9 minut čtení, Lucia Pampurikova 10. 05. 2021

Nejlepší společník během celého roku. Tento fundamentální kousek šatníků lze nosit na nespočet způsobů, je dostupný v různých barvách a dokonale zapadne do každého módního stylu. Řeč je o ikonickém kousku módního světa - tričku.

pánský outfit - žlutá bombera, bílé tričko, černé džíny

PÁNSKÉ TRIČKO A NĚCO Z JEHO HISTORIE

I tričko si prošlo svým vývojem. Vznik trička byl trošku komický. Všechno to začalo jednoho krásného slunečného dne, kdy se unavení dělníci ukládali ke spánku, ale v původním pyžamu (pyžamové kombinéze) jim bylo teplo, tak si ho přestřihli na půlku. Později vrchní odstřižená část - tričko, nosili i do práce jako část pracovního oděvu.

První tričko vyrobili během Mexicko-Americké války v roce 1898, které od roku 1913 začalo americké námořnictvo využívat jako součást uniformy v podobě "tílka". Tričko se v této podobě využívalo často, avšak až začátkem 20. století se o "tričkové šílenství" postarali legendární krasavec Marlon Brando a rebel James Dean, kteří tento nadčasový kousek proslavili a přidali mu na hodnotě a popularitě. Tričko začalo pomalu, ale jistě, konkurovat klasické elegantní košili a polokošili. Mladá generace si ho oblíbila natolik, že v dynamickém 21. století pánská trička vyrábějí i světoznámé módní domy, jejichž jméno ve světě módního průmyslu něco znamená.

pánský outfit - bílé tričko se žluto-černými nápisy, černé džíny

Dnes si trendy ležérní outfit bez trička neumíme ani představit. Vždyť kdo by ho neměl v oblibě? Oversize, bavlněné nebo sportovní tričko?

TRENDY TRIČKO S POTISKEM

O první tričko s potiskem se postaral v 50. letech 20. století Thomas E. Dewey. Jeho vytištěn slogan na tričku během volební kampani, inspiroval také společnost Tropix Togs, která získala licenci od Walta Disneyho a začala prodávat trička s potiskem ikonické disney postavičky - Mickey Mouse.

Mezi celosvětově top nejprodávanější trička s potiskem jednoznačně patří:

  • I LOVE NY (New York),
  • rebelský rollinstonský jazyk,
  • Hard Rock Cafe,
  • tričko s potiskem Mickey Mouse a Supermana.

zelené pánské tričko s kontrastním nápisembílé tričko červeno černým potiskem

Jste muž, který rád vyčnívá z davu, stojí si za svým názorem a který nesnáší tuctové, okoukané věci? Právě vám jsou věnovány následující řádky. Inspirujte se s novými moderními tričky s originálním potiskem.

bílé tričko s černo žlutou komiksovým potiskem bílé tričko se žlutě černou komiksovým potiskem, modré džíny  

granátové tričko s potiskem žlutého smajlíka pánské černé tričko s pestrobarevným květinovým potiskem

POHODLNÉ SPORTOVNÍ TRIČKO

Život je boj, neustálý shon a stres. Ten unavující stereotypní koloběh - práce a zpět domů. Každý potřebuje na chvíli vypnout. A co je nejlepší lék na odreagování se? Sport. Běh, turistika, posilovna. Kromě kvalitní obuvi, potřebujete i pohodlné sportovní oblečení.

sportovní outfit - neonové zelené tričko, šedé kraťasy

Objevte i vy funkčnost a efektivitu sportovních triček. Sportovní tričko, známé také jako funkční tričko je obvykle přizpůsobeno typu sportu nebo outdoorové aktivity, na které je stvořené. Tričko pro sport je obvykle vyrobeno ze syntetického materiálu, díky čemuž disponuje speciálními vlastnostmi jakými jsou:

  • odvádění potu,
  • prodyšnost materiálu,
  • hebkost,
  • pružnost - přizpůsobení se tělu při pohybu,
  • dlouhá životnost,
  • snadná údržba - jednoduché praní na 30 stupňů,
  • rychlé schnutí,
  • drží si svůj tvar.

Pokud ještě nesportujete, začněte. Sport v jakékoli podobě přináší samé benefity tělu ale i duši, takže žádné výmluvy a rozhýbejte své tělo v komfortním sportovním oblečení.

STYLOVÉ OVERSIZE TRIČKO

Jedinečný street styl má své přívržence po celém světě. Muže i ženy, kteří se rádi inspirují z nápaditých pouličních outfitů, nedají dopustit na oversize styl. Oversize mikiny, trička, bundy a kalhoty představují nedílnou součást populárního stylu ulice.

černé oversize pánské tričko béžové oversize pánské tričko

Oversize tričko vypadá nejlépe v kombinaci s tepláky jogger střihu nebo s cargo kalhotami moderního designu. Pro sofistikovanější look zvolte oversize tričko s černými slim fit džíny. Naopak pro dramatický vzhled vyzkoušejte černé, béžové, bílé nebo i šedé oversize tričko s trendy tmavozelenými cargo kalhotami.

KLASIKA K NEZAPLACENÍ - POHODLNÉ BAVLNĚNÉ TRIČKO

Nestárnoucí módní trend, který si najde uplatnění i v elegantním i v městském stylu oblékání. Klasické bílé tričko. V jednoduchosti je krása a bílé bavlněné tričko je důkazem toho, že i obyčejné jednobarevné tričko dokážete využít hned na několik způsobů:

  • svěží denim look - bílé tričko, džínová bunda nebo riflová košile, džíny nebo cargo kalhoty (alias kapsáče),
  • moderní sportovní elegance - bílé tričko, sako, džíny nebo chino kalhoty,
  • podzimní nostalgický look - bílé tričko, rifle, pletený kardigan nebo svetr,
  • univerzální využití v originálním street stylu,
  • jednoduchý městský styl - bílé tričko, kožená bunda (bomber nebo klasická kožená bunda), džíny.

pánský outfit - černá kožená bunda, bílé tričko, černé džíny pánský outfit - bílé tričko, elegantní tmavomodré proužkované kalhoty

 pánský outfit - bílé tričko pod modrou košilí s krátkým rukávem pánský outfit - bleděmodrá džínová bunda, modré chino kalhoty, bílé tričko

VÝSTŘIH MŮŽE ZAMÍCHAT KARTAMI

Preferujete klasiku nebo kráčíte s novými trendy? Klasické tričko s tradičním kulatým výstřihem všichni dobře znáte. Businessmani ho nosí pod košilí, gentlemani pod sakem a moderní muži pod koženou bomber bundou.

pánský outfit - šedé sako, černé tričko

Co řeknete na pánská trička s V-výstřihem? Stále častěji v létě muži vystavují své vysportované křivky ve slim fit tričku s módním výstřihem do V. Černé, bílé a tmavě modré tričko s véčkovým výstřihem posune jednoduchý "tričkový outfit" o úroveň výš. Tričko s tímto výstřihem padne každému muži jako ulité. Nedokonalosti zakryje a naopak přednosti naplno vyzvedne. K jednobarevnému tričku s V- výstřihem zvolte slim fit rifle nebo elegantní chinos kalhoty a nezapomínejte na vaše stylové tenisky. Finální look působí uceleně a příjemným elegantním dojmem.

pánský outfit - béžové tričko s V-výstřihem, modré džíny modré triko dlouhý rukáv s V- výstřihem

Dostali jste i vy chuť na nakupování? Přidáte jedno, dvě trička do vaší vytříbené sbírky? Vždyť to znáte i vy, triček nikdy není dost.