Dřevitá nebo kořeněná? Nejlepší pánské vůně pro náročné muže
9 minut čtení, Lucia Pampurikova 01. 05. 2022

Být pěkně navoněný tvoří poloviční úspěch na pracovním pohovoru i na prvním rande. Parfémy vyvolávají skutečný "aromatický" zážitek. Dokáží vyzvednout vaše skutečné „JÁ“. Jste dobrodruh, věčný elegán nebo businessman se sportovním duchem? Máte svoji oblíbenou vůni? Tentokrát jsme se zaměřili na skutečné kultovní pánské parfémy. Představujeme vám top osmičku kořeněných a dřevitých vůní, jejichž hlavními ingrediencemi jsou svěžest, smyslnost, mužská síla a sofistikovanost.

TOP DŘEVITÉ A KOŘENĚNÉ PÁNSKÉ VŮNĚ

Pokud jste ve světě pánských vůní a parfémů nováčkem, měli byste si nejprve „nastudovat“ jak dělíme parfém, jaký je rozdíl mezi toaletní vodou, kolínskou, parfémem a parfémovanou vodou. Vše o parfémech naleznete v článku: Nejlepší pánské vůně, které zcela obalí vaše smysly.

MONT BLANC EXPLORER - PARFUMOVANÁ VODA

dřevitě - aromatická pánská vůně

  • hlava: bergamot, šalvěj muškátová, růžový pepř
  • srdce: haitský vetiver, kůže
  • základ: ambroxan, list pačuli z Indonésie, kakaový bob, akigalawood

Mont Blanc, úspěšná německá firma, jejíž začátky se datují od roku 1906. Společnost Mont Blanc se proslavila nejlepšími a nejkvalitnějšími pery. Psací potřeby tvořily ve společnosti základ. Firma je dodnes velmi úspěšná a kromě psacích potřeb, mají v nabídce také šperky, exkluzivní hodinky a samozřejmě i jedinečné parfémy.

Pánská vůně Mont Blanc Explorer vás vezme do zákoutí divoké Afriky. Parfémovaná voda Mont Blanc je jen pro pravé dobrodruhy. Pro muže, kteří v životě udávají směr a nic pro ně není překážkou.

DIOR SAUVAGE - PARFUM

orientálně - fougerová pánská vůně

  • hlava - šťavnatý bergamot z Kalábrie, mandarinka
  • srdce - santalové dřevo ze Srí Lanky, cedrové dřevo
  • základ - fazole tonka, vanilka z Papuy-Nové Guiney

Divoký a sebevědomý. Jedinečný pánský parfém Dior Sauvage. Pánská vůně pro pravé rebely. Pokud ještě neznáte specifické pánské parfémy od Diora, začněte s orientální - fougerovou vůní Dior Sauvage. Nespoutaná divočina, vůně praskajícího dřeva v ohni, nedotčená pouštní krajina pod pohádkovým širým nebem. Staňte se i vy sexsymbolem a ciťte se během celého dne neohroženým alfa hřebcem. Podtrhněte vaši osobnost vůní, která je mistrně propracovaná do posledního detailu. Divokou hru začíná svěžest mandarinky, ale po zbytek dne vás bude doprovázet a příjemně zahřívat výjimečnost skutečné vanilky.

HUGO BOSS THE SCENT - TOALETNÍ VODA

aromaticko - kořeněná pánská vůně

  • hlava: zázvor, bergamot, mandarinkovo - pomerančové aroma
  • srdce: levandule, maninka (vůní připomíná kombinaci marakuje a rumu)
  • základ: kůže, dřevité tóny

Oblíbená značka Hugo Boss má velmi silné zastoupení nejen ve sféře módního průmyslu, ale také v oblasti parfémů. Důkazem toho je, že pánské vůně značky Hugo Boss se pokaždé umísťují na předních místech nejprodávanějších pánských vůní.

Hugo Boss The Scent je to pravé ořechové pro sebevědomého muže, který nemá z ničeho a nikoho strach. Rád si užívá pozornost druhých as divokým jiskřením v očích si vychutnává plnými doušky hru svádění a flirtování. Svádějte ji se smyslnou a intenzivní vůní The Scent. Silnou zbraň při flirtování představuje afrodiziakum v podobě afrického ovoce maninka, které přivádí ženy do „šílenství“. Hugo Boss The Scent se dokonale hodí pro každodenní „nošení“, ale i pro speciální příležitosti.

PACO RABANNE 1 MILLION - TOALETNÍ VODA

dřevitě - kořeněná pánská vůně

hlava: grapefruit, máta, červená mandarinka
srdce: skořice, růže, akord pepře
základ: indické pačuli, ambra, kůže, dřevité tóny

Paco Rabanne 1 million zaujme už na první pohled. Zlato zde hraje hlavní roli. Zlato a zlaté předměty na sebe poutají pozornost. Muži vždy toužili po zlatě a věčném luxusu. Tak proč by to nemohli dostat v jednom balení? Toaletní voda Paco Rabanne 1 million je předurčena ctižádostivým a charismatickým mužům, kteří milují život a přesně vědí, čeho v něm chtějí dosáhnout. Kultovní pánská vůně, která se na trh dostala již v roce 2008, na vás nezůstane nepovšimnutá. Paco Rabanne 1 million jednoznačně patří k ikonickým a nezapomenutelným vůním, známým po celém světě.

VALENTINO BORN IN ROMA UOMO - TOALETNÍ VODA

kořeněná, dřevitá pánská vůně

  • hlava: vetiver, lístky fialky
  • srdce: mořská sůl, šalvěj
  • základ: zázvor, dřevo

Připravte se na výbuch vášně a mužské síly. Valentino Born in Roma Uomo představuje dokonalou harmonii květinových, kořeněných a dřevitých ingrediencí. Toaletní voda Valentino Born in Roma Uomo zosobňuje moderního elegantního muže současnosti. Je to vůně, díky které se budete po celý den cítit výjimečně a luxusně. Kromě intenzivní vůně zaujme také flakón s ikonickými druky, které jsou pro parfémy značky Valentino typické. Znázorňují Řím, jeho eleganci a grácii.

GUCCI GUILTY POUR HOMME - PARFUMOVANÁ VODA

aromaticko - dřevitá pánská vůně

  • Hlava: růže, chilli paprička
  • Srdce: pomerančový květ, francouzská levandule, neroli
  • Základ: cedrové dřevo, pačuli

Jste výstřední a nebojácný? Máte rádi nekonvenčnost před klasikou? V takovém případě by ve vaší "sbírce" vůní neměla chybět nezaměnitelná pánská vůně Gucci Guilty. Moderní, exotická pánská vůně s potřebnou dávkou provokace. Gucci Guilty vás zahalí do příjemných pikantních tónů chilli papričky a kontrastní čerstvé růži. Když výrazné kontrasty dozní, na scénu přichází romantická levandule, svěží pomerančový květ a neroli. Vaši mužnost a výstřednost podtrhne pačuli a „ultra mužské“ cedrové dřevo.

BVLGARI AQVA POUR HOMME - TOALETNÍ VODA

aromatická, vodní, dřevitá

hlava: mandarinkovo-pomerančové aroma, petitgrain
srdce: mořská řasa, levandule, květ bavlníku
základ: pačuli, ambra, šalvěj muškátová, virginské cedrové dřevo, dřevité tóny

Milujete moře a dravost středomořské přírody? Nyní byste měli zbystřit pozornost! Následující vůně je pro vás jako stvořená. Inspirací při tvorbě svěží dřevité pánské vůni BVLGARI Aqva Pour Homme jsou nadpozemská síla a nekonečná krása moře. Mužnost, vášeň, svoboda, svěží mořské tóny a „nakažlivé“ pozitivní vibrace. To vše dostanete v jednom nápaditém modro-zeleném flakonu BVLGARI Aqva Pour Homme.

VERSACE EROS - TOALETNÍ VODA

orientálně - dřevitá pánská vůně

hlava: citron, zelené jablko, máta
srdce: ambra, fazolky tonka, geranium,
základ: vetiver, dubový mech, madagaskarská vanilka, cedrové dřevo

Skutečná aromatická exploze. Versace Eros je vášnivý, smyslný a provokativní. Pánská vůně Eros zosobňuje řeckého boha lásky, který mezi lidi vnášel lásku, touhu a romantiku. Staňte se i vy silným a mužným svůdcem. Ulovte si svoji „lásku“ na nebezpečně dobrou vůni Versace Eros. Opantejte ji svěžím citrusovým a mátovým tónem, sladkou vanilkou a orientálním nádechem z ambra, fazolek tonky a gerania. Dokonalý harmonický základ dotváří maskulinní dřevité tóny, cedrové dřevo z Atlasu a Virgínie, vetiver a dubový mech.

NÁŠ TIP: TOM FORD OUD WOOD - Parfumovaná voda

orientálně - dřevitá pánská vůně

  • hlava: kardamon, brazilské růžové dřevo, čínský pepř
  • srdce: vzácné agarové dřevo, santalové dřevo, vetiver
  • základ: vanilka, jantar, fazole Tonka

Toužíte po pravém nefalšovaném luxusu? Vyzkoušejte pánskou vůni - Tom Ford Oud Wood. Je to nezaměnitelná a jedinečná orientálně - dřevitá parfémovaná voda. Pokud jste znalec parfémů, značka Tom Ford vám je jistě známá. Tom Ford Oud Wood je unisex vůně, která vás přenese do světa plného exotiky a tajemství. Je zajímavá, výrazná a dynamická. Její výdrž je vskutku působivá a vůně nezapomenutelná.