11 minut čtení, Lucia Pampurikova 25. 03. 2021

Rozmanitý svět 21. století nabízí množství příležitostí, kde můžete zazářit v obleku. V dnešní moderní době si elegantní kousek z vašeho šatníku můžete obléknout nejen na významné slavnostní události, jak se nosilo kdysi, nyní je to právě naopak, muži oblečeni v obleku jsou vítáni na večírcích, firemních akcích, promocích, zahradních párty, na svatbách, rodinných oslavách, na všech i neformálních událostech. Věční elegáni, kteří na oblek nedají dopustit, nám jistě dají za pravdu, že se vždy najde důvod, proč vypadat elegantně, vkusně a šarmantně, právě v obleku. Základním kouskem pánských šatníků je jednoznačně černý a tmavomodrý elegantní pánský oblek.

zelený pánský oblek

DOKONALÝ SOULAD TRADICE A ELEGANCE - konzervativní ČERNÝ OBLEK ve stylovém
provedení

Černý oblek je klasika a sázka na jistotu. Působí neutrálně, elegantně a především představuje nestárnoucí trend módního průmyslu. Černý oblek je všestranný a univerzální kousek v šatníku všech elegánů, businessmanů a pravých gentlemanů. Můžete ho využít na firemních večírcích, formálních firemních setkáních a také na dalších společenských událostech s formal dress code.

černý pánský oblek, bílá košile

Ke klasickému černému obleku patří jen černé boty. Nejlepší kožené šněrovací boty a pokud budou ještě i lesklé, tak na žebříčku elegance postoupíte určitě o stupeň výše. Bílá elegantní košile s dvojitou manžetou pro luxusní manžetové knoflíky a hedvábná kravata jako doplňky pro doladění formálního outfitu zcela postačí.

černé pánské sako, černá kravata, bílá košile

KRÁL MEZI OBLEKY - NADČASOVÝ TMAVOMODRÝ OBLEK

Pánský oblek v univerzální tmavomodré barvě je ideální volbou na nošení do práce, na pracovní pohovor nebo i na svatbu když jste host. "Námořnický" tmavomodrý oblek představuje v business světě moderní klasiku. Je to zlatá střední cesta mezi konzervativní černou a tradiční šedou barvou.

tmavomodrý pánský oblek

Nadčasový elegantní tmavomodrý oblek s bílou košilí a červenými doplňky jako červená kravata a červený kapesník do saka, působí vkusně a moderně. Je to trendy kombinace, která nikdy neomrzí. Moderní tmavomodrý oblek tvoří dokonalou dvojici s hnědými koženými botami nebo i s černými. Hnědé boty v různých odstínech hnědé jako např. Tmavohnědé, světle hnědé, hnědo - vínové jsou v kombinaci s tmavě modrým oblekem vítány.

tmavomodrý pánský oblek, bordó kravata, bílá košile

NADČASOVÝ ŠEDÝ OBLEK

Šedá barva je neutrální a velmi snadno kombinovatelná barva. K šedému obleku můžete zvolit kromě klasické bílé košile i atraktivní pastelové tóny červené, růžové, fialové nebo i modré barvy. Šedý oblek je ideální společník během denních pracovních setkání a volnočasových aktivit konajících se přes den.

šedé pánské sako, slabě růžová košile, bleděmodrá košile

Na večerní "akce" se upřednostňuje černá nebo tmavomodrá barva obleku. V šedém obleku zazáříte i na svatbě jako host. Dokonalý elegantní outfit v šedém obleku doladíte s tmavohnědými koženými boty. Pokud trendy tmavohnědé boty nemáte, zcela postačí i vaše vyleštěné černé polobotky.

MÓDNÍ PÁNSKÝ OBLEK V OBLÍBENÉ MODRÉ BARVĚ

Atraktivní pánský oblek v moderním designu? Stále více populárnějším se stává pánský oblek v odstínu barvy nekonečných moří - modré barvy. Trendy modrý oblek jednoduše a vkusně zkombinujete s bílou nebo smetanovou slim fit košilí. Pokud se chcete odklonit od klasiky, zvolte jemné pastelové odstíny růžové, fialové nebo i lososové barvy. Modrý oblek můžete doplnit i s kontrastní černou nebo se světlě šedou košilí.

elegantní modrý pánský oblek, bílá košile

Důležitou součástí obleku jsou kromě vhodně zvolených doplňků i boty. Černé kožené elegantní boty by měly být součástí botníku každého moderního muže. Černé polobotky velmi snadno zkombinujete s téměř všemi barvami obleku. K zářivému obleku v trendy modré barvě dokonale padnou i stylové hnědé kožené polobotky. Kromě klasických tmavohnědých, bez obav můžete sáhnout i po jiných odstínech hnědé barvy.

elegantní modrý pánský oblek, hnědé šněrovací polobotky

Třešničkou na dortu u obleků jsou jednoznačně doplňky. Více o stylových doplňcích k oblekům se dočtete v článku: Jaké doplňky si vybrat k pánskému obleku?

Kus Extravagance pro módní odvážlivce

Chcete být středem pozornosti? Toužíte být nápadný, originální a neodolatelný zároveň? Extravagantní nebo vzorované obleky jsou pro opravdové módní fajnšmekry.

bílý pánský oblek, modrá pásikavá košile

Pruhovaný nebo károvaný vzor na obleku působí vkusně a módně. V nápaditých, trendy, vzorovaných oblecích, bude každý muž působit sebevědomě, atraktivně a na úrovni s jistou dávkou drzosti.

kárované tmavomodré sako, šedé kárované sako

Náš tip: Vyzkoušejte rande v obleku! Modrý pánský oblek je pro vaše první rande to pravé ořechové. Pokud však oblek nemáte, mile překvapíte a dech vyrazíte vaší přítelkyni i v elegantních chino kalhotách a ve stylovém saku moderního střihu. Košile není podmínkou. Při randění byste měli být uvolnění a cítit se pohodlně. Pro větší komfort, proto pod sako zvolte jednoduché jednobarevné tričko, motýlka a kravatu
nechte doma a k saku s chino kalhotami si obujte tenisky nebo semišové mokasíny.

šedý pánský oblek na první rande

SLAVNOSTNÍ SVATEBNÍ OBLEK

Významná událost v životě nejen ženského pokolení, ale i v mužském světě. Moment, kdy jsou všechny oči soustředěné na vás a vaší nastávající. Chcete být přece za hvězdu a za muže snů vaší krásné budoucí manželky, proto neváhejte s výběrem obleku ideálním jen a jen pro vás.

ženich v modrém obleku a bílé košili

Svatební oblek je klíčový prvek během vašeho dne "D". Můžete si vybrat oblek šitý na míru, elegantní oblek v obchodě nebo si ho prostě jen půjčit z půjčovny. Vše záleží na vašem rozpočtu a i stylu, který reprezentuje vaši osobnost.

NEPSANÁ PRAVIDLA PŘI VÝBĚRU OBLEKU NA SVATBU

Bude svatba v létě nebo v chladnějším podzimním či zimním období? Pro svatbu během teplejších letních dnů je vhodný lehký pohodlný svatební oblek vyrobený z bavlny nebo lnu. Pokud je svatba v zimě zvolte spíše kvalitní komfortní vlněný oblek (případně mix vlny s luxusním kašmírem).

zavěšené pánské obleky

Černá na svatbě je už pasé. Elegantní a neodolatelný budete jednoznačně v modrém obleku. Za zmínku stojí i tmavomodrý oblek, který je univerzálnější. Můžete ho využít nejen ve svatební den, ale i na business účely.

Košile do obleku? Bez debaty bílá elegantní košile s dvojitými manžetami doplněna exkluzivními manžetovými knoflíčky. Chcete přece ladit s nevěstou a jejími krásnými bílými šaty. Pokud by náhodou nevěsta neměla bílé šaty, i vy můžete zvolit košili v jiném odstínu. Přizpůsobíte se svatebním šatům vaší nastávající.

modrý pánský oblek, manžetové knoflíčky

Boty k obleku jsou přípustné jedině kožené, hladké, jednobarevné, šněrovací a elegantní polobotky. Nezapomínejte, že barva bot a opasku musí tvořit dokonalý pár téže barvy.

Kreativitě se meze nekladou. K obleku můžete zvolit kravatu nebo motýlka, výběr je na vás.

Oblekové ponožky (žádné krátké kotníkové ponožky) by měly barevně ladit s barvou kalhot, avšak dovoleno jsou také populární "veselé ponožky".

modrý pánský oblek, manžetové knoflíky, elegantní bílá pánská košile s dvojitou manžetou

Neumíte se rozhodnout co je slavnostnější pro svatbu? Oblek nebo smoking? V článku o oděvech vhodných na významné společenské události se dozvíte, kdy je nejlepší vybrat si smoking, frak nebo pánský oblek.

Věříme, že jsme vám "problematiku" ohledně obleků, barevných kombinací a doplňků k nim více přiblížili a v budoucnu díky správně vybranému obleku zazáříte na nejedné společenské akci.