venku běh

Výrobci tenisek myslí na všechno a na každého sportovce. Je úplně jedno jestli hrajete fotbal, volejbal nebo floorbal. V obchodech naleznete širokou nabídku tenisek/sportovní obuvi pro každý sport, proto neváhejte a sportujte pohodlně ve správném typu obuvi.

Shrňme si to. Váš cíl je jasný, shodit pár kilo, vypadat dobře a cítit se fantasticky, v životní formě. Při prvním neúspěchu nevěšte hlavu! Chce to čas, trpělivost, plné nasazení a pevnou vůli. Při cvičení se nepodceňujte, ale je nesmírně důležité ani nepřeceňovat své síly. Zbytečně to neodkládejte! Sportovní oblečení už máte, takže sportu zdar a užijte si každou minutu tréninku naplno.